Triathlon

TOP 10-ben az ELTE-BEAC-os Kis Gyula a barcelonai Ironmanen!

2011. 10. 05.
Triathlon

2011. október 2-án a már sportlegendának számító Ironman (IM) sorozat utáni második legrangosabb versenyen, a Challenge Familyn, élete eddigi legjobb idejével [3,8 km úszás: 52:02; 180 km kerékpár: 4:43:27; 42,2 km futás: 3:02:35] TOP 10-ben végzett Kis Gyula (ELTE PPK), az ELTE-BEAC versenyzője, az idei nagyatádi Ironman ezüstérmese.Teljesítményével a verseny leggyorsabb magyar vasembere a triatlonvilág elitklubjának kapujába került.

A nagyrészt Európában megrendezett ironman és félironman távú versenysorozat, a Challenge Family mind pénzdíjakban, mind az indulók számában utolérte a nagy rivális Ironman sorozatot (IM) és évről évre egyre több világklasszis sportoló dönt úgy, hogy az IM-mel szemben a Challenge-t választja fő versenyéül. Mi sem mutatja jobban e versenysorozat színvonalát és növekvő népszerűségét, mint hogy az idei világrekord is a Challenge Roth-on – Európa legnagyobb ironman távú versenyén – született, ahol 3100-an álltak rajthoz.

E sorozat részeként az idei Challenge-Barcelona ironman távú versenyt Calellában – 50km-re Barcelonától – rendezték meg közel 1100 résztvevővel. A mezőny erősségét fémjelzi a győztes ideje [8:15], ami egyben új pályacsúcsot is jelent. Az ELTE-BEAC versenyzője, Kis Gyula az 54 profi férfiinduló között az abszolút 10. helyen végzett [3,8 km úszás: 52:02; 180 km kerékpár: 4:43:27; 42,2 km futás: 3:02:35], és ezzel a magyarok között a leggyorsabb, és a legsikeresebb férfi versenyező volt a mezőnyben.

„Nagy öröm számomra, hogy az idei nagyatádi Ironman második helye után nemzetközi szinten is ilyen jó eredményt hoztam, és méltón tudtam képviselni hazámat, egyesületemet és egyetememet. Életem eddigi legjobb időeredményét sikerült teljesítenem, amivel valóban nagy lépést tettem ahhoz, hogy a világ legjobbjai közé kerüljek. Külön szeretnék gratulálni világklasszis sporttársamnak, Csomor Erikának, a Budaörsi Triatlon Klub versenyzőjének, aki az elit nők között második helyen végzett. Ú;gy érzem, ezen a versenyen valóban kitettek magukért a magyar ironman-ek!”– nyilatkozta a megmérettetés után az ELTE-BEAC élsportolója.

Kis Gyulán és Csomor Erikán kívül még két magyar ironman vágott neki a kihívásnak. A Vasemberek Triatlon Klub képviseletében Harsányi Zsuzsa (13. hely), és Vatai Miklós (22. hely) képviselte még hazánkat a rangos megmérettetésen.

Minden magyar versenyzőnek gratulálunk a kitűnő eredményhez!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech