Futsal mefob1

Thrillerbe torkolló futsal MEFOB

2015. 05. 09.
Futsal mefob1

A férfiak mezőnyében a hosszabbításig kellett várni a döntésre a BME és a Nyugat-magyarországi Egyetem fináléjában, míg a nőknél a Debreceni Egyetem sikerének örvendtek a BEAC Sportcsarnokban rendezett országos bajnokság négyes döntőjében!

Kiélezett, végletekig izgalmas döntőket játszottak a 2014/2015-ös futsal MEFOB négyes tornáját az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén, a BEAC-on.

Május 7-én elődöntőkkel kezdődtek az összecsapások: a rekordszámú indulóból - férfiak mezőnyében 18, nőknél 8 csapat - a legjobb négy férfi és női alakulat csapott össze. A férfiaknál a tavalyi döntő ismétlődött meg az első elődöntőn, ahol két játékstílus csapott össze. A BME „futsalja” revansot vett a Miskolci egyetem „nagypályás center játékán”, ugyanis 2014-ben Pécsen a borsodiak emelkedtek felül. Weimann Richárd második félidei játékára nem volt ellenszere a MEAFC-nak (6-4). A Széchenyi István Egyetem (SZIE) és a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME-SEK, SzoESE) párharcából a rekordbajnok SzoESE jött ki győztesen (5-4).

A nőknél mondhatni papírforma szerint alakultak a mérkőzések: a Debreceni Egyetem fölényesen, 9-2-re múlta felül a Testnevelési Egyetem csapatát, Csiszár Henrietta egymaga öt gólig jutott. A másik összecsapáson a házigazda ELTE csapat maradt alul a szombathelyiek ellenében (1-5).

A Lágymányosi Eötvös Napok (LEN) nyújtotta csütörtök esti programokat követően péntek reggel a női bronzmérkőzést az ELTE-BEAC erős második félidei játékával, Pinczi Anita mesterhármasával a házigazdák húzták be a Testnevelési Egyetem csapatával szemben (8-4). A férfiaknál a Miskolci Egyetem csapata cserélte a tavalyi aranyat bronzra, 4-1-el búcsúztatta a győrieket, akik a 18 induló csapatból így is az előkelő negyedik helyet szerezték meg.

Az igazi izgalmak ezután következtek! Előbb a női döntő, amely Csiszár, Fábián és Urai góljainak köszönhetően 3-2-es debreceni sikert hozott, így Czóbelné Mester Kata lányai nyakába került az arany. A férfi döntő fordulatos forgatókönyvet, férfias küzdelmet és hosszabbítást hozott. A BME 2-0-ás vezetését percek alatt egyenlítette ki a félidőre a SzOESE, majd a második félidő végére már két gólos előnyt harcolt ki magának. A budapestiek óriási hajrában az utolsó másodpercekre tudtak egalizálni, tízméteressel és egy öngóllal (5-5). A ráadás perceiben az óvatosabb első öt percet követően egy újabb tízméteres értékesítésének köszönhetően Csernai Gábor tanítványai örülhettek a győzelemnek. A BME csapatából került ki a torna legjobb játékosa is Weimann Richárd, míg a második helyezett szombathelyiek hálóőre, Matyi Benjámin lett a legjobb kapus. A nőknél ezt a címet Kiss Emília (NYME-SEK), míg a legjobb játékosét Csiszár Heni (DE) érdemelte ki. A díjakat az MLSZ Budapesti igazgatója Lovász Tamás, Kasza János, MLSZ Futsal koordinátor és Gömör Iván, az ELTE SPORT Kft. ügyvezetője adta át. A szervezők nevében Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője köszönte meg a MEFS, az ELTE, az MLSZ támogatását, valamint Árendás Tamás, MEFS futsal referens és a BEAC szervezőinek munkáját.

Az elkövetkező években is kiemelten fontos sportágnak és fejlesztési iránynak tartja a MEFS elnöksége az egyetemi labdarúgás fejlesztését, a BLSZ-el a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságot (BEFB), illetve az intézményi házi bajnokságok támogatási lehetőségeit is folytatni kívánják az labdarúgó szövetséggel szoros együttműködésben.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech