Atletika

Újabb ELTE-BEAC-os érmek a IV. ePDF Duatlon és futófesztiválon

2011. 04. 16.
Atletika

Felpezsdült az élet egy estére a Bogdánfy úti BEAC sporttelepen. Április 13-án több mint száz sportolót és a programra kilátogató szurkolókat láttuk vendégül a IV. ePDF Duatlon és futófesztivál keretében. Az ELTE-BEAC Polythlon szakosztályunk által szervezett programon az immár hagyományosnak mondható félmaratoni táv mellet idén minimaraton távon és duatlonban is rajthoz állhattak az érdeklődők.

Nagyon jó hangulatban telt el az ELTE-BEAC-Sporttelepen megrendezett IV. ePDF Duatlon és futófesztivál. Idén különösen színvonalasra sikerült a rendezvény, hiszen körülbelül száz versenyző gyűlt össze a régi BEAC pálya rekortánján, hogy a három versenyszám valamelyikén részt vegyen. Az időjárás is nagyrészt kedvező volt, csupán a félmaraton rajtja előtt és a befutó legvégén alakult ki rövidebb záporeső.

A közel havan fős félmaratoni mezőny fél hatkor sorakozott fel a rajthoz, a legkülönfélébb korosztályú és szintű versenyzők részvételével. A versenyen szép eredmények születtek. Abszolút elsőként Pelsőczy Attila ért be 01:12:08-as időeredménnyel, mellyel a TFSE nagyszerű futója új pályacsúcsot állított fel. Őt az ELTE PPK-s Kis Gyula (01:13:08), a BEAC kiváló triatlonistája követte, harmadikként pedig Beda Szabolcs, még mindig remek időeredménnyel, 01:14:34-el ért célba. A nőknél Szojka Éva Szilvia volt a leggyorsabb, 01:38:53 alatt teljesítette a félmaratoni távot. A szintén ELTE-BEAC Polythlon-os Kiss Mirella (01:41:08) lett a második, a harmadik helyen a szenior kategóriában is győzedelmeskedő Druskó Zsófia (01:41:53) végzett. A nyílt futam egyben Budapest Egyetemi és Főiskolás Universitas Kupa is volt, melyen hét egyetem hallgatói szálltak versenybe (ELTE, BME, BCE, SE, ZMNE, Miskolci Egyetem, Óbudai Egyetem). A bajnoki dobogóra a férfiak közül sorrendben Pelsőczy Attila (SE-TSK), Kis Gyula (ELTE-PPK) és Bogdány Kenéz (BCE) állhatott fel, a nőknél Szojka Éva Szilvia (ELTE BTK) után a második helyen Kauker Anikó (ELTE AJK) végzett. A félmaratoni futam ideje alatt került megrendezésre a 3,5 km-es Minimaraton futóverseny, valamint a Duatlon verseny is.

Az első alkalommal megszervezett rövidebb távok is sikeresen zajlottak le. A futáson közel negyven futó, közöttük számos gyermek, főként a BEAC Atlétika Szakosztályának tehetséges fiataljai vettek részt, a Duatlon versenyre pedig további tizenkét sportoló vállalkozott.

„Ú;gy érezzük, hogy nagyon jól sikerült az idei esti Polythlon Dunaparti Félmaraton, ezt a résztvevői számok és eredmények is igazolják. De természetesen a legnagyobb elismerés számunkra a részvevőktől érkező rengeteg pozitív visszajelzés. Természetesen a két új versenyszám – minimaraton és duatlon – szervezésében még voltak kisebb hibák, de úgy gondolom, hogy ennek ellenére ezek a versenyszámok is jó hangulatúak voltak, és jövőre már gördülékenyen megy a szervezés is. Szeretnénk megköszönni az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek, valamint a Nemzeti Szabadidősport Szövetségnek hogy támogatták rendezvényünk megszervezését. Jövőre ugyanitt találkozunk! Célunk,hogy 2012-ben megduplázzuk az idei résztvevők számát:” – nyilatkozta az esemény után Csere Gáspár, a rendezvény egyik főszervezője.

Részletes eredmények szakosztályunk honlapján érhetőek el.

További fényképek böngészéséhez látogassatok el Facebook oldalunkra!

Fényképeket készítette: ELTE Onilne

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech