Ezüst póló

Vízilabdában mi vagyunk az ezüstös császárok!

2014. 04. 07.
Ezüst póló

Pólósaink hibátlan teljesítménnyel masíroztak a MEFOB-döntőig, ahol az ugyancsak makulátlan mérleggel menetelő BGF együttese állta útjukat.

Férfi vízilabda: MEFOB-döntőig meneteltek az ELTE Vízilabda DSK pólósai! Az április 5-6-ai megmérettetésnek a Kondorosi úti Nyéki Imre uszoda adott otthont, ahol a különböző egyesületekben játszó ELTE-sek álltak össze, hogy képviseljék az egyetemünket a 11 felsőoktatási intézményt tömörítő mezőnyben. A szabályok ezen a tornán különlegesek voltak: kisebb labdával, kisebb pályán játszottak, a hét méternél távolabbról dobott gól kettőt ért és a kiállított játékos azonnal visszajöhetett.

A vasárnapig helyosztókig mindkét finalista magabiztos, már-már lehengerlő játékkal masírozott előre: a mieink az egyetemi derbit megnyerését követően a Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem legjobb pólósait fektették két vállra, míg a BGF fiai egy oda-visszavágós párharc keretében ütött ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet, majd az elődöntőben a Corvinust is "parkolópályára" tették. A bronzmérkőzést és a lányok gálameccsét a magyar férfi válogatott kapitánya, Benedek Tibor vezette. Utóbbi találkozón a Merész András irányította Kelet gárdája győzött.

döntő felsorakozásAz ELTE-BGF bajnoki döntőjében egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek, ám aztán a BGF "duplái" lassan elkezdték szétnyitni az ollót. A találkozó krónikájához az is hozzátartozik, hogy az ELTE-s csapatnak a fináléval egyidőben az éppen esedékes, Budapest Bajnokságban megvívott bajnokin is helyt kellett állniuk, így a mieink variációs lehetőségei megcsappantak. Mindeközben a túloldalon Rumpler, Mocsári és Ernyey – utóbbi a gólkirályi címet is megszerezte – pazar távolikkal jelentkezett. A BGF összesen öt darab, hét méteren túlról szerzett találattal húzott el, ráadásul kapusuk, Varga Viktor is kiemelkedő teljesítményt nyújtott ezen a meccsen. A díjátadón a finálét vezető Merkely Béla professzor és Faragó Tamás mellett Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere és Kiss Ádám, a MEFS elnöke nyújtotta át az érmeket a „befutó” helyen végzett együtteseknek. A torna legjobb játékosának Manhercz Ádámot, a legjobb kapusnak Turbucz Bélát választották, míg a gólkirályi címet Ernyey Márk hódította el.

(II. Vízilabda MEFOB) ELTE Vízilabda DSK – BME 9-6 (5-2, 2-3, 1-0, 1-1)

ELTE Vízilabda DSK Debreceni Egyetem 12-5 (4-2, 1-2, 3-0, 4-1)

ELTE Vízilabda DSK – Pécsi Tudományegyetem 17-11 (4-1, 8-5, 2-3, 3-2)

ELTE Vízilabda DSK – BGF 9-16 (3-3, 1-3, 1-2, 4-8)

Az ELTE-s csapat: 1. Szász Péter (kapus) [ÁJTK]; 2. Répási Károly [PPK]; 3. Homa András [ÁJTK]; 4. Nagy Sándor [ÁJTK]; 5. Fazekas Tibor [PPK]; 6. Major Dániel [TTK]; 7. Major András [PPK]; 8. Zelki Soma [BTK]; 9. Fülöp Dominik [BTK]; 10. Lajtai Márk [ÁJTK]; 11. Szabó Péter [TTK]; 12. Turbók András [PPK]; 13. Pintér Luyi [TÁTK]; 14. Szakály Péter Soma (kapus) [TTK]; 16. Imre Ádám [TTK]; 17. Jancsó Dávid [IK]

A tornáról készült részletes tudósítást a vlv.hu honlapján olvashattok!

(Budapest Bajnokság) HETE - ELTE 9:5 (2-1, 2-2, 2-2, 3-0)

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

Szarvasűzők_2014Atlétika: Teljessé vált az ELTE-BEAC Gepárdok csapatának éremkollekciója az ország legrégibb egyetemi versenyén és egyben leghosszabb MEFOB-ján. Futóink a Bosch Szarvasűzők Váltófutóverseny korábbi viadalain felállhattak már a dobogó legfelső és második fokára is, míg idén a rendkívül erős mezőnyben a bronzérmes pozícióig szedték a lábaikat. A 12 szakaszból álló versenyen Kata Ferenc, Borsányi Dániel és Knell Róza révén 3 etapot is a mieink nyertek meg, de nem érheti panasz a többiek teljesítményét. Együttesünk végül 4 óra 54 perc 24 másodperces összidővel - 3 perc 56 másodperces kilométerenkénti futással - a harmadik pozícióban zártak. Részletes eredménylista a verseny honlapján!

Női kosárlabda:

(Amatőr Női NB I. rájátszás) TFSE – ELTE-BEAC Újbuda 54-52 (13-23, 16-7, 11-10, 14-12)

(MEFOB) ELTE-BEAC Közgáz SC&DSK 53-82 (11-21, 10-15, 14-29, 18-16)

(Budapest Bajnokság) BEAC Senior ELTE-BEAC

Férfi kosárlabda: Final Fourban férfi kosarasaink a MEFOB sorozatában! A legjobb négybe kerülésért vívott oda-visszavágós párharcban fiaink a nyíregyháziak legjobbjaival néztek farkasszemet. Már az első összecsapáson eldőlt, mely együttes jut tovább: a vendéglátók a félidőig még úgy is kiválóan tartották magukat, hogy egyik kulcsemberük, Farkasinszki deréksérülése miatt nem tudott parkettre lépni. A fordulás után a hosszabb kispaddal rendelkező fővárosiak egy 10-0-s rohammal megléptek ellenfelüktől - különösen a labdaszerzésben és könnyű kosarakban jeleskedő Buza Dániel volt elemében. Ráadásul a záró felvonásban triplazápor zúdult a kelet-magyarországi csapatra, így az ELTE játékosai második félidei játékuk alapján megérdemelten szereztek 20 pontos fórt a pesti visszavágóra.

Az erőviszonyok tekintetében nem meglepő, a két csapat második mérkőzése is fiaink magabiztos sikerét hozta. Szabari Krisztiánék a játék minden elemében felülmúlták vetélytársukat: sokatmondó az a tény, hogy a találkozó mind a négy negyedében legalább 5 ponttal nőtt a hazaiak előnye. Az odavágón is brillírozó Buza Dániel mellett ezúttal Bak Márton vitte a prímet. Srácaink kettős győzelmükkel bejutottak a MEFOB bajnokság négyes döntőjébe!

(MEFOB) Nyíregyházi Főiskola SE ELTE-BEAC 59-79 (14-21, 21-14, 12-24, 12-20)

ELTE-BEAC – Nyíregyházi Főiskola SE 83-49 (22-10, 16-11, 23-15, 22-13)

(NB II. Közép csoport) ELTE-BEAC MAFC BME 70-75 (27-15, 8-18, 15-20, 20-22)

Férfi kézilabda:

(Budapest Bajnokság) Pestszentimre SK II. ELTE-BEAC 34-26 (18-16)

Női futsal:

(NB I. alsóági rájátszás) Univerzum – ELTE-BEAC 6-0

Hétvégén az NBII-es női futsal csapat a harmadik helyért küzdő Kecskeméti Főiskola csapatát fogadta, aki főiskolások hiányában a Hajdúböszörményi TE kölcsönjátékosaival megtáltosodtak a második félévben. A mérkőzést lányaink jól kezdték, szép támadásokat vezettek, de sajnos helyzeteink kimaradtak. Az első félidő második felében lekontráztak minket a kecskemétiek, így 0-3 eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második félidőben szintén a mieink uralták a játékot, ami már gólban is megmutatkozott: az ELTE ÁJK hallgatója, Tatai Kriszti talált a hálóba. A mérkőzésen a hölgyek otthon tudták volna tartani az egyik pontot, ha a befejezéseiknél illetve a kisbüntetőknél kicsit jobban koncentrálnak.

(NB II.) ELTE-BEAC Kecskeméti Főiskola KNLE 1-3

Férfi futsal:

(NB II. Közép csoport rájátszás) Cső Montage BFC-Újbuda – ELTE-BEAC 5-1

közös angolosNagypályás labdarúgás: Nemzetközi egyetemi focitalálkozó színesítette nagypályás labdarúgóink hétközi programját: Szabó András fiai a hazánkba látogató lanchasteri hallgatók együttesével mérkőzött meg. A Varga Zoltán Sportpályán rendezett barátságos meccs kiváló alkalmat biztosított a magyar és az angol egyetemi futball kapcsolatának erősítésére. Az ünnepélyes megnyitóval, a két ország himnuszával és a csapatok bevonulásával kezdődő összecsapás első félideje kiegyenlített játékot és kihagyott helyzeteket hozott: egy pontrúgást követően előbb az angolok találták el a kapufát, majd kisvártatva Nizák Jenő távoli bombája forgácsolta szét a pályának ugyanezen tartozékát. A szünetben együttesünkben több cserére is sor került és ezt a britek gyorsan ki is használták: előbb a szögletrúgást követően fejelt gólt játékosuk közvetlenül a kapu torkából, majd egy megpattanó középtávoli lövésük ugyancsak a hálóban kötött ki. ELTE-BEAC-os lehetőségeknek, sőt találatoknak sem voltuk híján, ráadásul a saját fegyverükkel sikerült mattolni a lancasterieket: előbb egy pontrúgás után visszafejelt labdát Erőss Domonkos vágott kapásból a kapuba, majd egy szögletrúgást követően ugyancsak ő egyenlített ki.

A jó hangulatú mérkőzést az ugyancsak kedélyesre sikeredő harmadik félidő követte: a két csapat játékosaink közös vacsorája és diskurzusa remek lehetőségül szolgált a jövő évi folytatás megalapozására.

(Nemzetközi Barátságos mérkőzés) ELTE-BEAC - Lancaster University 2-2

(BLASZ III.) Respect FC SE – ELTE-BEAC 0-3

(BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Közterület SK II. 2-0

Női röplabda:

(Budapest Bajnokság) Közgáz ELTE-BEAC 2:3 (25:17, 17:25, 25:20, 16:25, 6:15)

Férfi röplabda:

(Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC Emericus KSE 2:3 (25:17, 23:25, 20:25, 25:20, 11:15)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech