Borhy lászló 1

„Személyes példával fogok elöl járni” – üzente az ELTE rektora

2017. 09. 08.
Borhy lászló 1

Dr. Borhy László, az ELTE új rektora nyitotta meg az ELTE 383. tanévét, aki beszédében több alkalommal is kitért az egyetemi sport fontosságára!

383. tanévét kezdte meg mai napon az Eötvös Loránd Tudományegyetem. A leköszönő rektor Mezey Barna adta át a legmagasabb egyetemi tisztség mandátumát szimbolizáló rektori láncot Borhy Lászlónak, az ELTE új rektorának az Aula Magnában, aki beszédében több alkalommal is kitért az egyetemi sport fontosságára.

„Ha egyetemi szolgáltatásokról van szó, meg kell említeni a sportot. Idén 120 éves fennállását ünnepli a BEAC, amely több mint 5000 tagjával az ország egyik legnagyobb sportolói közössége. Mivel a klub 90%-át az ELTE polgárai adják, ezért joggal mondhatjuk: nincsen egyetemi sport BEAC nélkül, és nincsen BEAC az ELTE nélkül. Igaz ez mostantól azért is, mert a klub vezetésében nagyobb szerepet kap az egyetem vezetése. Patinás, jóhírű egyesületünk hagyományaihoz képest ugyanis elavult az infrastruktúránk, amit meg kell oldani. A jövőben a korszerűsítést a BEAC és a Kancellária közreműködésével, valamint a látványsport-támogatások bevonásával végezzük el. Középtávú célom, hogy sikerüljön a hallgatói élet színtereire bevinni a rendszeres mozgást, mert az egyetemi tömegsport és versenysport, olyan közösségteremtő erővel bír, amit érdemes jobban kihasználnunk.”

Borhy rektor úr megjegyezte, hogy a sportolás népszerűsítésében személyes példával fog elöl járni, mellyel ösztönözni szeretné az ELTE közel 30 ezer polgárát a rendszeres mozgásban. A következő négy éves rektori ciklus főbb irányai, céljai mellett kitért az egyetem hírét erősítő sportolókra is: „Nem feledkezhetünk meg sportolóinkról sem, akik világversenyeken, universiaden képviselik hazánkat és az ELTE-t, miközben jó példával járnak elöl az egyetemi polgárok előtt, hogy válasszanak maguknak egészséges, tartalmas időtöltést.”

Az ünnepség Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Murai László, az EHÖK új elnökének beszédével zárult.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech