Csakegyutt noi kosar e1478470403869

Szeptembertől is az élvonalban szerepel a ELTE-BEAC Újbuda kosárlabdacsapata!

2017. 04. 24.
Csakegyutt noi kosar e1478470403869

Balogh Judit vezette lányaink ebben a szezonban negyedszer győzték le az MTK Budapest legjobbjait, és az PINKK-Pécsi 424 elleni utolsó playout mérkőzés eredményétől függetlenül megőrizték NB I.-es tagságukat.

Még márciusban írta meg honlapunk: zsinórban két, a közvetlen riválisok ellen aratott győzelmével az ELTE-BEAC Újbuda együttese kedvező pozícióból várhatja a női NB I. alsóházi rájátszását. Nos, Balogh Judit együttese élt az alapszakaszból magával hozott helyzeti előnnyel: elsőként az MTK Budapest legjobbjait múlták felül hölgyeink a Gabányi László Sportcsarnokban. A döcögős első félidő végén még a fővárosi ellenlábas vezetett, de a fordulás után Barnai Juditék egy 9-0-s futást produkáltak és a maguk javára fordították a mérkőzést. 25 pontig és 23 lepattanóig jutó centerünk vezérletével a vártnál kicsit nehezebben, de a mienk lett a győzelem. Ez némi gyógyírt jelentett Kovács Fanni számára, aki egy összecsapás során orrsérülést szenvedett és a kórházba került.

Ez a siker a kozármislenyi folytatásra is kihatott. Jól indult hölgyeink számára a PINKK-Pécsi 424 elleni meccs első félideje: felváltva vezettek a felek, míg a második negyed hajrájára 4 pontra lógtak meg legjobbjaink. A házigazdák a szünet után új erőre kaptak, hatékonyabbá vált a támadójátékuk. Bár négy perccel a végső dudaszó előtt eldöntetlent mutatott az eredményjelző, de a hátralevő játékidőben női együttesünknek már csak két pont jutott osztályrészül. Mindez azt jelentette Balogh Juditék számára, hogy ha a hátralévő két bajnoki valamelyikét sikerül megnyerniük, úgy bizonyosan elkerülik a tabella utolsó helyét.

Ez a forgatókönyv már a Városmajorban megvalósult. Nem a Hepp-kupa győztes csapatunk szája íze szerint indult a mérkőzés: az MTK legjobbjai elsősorban távoli dobásaikra alapozva 10-2-re megléptek. Lehetett volna kétszámjegyű is a különbség, ám a kék-fehérek befejezéseibe rendre hiba csúszott. A második negyedben 7 pontos hazai vezetésnél nem várt fordulat állt be a játék képében. Szigorúbbá vált védekezésünk, a szó legszorosabb értelmében pontosabbá váltak támadásaink. Egyre több labdát loptak hölgyeink, ami a tetszetős támadójátékkal kiegészülve megalapozta 17-0 rohanásunkat. A félidő utolsó pillanataiban szerezte csupán második kosarát a negyedben az MTK, akik így csupán öt pontot tudtak dobni lányaink ellen a második negyedben.

A harmadik etap rosszul kezdődött: Szabó Flóra gyors egymásutánban megkapta harmadik és negyedik faultját is, ezzel pedig a padra kényszerült. Azonban ezen az estén mindig volt valaki, aki egy-egy jó megmozdulással tolt egyet csapatunk szekerén. Barnai Judie ezúttal is élen járt a lepattanózásban, míg csapatkapitányunknál, Süle Krisztinánál megszakadt a két meccses “kosárcsend”, ráadásul remek védőmunkát mutatott be. Lányaink így stabilizálni tudták a megszerzett előnyt: a második félidőben gyakorlatilag nem engedték be az MTK-s lányokat tíz ponton belülre. Sőt, végül 50 pont alatt tartva a hazaiakat 11 pontos győzelmet arattak.

Ez volt lányaink idei negyedik diadala az MTK Budapest ellen, ezzel pedig bebiztosították helyüket a jövő évadra a legjobbak között! Egyben továbbra is nyílt a verseny a PINKK-Pécsi 424 csapatával a bajnokság 9. helyéért.

(nők – NB I., 9-11. helyért) ELTE-BEAC Újbuda MTK Budapest 71-62 (18-17, 22-25, 15-10, 16-10)

(nők – NB I., 9-11. helyért) PINKK-Pécsi 424 ELTE-BEAC Újbuda 69-65 (19-17, 17-23, 21-12, 12-13)

(nők – NB I., 9-11. helyért) MTK Budapest ELTE-BEAC Újbuda 49-60 (20-14, 5-19, 8-11, 16-16)

Az amatőr NB I. négy legjobb csapata közé jutott U23-as csapatunk! Az első meccs lányaink rajt-cél győzelmével ért véget, akik így Pasaréten már idő előtt bebiztosíthatták továbbjutásukat. Az időpontok véglegessé válásakor tudtuk, hogy ezen a mérkőzésen csapatunk nem tud teljes kerettel kiállni, tekintve, hogy felnőtt csapatra playout mérkőzés várt Kozármislenyben. Alaposan megfiatalított együttesünk az utolsó pillanatig derekasan küzdött, de már a kezdés pillanatában nyilvánvalóvá vált, hogy ebben az összeállításban nem tudják felvenni a versenyt a teljes keretével kiálló házigazdák ellen. Míg a hazaiak közül öten is kétszámjegyú pontot szereztek, nálunk egyedül Halmosi Annának (15/3 pont) sikerült ez - mellé Kiss Annának és Angyal Nikinek sikerült 8-8 egységig jutnia.

Az elődöntőbe jutásról így a Gabányi László Sportcsarnokban megvívott harmadik találkozó hivatott dönteni. Az első ütközethez hasonló koreográfia mentén zajlottak a történések az összecsapáson, amely meghatározónak bizonyult a párharc végkimenetelében. Már a feldobás pillanatában magukhoz ragadták a kezdeményezést Balogh Judit hölgyei, akik egy félidő leforgása alatt 13 egységnyi előnyre tettek szert. A pontgyártást elsősorban Barnai Judit és Lelik Réka vállalta magára, míg a meccs végére további három BEAC-os játékos lépte túl a tízpontos határt. A megalkuvást nem ismerő pasarétiek hiába próbáltak felzárkózni a második félidőben, de a BEAC-Újbuda szemernyi kétséget sem hagyott afelől, ki jut a legjobb négy közé! A folytatásban a Keleti csoport győztese, a Szeged lesz az ellenfelünk, az első mérkőzésre április 30-án kerül sor Szegeden. A másik ágon TF-Nyíregyháza meccs lesz a döntőbe jutásért.

(nők – amatőr NB I., rájátszás az 1-.8 helyért) ELTE-BEAC Újbuda U23 Vasas Akadémia 87-63 (29-14, 20-8, 16-26, 22-15)

(nők – amatőr NB I., rájátszás az 1-.8 helyért) Vasas Akadémia ELTE-BEAC Újbuda U23 101-48 (29-15, 23-9, 21-14, 28-10)

(nők – amatőr NB I., rájátszás az 1-.8 helyért) ELTE-BEAC Újbuda U23 Vasas Akadémia 95-76 (23-15, 20-13, 28-25, 24-23)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech