Arany cheer

Tündöklő aerodance-esek, taroló cheerleaderek, avagy hat MEFOB-arany története

2015. 03. 10.
Arany cheer

6ásos produkciókkal “kényeztettek el” cheerleadereink és aerobicozóink: a szakosztályok versenyzői összesen 6 MEFOB-aranyéremmel zárták a nőnapi hétvégét. Soha rosszabb termést!

Két évvel ezelőtt egy nagyszabású Cheer Dance verseny keretén belül látványos betétprogrammal egészült ki a KEK, amely tavaly az első Cheer MEFOB (I. Egyetemi – Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokság) formájában még magasabb szintre emelkedett az ELTE-BEAC Sporttelepén. A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel nem maradhatott el a folytatás: a két napnyi futsalmaraton közé felüdülésként csinos lányok által előadott színvonalas táncbemutatókat, show-elemeket és akrobatikákat szúrtak be idén is a szervezők.

Ugyan a Cheerleading egy fiatal sportágnak számít Európában, mégis több honi egyetemnek is nagyon színvonalas produkciókkal előrukkoló csapatai vettek részt a mostani rendezvényen. A versenyen öt kategóriában indultak a csapatok, párosok: Partner Stunt, All Girl Group Stunt, Coed Group Stunt, Cheer Double Dance és Cheer Dance Freestyle. A bajnokság indulóit az Európai Cheer Szövetség hivatalosan kvalifikált bírói pontozták, akik Csehországból és Szlovéniából érkeztek. Kiélezett versenyhelyzet ide, óriási tét oda, a közönség kedves biztatása és a jó hangulat egyaránt érezhető volt a csarnokban. A verseny elérte célját: az esemény gálahangulata, a külföldi hallgatók, a nagy nézőszám, a sajtó mind-mind hozzájárult a sportág népszerűsítéséhez és ennek okán joggal bízhatunk abban, hogy hosszabb távon egyre több hallgató űzi ezt a rendkívül szórakoztató és látványos sportot. Ráadásul a mieink maximálisan éltek a hazai pálya varázslatos hangulatával: mind az öt kategóriában ELTE-s siker született!

MEFOB 2015 eredmények_mefob

KEK_OPEN 2015 eredmények

Hölgyeink másnap is kiváló eredményekkel örvendeztették meg klubunkat: aerobik szakágban nőnapon rendezték meg a MEFOB-ot a TF-en. Aerodance kategóriában az ELTE Aerobik csapata is az indulók között szerepelt - nem is akárhogyan! Kovácsik Éva felkészítése mellett csapatunk az első helyet ért el. A csapat tagjai: Arató Csilla, Lehotka Lilla, Juhász Réka, Bota Berttina, Szabados Borbála, Nagy Judit és Borostyán Dóra.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech