Futsalosok eldk

Történelmet írtak futsalosaink a jubileumi ELDK-n!

2014. 12. 22.
Futsalosok eldk

Időben ébredt Csipkerózsika álmából futsal együttesünk: épp csak továbbjutott csoportjából a XXV. Erdélyi Labdarúgó Diákkupán, majd a kiesés fázisban bravúrt bravúrra halmozva a torna történetének első magyarországi győzteseként ünnepelt.

Futsal:

Tornagyőzelmet ért futsalosaink számára a Csipkerózsika-effektus! Együttesünk már évek óta rendszeres résztvevője az Erdélyi Labdarúgó Diákkupának, így a negyedévszázados rangba lépő rendezvényen indulói között értelemszerűen ezúttal is ott találtuk a Nagy Zsombor által vezetett ELTE-s különítményt. Csapatunk a legutóbbi csíkszeredai tornához képest ráncfelvarráson esett át, alaposan megfiatalodott a keret, így nemzetközi rutin hiányában, sötét lóként csöppentünk bele az 'udvarhelyi kupába.

Sajnos nem sikerült jól a bemutatkozás: az utóbbi néhány év legjobb keretével előrukkoló Kolozsvári Góbéktól hajnalok-hajnalán vereséget szenvedtünk. Csoportbeosztásunk kapcsán sokan már előzetesen a "halálcsoport" jelzőt emlegették, a nyitómeccsen elszenvedett vereséget követően ez fokozottan igazzá vált: még két nagyon éles meccs várt a srácokra az Inter Góbék és a csíki KEK címvédője, a Sepsi 08 ellen. A srácok ezeken is szépen helytálltak és csak nüanszokon múlott, hogy rögtön nem rángatták meg az oroszlán bajszát. Három mérkőzésen három vereség, de a negyedik továbbjutást érő helyért két pont nélküli együttes mérkőzött. Fiaink nem is bízták a véletlenre a nyolcaddöntőbe kerülésüket: a Hegyi Medvéket felszabadult játékkal, 5-0-ra sikerült megvernünk. A csoport-negyedik hely mindazonáltal nem sok jót ígért a továbbiakra, de...

action... vasárnap azonban magabiztosan vette az akadályokat a Nagy Zsombor által vezetett ELTE! A legjobb 16 között a tavalyi címvédőt és a TuFi 2014-en vitézkedő Sepsi Ifjúságot sodorta csapatunk útjába Fortuna. Balanescu góljával a mieink szerezték meg a vezetést, de közvetlenül a lefújás előtt egy lövés elsurrant a mieink lába között és egálra mentették a zöld mezesek a párharcot. A büntetőknél viszont helyén volt az ELTE-BEAC-os srácok szíve, és 5-4-re megnyerték a szétlövést.

A nyolc között egy újabb patinás együttessel, a Kolozsvári Góbékkal találkoztak futsalsoaink. Az összecsapáson Balanescu kétszer, Benedek egyszer vette be a neon színű mezben játszó csapat hálóját, akik a meccs második felére 5-4 elleni játékra álltak át. Emberelőnyös helyzetben könyörtelenül nyomtak Góbék, gólokat is lőttek, ráadásul egy utolsó másodperces dekoncentrációnak köszönhetően ismét orosz rulettre kényszerültünk. A sors azonban itt is ismételte önmagát, és a higgadtság eredménye elődöntőt eredményezett.

A döntőbe jutásért vívott mérkőzésen a Sepsi 08-at sokak nagy meglepetésére 3-2-re kiejtő SZFC'96 volt az ellenfelünk, akik megérdemelten jutottak el idáig, hiszen Mánya Szabolcsék mellett a nagy múltó Sixty Nine-t is búcsúztatták a torna kieséses fázisában. Ez a kör azonban már a végállomást jelentette számukra, ugyanis a játékba egyre inkább belelendülő csapatunk 3-2-re diadalmaskodott. Péntek Leventéék ezzel kiharcolták maguknak a jogot arra, hogy az ELTE-BEAC neve első alkalommal felkerülhessen az ELDK-győztesek közé. Ehhez "mindösszesen" a 2012-es ELDK-győztes Csíki Sapientia - most Imperial Wet néven induló csapat - legjobbjait kellett két vállra fektetniük.

action2A kisdöntőt és a 25. évforduló alkalmából megrendezett gálamérkőzést a sokak által várva várt finálé követte. A mérkőzésen a kétnapos torna legjobbjának megválasztott Balanescu szerzett vezetést, ám kisvártatva egyenlíttetek a csíkiek. A vezetést azonban ismét a mieink ragadták magukhoz: Péntek Levente átmentette magyarországi formáját Erdélybe is, és egy hatalmas szabadrúgásgóllal örvendeztette meg a szép számú publikumot. A hátrány tudatában 5-4 elleni játékra váltott az Imperial, de egy rossz lövést könnyen hárított Molnár, majd gondolt egyet és egész pályáról bevette az ellenfél hálóját. A hátralevő időben Gligáék erejéből már csak szépítésre futotta, így hatalmas meglepetésre, ám a vasárnapi teljesítményük alapján teljesen megérdemelten az ELTE-BEAC első magyarországi csapatként nyerte meg az ELDK-t.

Még egy ELTE-s kötődésű csapat vett részt a tornán, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. A Lágymányosi Bajnokság tavalyi A-Ligájának győztese, a FC Schlossmühle - mezőnyjátékossal a kapuban - ELDK újonc létére a nyolcaddöntőbe jutott, és csak a később 4. helyen végző székelykeresztúri NoName tudta őket megállítani. Lőrinczyék az összetettben elért 9. helyük mellé egy Fair Play díjat is hazavihettek Békéscsabára.

Az ELTE-BEAC Futsal csapat tagjai:

Molnár Roland (kapus); Nagy Zsombor (csapatkapitány); Rácz Roland; Kertész Balázs; Péntek Levente; Benedek Zsolt; Balanescu Dániel

A kieséses szakasz eredményei:

Nyolcaddöntő:

Sepsi Ifjúság - ELTE-BEAC 1-1 (Büntetőkkel: 4-5)

Negyeddöntő:

ELTE-BEAC - Kolozsvári Góbék 3-3 ( Büntetőkkel: 9-8)

Elődöntő:

ELTE-BEAC - SZFC 96 2-1

Döntő:

ELTE-BEAC - Imperial Wet 3-2

Gólszerzők: Balanescu Dániel, Péntek Levente, Molnár Roland

vegA XXV. ELDK végeredménye:

1. ELTE-BEAC

2. Imperial Wet ( Csíkszereda)

3. SZFC 96 (Székelyudvarhely)

4. NoName (Székelykeresztúr)

Különdíjasok:

Legjobb kapus : Gáspás Sándor (NoName)

Legjobb hátvéd: Bencze Norbert (SZFC 96)

Legjobb játékos: Balanescu Dániel (ELTE-BEAC)

Gólkirály: Gliga Cristian (Imperial Wet)

Muay thai:

2014-12-20 16.32.31

Amazonok a ringben a Harcosok Klubja 15. rendezvényén! Kolozsváry Melinda személyében Harcművészeti Szakosztályunk is képviseltette magát a szombati megmérettetésen, amelyen a thai box szabályrendszerben, 3X2 perces menetidővel mérkőztek meg a hölgyek. A 65 kg-os súlycsoportban induló lányunk összecsapása kiegyenlített küzdelmet hozott, ám sajnos aktívabbnak, kezdeményezőbbnek bizonyult az ellenfél. Melinda hiába védekezett jól, indított eredményes kontra támadásokat, kivárásra játszott, így a pontozásos vereséget szenvedett. Szerencsére lányunk nem szenvedett sérülést a mérkőzésen, így a februári Muay Thai Mania elnevezésű rendezvényre való felkészülése akadály nélkül folytatódhat.

Funkcionális tréning:

Jiu-jitsu:

jiuLisszaboni EB-indulást ért harcművészeink sikeres nemzetközi szereplése. Rangos, European Jiu Jitsu Challange 2014 elnevezésre hallgató sporteseménynek adott otthon Varasd, ahol több mint 90 versenyző a súlycsoportjaiknak megfelelő kategóriákban mérkőzött meg egymással. Klubunk három indulóval képviseltette magát a viadalon: Balogh Attila, Varga Zoltán és edzőjük, Bence György. A 68 kg-osok között induló Attila súlycsoportjában legyőzhetetlennek bizonyult, és a pódium tetejére állt fel. Zoli sem akart lemaradt társától, és a 86 kg-osok súlycsoportját magabiztosan nyerte meg, egyúttal összetettben bronzérmet szerzett. A sérülése több mint 1 éves kihagyás után visszatérő Bence György a +95 kg-os kategóriában ezüstéremig jutott, de az összesítést követően ő is abszolút harmadikként zárt. Mindez azt jelentette, hogy a Gracie Barra Hungary elnevezésű triónk a csapatversenyben ezüstös pozícióban végzett, így Bencze György és Varga Zoltán január 20-a körül Portugália felé veszi az irányt, ahol már a kontinensviadalon mérettetnek meg.

Kosárlabda:

(férfiak – NB II. Közép B csoport) ELTE-BEAC – BC Csepel II. 66-97 (22-20, 13-17, 11-27, 20-33)

kosarasokDupla dinamit évzárás gyanánt! Két győztes meccsel búcsúztatta 2014-et Balogh Judit együttese, amely túl az alapszakasz féltávján magabiztosan vezeti csoportját. Szokatlan módon semleges pályán, a Gabányi Sportcsarnokban került sor mind a gödöllőiek, mind a szegediek ellen összecsapásra, ám ez a tény egyáltalán nem zökkentette ki lányainkat a szokásos körforgásból. Olyannyira, hogy a pénteki meccsen már a harmadik negyed végére sikerült elérni a 100 dobott pontot Süle Krisztináéknak, sőt a végső dudaszó pillanatában kis híján ilyen mértékű különbség választotta el a csapatokat. Szombaton némiképp keményebb diónak ígérkezett a szegediek elleni meccs, ám Horváth Enikőék mindvégig kontroll alatt tartották az eseményeket. Mind a négy negyed hölgyeink részsikerével ért véget, sőt három periódus esetén a dél-alföldiek még a 10 dobott pontot sem érték el. A kettős győzelem egyszersmind azt is jelenti, hogy együttesünk kezdi bebiztosítani helyét a feljutásért vívott küzdelmekben.

(nők – amatőr NB I., Keleti csoport) Gödöllő – ELTE-BEAC Újbuda 34-132 (11-31, 13-40, 5-31, 5-30)

(nők – amatőr NB I., Keleti csoport) ELTE-BEAC Újbuda – Szegedi Kosárlabda Egylet 72-33 (26-9, 14-12, 22-7, 10-5)

(nők – Budapest Bajnokság) Liget KE – ELTE-BEAC

011Edzőmérkőzéssé alakította évzáró MEFOB-mérkőzését női kosárlabda együttesünk. Egerben két tartalékos összeállítású csapat lépett parkettre: a hazaiaktól a meccsre nevezett keret mindösszesen a kezdő ötösből állt, míg a Halász Melinda irányította lányaink legjobbjaikat jegelve álltak oda a feldobáshoz. Már a találkozó elején egyértelműsítették hölgyeink fölényüket, az első negyed közepére 17-8-as különbséget mutatott az eredményjelző. A lelkes heveseik a játékrész hátralevő részére elfáradtak, ám az alapvető játékelemekben hibázó ELTE-s lányok képtelenek voltak kihasználni ezt, csak 6 pontra futotta tőlük is. A második negyed koreográfiája kísértetiesen hasonlóra sikeredett az elsőéhez: lányaink meg sem izzadva tornázták a különbséget 20 pont fölé, miközben a végtelenül szimpatikusan küzdő hazaiak ismét 10 dobott alatt maradtak.

Ezzel lényegében el is dőlt a meccs, így a semleges szurkolók legfeljebb abban bizakodtak, hogy a fordulás után mindkét csapat pontgazdag, látványos kosárral rukkol elő. Így is tettek: Wiesner Fanni, Roik Anna és a palánk alatti területet uraló Wunderlich Anna vezetésével egy újabb tizest tettek hozzá a fórhoz lányaink. A negyed második felének egyik pozitívuma, hogy feljavuló védekezésüknek köszönhetően csak 2 pontot kaptunk. A záró 10 perc ugyanazt a macska-egér játékot hozta, mint az első két periódus, így a találkozót végig kontroll alatt tartó lányaink megérdemelten nyertek és őrizték meg esélyüket a legjobb 8 közé jutásra.

(nők – MEFOB) EKF EVSI – ELTE-BEAC 39-84 (8-23, 9-18, 12-22, 10-20)

Röplabda:

(nők Budapest Bajnokság) Budai XI. "A" – ELTE-BEAC 3:1 (25-20, 25-20, 20-25, 26-24)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech