Ultra

Utolérhetetlen gepárdok és gepárdinák az Ultrabalatonon!

2014. 06. 10.
Ultra

Mind a férfi, mind a női váltóknál Sashegyre került az aranyérem a 212 kilométeres Balaton-kört felölelő futóversenyen. Látássérült versenyző is teljesítette az Ultrabalaton!

Kettős ELTE Sashegyi Gepárdok-siker a június eleji Balaton körüli futóversenyen!

Férfi váltónknál kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva 12:37:34 alatt futotta körbe a magyar tengert, s így húsz perccel előzte meg a Hondvéd csapatát, és közel két órát vert a Nike-Ludovikára. A női váltóknál ugyancsak Sashegyre került az aranyérem: a Mindsystem Sashegyi Gepárdinák 14:37:09-es idejével utolérhetetlennek bizonyultak, a Mecsek Dream Team-re 50 percet vert, harmadik helyen a Futóbarátok-Nők csapata futott be.

Egyéniben leggyorsabban Ivan Cudin teljesítette a Balaton-kört, 18 óra 30 perc 12 másodperc alatt ért célba. Előnye óriási volt, a második Lojze Primožičra 42 percet, a harmadik, tavalyi győztes Boris Ivanovicra több mint egy órát vert. A legjobb magyar egyéni teljesítő Pula Tamás lett, 19:57:45 alatt futotta le a távot.

Az Ultrabalatont látássérültként teljesítette egyéniben Orbán Csaba Kabóca is, aki tavalyi idejéhez képest 3 óra 45 percet javított, 26 óra 23 perc alatt ért célba. Rajta kívül a világon csak három látássérült van, aki ekkora távokon is indul, tudtuk meg a Magyar Paralimpiai Bizottságtól.

A nőknél Máténé Varju Edit győzött, ő is egy napnál hamarabb (23:41:11) kerülte meg a tavat, Druskó Zsófia ( 25:11:59) lett a második, aki nagy csatát vívott a harmadik helyre befutó francia Laurence Suisse-Brunet-vel (25:13:47). A nők közül kilenc versenyző tudta befejezni cikkünk megjelenéséig a versenyt.

forrás: index.hu

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech