KKP 4739 NEF

Újra hódít a RETRO!

2017. 12. 18.
KKP 4739 NEF

Veretlenül, a fináléban a címvédő Berugosz együttesét is két vállra fektető ELTE Retro diadalmaskodott az ELTE Alumni Szervezet, az ELTE Sportiroda és a BEAC által rendezett kispályás tornán.

2017 sem maradhatott el ELTE Alumni Kupa nélkül. Az ELTE volt hallgatói ismét visszatértek egyetemük sporttelepére: december 15-én idén már 8. alkalommal mérték össze futballtudásukat egy karácsony előtti, baráti hangulatú tornán.

Az ELTE Alumni Szervezet, az ELTE Sportiroda és a BEAC által rendezett VIII. Alumni Kupán 10 csapat közel 100 játékosa csapott össze a az első helyért. A szervezők célja nem más, mint hogy összetartsák az ELTE volt hallgatóinak, sportolóinak közösségét.

A szervezők két csoportba osztották be a csapatokat az előző évi végeredmény és az előzetes erőviszonyok ismeretében. Az A csoport esélyese egyértelműen a torna címvédője a Berugosz csapata volt, akik az elvárásoknak meg is feleltek, és könnyed játékkal kapott gól nélkül jutottak be az elődöntőbe. A csoport második és harmadik helyéért hatalmas harc folyt, ami egészen nyílt volt az utolsó találkozóig. A döntetlen dömpingből az ex BTK-s Elhagyott Tanegység és a TTK legjobb kispályás focistáiból álló LSO jött ki a legjobban, és jutott tovább a középdöntőbe.

A B csoportba kiemeltként a tavalyi bronzérmes Körömpassz került, akik csapata kicsit átalakult, idén kevesebb hölgy taggal vettek részt a tornán, betegségek miatt. A fehér mezesek a vártánál kicsit nehezebben, de sikerrel vették az akadályt és a csoport harmadik helyezettjeként jutottak a legjobb 6-ba. Az első helyért hatalmas versenyfutás volt a volt TFK-s FC Laby és az ELTE PPK Alumni futsalosaiból álló ELTE Retro között. Végül a gólarány döntött, ami a Retro számára kedvezett, így páholyból várhatták azt, hogy kit kapnak ellenfélnek az elődöntőben. Külön szeretnénk megköszönni a Futball-lusták (ÁJK 1984-es évfolyam) nevezését, akik az Alumni Kupák történetének legrutinosabb csapataként csatlakoztak rendezvénysorozatunkhoz. Reméljük jövőre is találkozunk velük!

A középdöntőben a csoportok 2.-3. helyezett csapatai csaptak össze egymással az elődöntőbe jutásért. Az LSO és a Körömpassz csatáját a Simon - Csizmadia – Dunai trió által vezetett „vendég” csapat nyerte, 2 gólos különbséggel. A torna legizgalmasabb találkozóján az Elhagyott Tanegység minden energiáját mozgósítva büntetőkkel ütötte ki az addig gólt sem kapó FC Labyt, és jutott az elődöntőbe.

Az elődöntőkben az ELTE Retro és a Berugosz is meggyőző teljesítményt nyújtott és megérdemelten jutottak be a torna fináléjába. A ’kis döntőben’ Körömpassz megvédte bronzérmét egy kiváló mérkőzésen, ahol az Elhagyott Tanegység már 2-0-ra is vezetett Godány két góljával, de az erejükkel teljesen elkészülő piros mezesek nem tudták megtartani előnyüket és végül 3-2 vereséget szenvedtek. A döntőben két kiváló csapat találkozott mérkőzésén, a helyzeteit jobban kihasználó ELTE Retro 2-0-ra győzött, és megérdemelten vihette haza az idei ELTE Alumni Kupát.

Különdíjasok:

Gólkirály: Dunai András (Körömpassz)
Legjobb játékos: Vadászi Edward (Berugosz)
Legjobb Kapus: Páli István (Berugosz)

Góllövőlista végeredménye:

Dunai András (Körömpassz) – 9 gól
Vadászi Edward (Berugosz) – 8 gól
Deák Csaba (FC Laby) – 6 gól
Simon Gábor (Körömpassz) – 5 gól
Novák Márton (ELTE Retro) – 5 gól

Végeredmény:

  1. ELTE Retro
  2. Berugosz
  3. Körömpassz
  4. Elhagyott Tanegység
  5. FC Laby
  6. LSO
  7. Ratio
  8. Balaton Penguins
  9. Puzdra Fr.
  10. Futball-lusták
Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech