Tüske nyílt nap 2

Több százan sportoltak a Tüskecsarnok évnyitóján

2015. 01. 19.
Tüske nyílt nap 2

A szabadidősporté volt a főszerep az ország egyik legmodernebb, 2014 novemberében átadott sportlétesítményének január 16-ai ingyenes rendezvényén, amelynek szakmai partnere a BEAC.

Tüske Nyílt Nap:

A szabadidősporté volt a főszerep a Tüskecsarnok évnyitó eseményén! Az ország egyik legmodernebb sportlétesítménye, a 2014 novemberében átadott Tüskecsarnok nyílt napot tartott január 16-án. Pénteken délután négy órától több száz érdeklődő vett részt a Tüskecsarnok fitnesz óráin és a focitornán, melyet a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) szervezett a Nemzeti Sportközpontokkal (NSK) együttműködésben. A sportnap kettős célja, hogy a budapesti sportoló közönség megismerje az új létesítmény adta sportolási lehetőségeket, és ezzel együtt egy kis ízelítőt adjon a január közepén induló fitnesz programokból. Az ingyenes rendezvényen a Nemzeti Sportközpontok munkatársai körbevezették azokat is, akik csak érdeklődtek a multifunkcionális sportkomplexum újdonságai iránt.

A nyílt nap szakmai partnere a BEAC, hagyományt, értéket és minőséget képvisel a hazai sportéletben. Az egyetemi egyesület szakmai partnerként, gyakorlott edzőivel, oktatóival a Tüske Fitnesz edzéseit, programjait szervezi. A január 19-én nyitó fitnesz részleg kínálatában megtalálható a spinning, dinamikus jóga, pilates, zumba, gerinctréning, funkcionális edzések, TRX, kettlebell és számos más mozgásforma is.A januári programokra már lehet regisztrálni a www.tuskecsarnok.hu oldalán.

DSC_8536A nyílt nap egyik kiemelt eseménye a BEAC és az ELTE által immár harmadik alkalommal megszervezett ELTE-Infopark Kupa, melynek idén a Tüskecsarnok adott otthont. A tizenkét csapatos tornán részt vett többek között a Telekom, MOL, Swietelsky, Strabag és Lufthansa mellett számos nagy cég, akik az ELTE vonzáskörzetében működnek. A torna fővédnöke Vígh László, az NSK főigazgatója és Prof. Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora volt. A 2015-ös III. ELTE-Infopark Kupa győztese a Telekom IT SIS csapata lett.

Helyezések:

1. Telekom IT SIS

2. SWIETELSKY Magyarország

3. Rokkant Jók -Telekom

4. MOL TuesdayFinance; 5. GEFCO; 6. Avengers (TATA); 7. GEOLOGólok; 8. GEA-EGI; 9. BLHSE (Lufthansa); 10. Hewlett-Packard GOC HU; 11. itelligence Hungary Kft.; 12. STRABAG Autópálya

Gólkirály: Aranyos Márk (SWIETELSKY Magyarország)

Legjobb kapus: Kónya László (Telekom IT SIS)

Kosárlabda:

kosarasokKupagyőzteshez méltó produkcióval rukkoltak elő Balogh Judit lányai a Kiss Lenke KS ellen. Kivételesen remek BEAC-os kezdéssel indult a mérkőzést a BEAC Sportcsarnokban, és sorra rohamozták meg az ellen kosarát. Rengeteg szerzett labdával, gyors indítással ragadták magukhoz az eredményt, így már az első etapban eldőlt a mérkőzés. A vendégek még a 10 dobott pontos határt sem tudták átlépni.

A második negyedben már nyugodt szívvel küldhette pályára Bubu az év során kevesebbet szereplő játékosait, akik többé-kevésbé folytatni tudták a kezdők által megkezdett hadjáratot. A félidőre olyan eredmény alakult ki, amely az újbudaiak dobott pontjaitól eltekintve akár végeredmény is beillett.

A fordulás igazi örömjátékot hozott a mieink részéről. A mérkőzés második felében is erősen érződött a vendégek magas emberének hiánya, így Szabó Flóra kedvére brillírozott a palánk alatt. A negyedik negyedre egyetlen kérdés foglalkoztatta a csarnokban tartózkodókat: ki fogja hozni a lányok hétfői edzésére a sütit. Egy szép betörés után Süle Krisztina ezt a megtisztelő feladatot a fiatal Tóth Lilinek adta át, aki egy remekül véghezvitt kiosztás után az oldalvonal mellől megszerezte a 100. pontot. Hölgyeink ezzel azonban olyannyira nem elégedtek meg, hogy a záró felvonásban szinte momentumot sem hagytak ellenfelüknek, akik mindössze 1 pontot termeltek a 10 perc folyamán.

(nők - amatőr NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – Kiss Lenke KS 118-33 (42-8, 27-14, 26-10, 23-1)

011A jó védekezés alapozta meg női kosaraink újabb sikerét. A Budapest Bajnokság legutóbbi fordulójában Valuska László élmezőnybe igyekvő hölgyei egy, a mezőny második felében tanyázó csapatot látott vendégül a BEAC Sportcsarnokba. A kora délelőtti mérkőzés összképét a kiválóan működő letámadásunk mellett Wiesner Fanni és Csajkó Dóra jó dobóteljesítménye határozta meg, így a dudaszót követően lányaink edzője elégedetten tekintett vissza a találkozóra: "A bajnokság harmadik helyén álló ELTE-BEAC az első pillanattól kezdve az egész pályán védekezett a 11. Viharos Szenyórák ellen. A hazai csapat saját ritmusát próbálta a mérkőzés elején meghatározni, majd szinten tartani. A csapatot nem zavarta meg a vendégek védekezésváltása, sok, gyors labdamozgással könnyen alkalmazkodtak a 2:3-as zóna ellen."

(nők - Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Viharos Szenyórák 72-40 (20-7, 23-16, 11-11, 18-6)

(férfiak – NB II. Közép B csoport) ELTE-BEAC – BLF Palota 86-62 (16-13, 14-16, 21-18, 35-15)

Futsal:

150112 BEAC_NB2Harmadik helyet szerzett a hétvégi minitornán U20-as csapatunk! Csapatunk a legutóbbi, pécsi állomáson egy döntetlennel, egy szoros és egy nagyobb különbségű vereséggel a képzeletbeli dobogó legalsó fokára állt fel. Összetettben 15 fordulót követően mindösszesen 3 pontra csökkent Árendás Tamás fiainak a lemaradása, amely már a jövő heti üllői találkozón ledolgozható.

(férfiak U20 - NB II.) ELTE-BEAC – Félegyházi TSI 5-5

(férfiak U20 - NB II.) ELTE-BEAC – Szászvári SE-Fürge Nyuszi 1-4

(férfiak U20 - NB II.) ELTE-BEAC – Ferihegy Vecsés 3-4

(férfiak - NB II. Nyugati csoport) Fradi Futsal Fischer Klíma – ELTE-BEAC 10-7

Röplabda:

(nők Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Közgáz 3:1 (25-13, 22-25, 25-22, 28-26)

ELTE-BEAC – Emericus KSE 'A' 3:0 (25-9, 25-23, 25-21)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech