Atletika

Újabb BEAC-os sikerek: Pólus Futónap – 15. Palota Kupa

2011. 03. 21.
Atletika

Nagyszerűen szerepelt Atlétikai szakosztályunk a március 20.-i a Budapesti Nyílt Futóversenyen, melynek keretében megrendezésre kerülő Egyetemi és Főiskolai Bajnokság férfi 6000 méteres számát a BEAC versenyzője, Csere Gáspár fölényesen nyerte meg az ELTE képviseletében.

Idén március 20-án került megrendezésre a Budapesti Nyílt Mezei Futóverseny. A nagy mennyiségű sarat leszámítva rendben voltak a terep-, illetve időjárási körülmények. S a BEAC – főleg gyermekkorú – futói ismét sok szép eredményt értek el.

A legfiatalabb veresenyzők nagyjából 1500 métert futottak. Gremsperger Emma első helyezést ért el, így kiérdemelte a Budapest Bajnoka címet. Nem csak a saját korosztályát (2002-es születésűek), de a nagyobbakat és a fiúk többségét is megelőzte. Kaed Nóra, szintén itt, negyedik helyezést ért el. Ugyancsak ezen a távon Penziás Tamara a 2001-ben született lányok között harmadik helyezett lett.
Jánosi Lilla Budapest Bajnoki címmel gazdagodott és Molnár Orsi is jól futott az 1999-es lányok között. Mindannyian nagyon szépen teljesítették az egykörös versenyt. A 2000-ben született fiúknak két kört kellett futniuk. A középmezőnyben érkeztek a célba a Dani-ikrek: Dani András és Péter (ábécé sorrendet követve…). 1999-es fiúk közt a 12. helyet érte el Rozsnyói Péter.

Az 1998-ban született lányok versenyében a BEAC csapata lett Budapest bajnok csapata. Tagjai: Kókai Kata (egyéniben 6. helyezett), Richter Dóra (8. hely), Bíró Kincső (11. hely) és Rozsnyói Réka (17. hely). Mindannyian jó iramban, keményen futották végig a 3000 métert. A közelmúltban a klubhoz csatlakozott Göllény Zsombor a 14 éves fiúk futamában, Szabó Evelin pedig a 15 éves leányok között szerzett hatodik helyezést.
Negyed órával később, a 15 éves serdülő fiúk 4500 méteres távján Richter Bence az összesített verseny 4. helyén végzett, mely az eddigi legjobb helyezése mezei futásban. Ugyanakkor rajtolt a felnőtt amatőrök 3000 méteres bajnoksága, amit Richter László versenyzőnk nyert.

Az ifjúsági (16-17 éves) lányok közt, a 4500 méteres versenyt végig egyenletes iramban futva második helyezést ért el Ferenc Kata. Ugyanezen a távon Molnár Zsófia nagyszerű kitartással a mezőny közepén ért célba.

A verseny keretében került megrendezésre a Budapesti Egyetemi és Főiskolai bajnokság. A férfiak 6000 méteres egyetemi bajnokságát a BEAC versenyzője, Csere Gáspár az ELTE képviseletében fölényesen nyerte.

Minden versenyzőnek gratulálunk az eredményéhez!

Az eseményről további fényképeket találnak Atlétikai szakosztályunk honlapján.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech