Tájfutó mefob

Surranópályán szerzett bronzérem a tájfutó MEFOB-on

2013. 10. 28.
Tájfutó mefob

Az ásotthalmi megmérettetésen a kiegyensúlyozott egyéni teljesítmények az intézményi pontversenyben jól kamatoztak: a dobogó legalsó fokára léphettek fel az ELTE-BEAC tájfutói.

Tájfutás: Az elmúlt évekhez képest majdnem dupla annyi résztvevővel - 26 váltó és 105 egyéni induló - rendezték meg az idei MEFOB-ot Ásotthalmon. Az intézményi pontverseny első két helye már a nevezéskor eldőlt: a nagyon jó szervezésnek (rengeteg kezdő C-pályás hallgatóval) köszönhetően a házigazda Szegedi Egyetem végzett az élen, míg a BME a 2.helyen végzett. Egyetemünkről 10-en álltak rajthoz, akik minden nehézség és kaland - rossz tájoló, bokasérülés - ellenére hősiesen helytálltak és teljesítették a pályákat. Sőt, sok-sok remek eredmény is született az egyes kategóriákban, de a slusszpoén a végére maradt: a mieink összességében elegendő pontot termeltek ahhoz, hogy az intézményi pontversenyben a nagy rivális Pécset megelőzve a dobogó legalsó fokára léphessen fel az ELTE-BEAC!

Eredmények dióhéjban:

női váltó 2. hely (Vincze Rebeka-Károlyi Hanga-Zsigmond Vanda);
férfi 1.sz.váltó 4. hely (Györgyi Péter-Ferenczi Krisztián-Liszka Krisztián);
férfi 2.sz.váltó 11.hely (Garamszegi Balázs-Faggyas Eszter-Tóth Gábor);
MEFOB bajnoki kategória, női egyéni 2. hely (Zsigmond Vanda);
MEFOB bajnoki kategória, férfi egyéni 3. hely (Liszka Krisztián)

Némi matekozás árán az is kiderült, hogy az intézményi pontversenyben elért bronzos helyezésünkben nagy érdeme volt a két "C-s" futónk, Tóth Gábor és Pogány Dani remek helytállásának (5. és 6.hely), akik rengeteg embert előztek meg. Dani most szeptemberben kezdte el a tájfutó kurzust, és szerencsére túltette magát azon, hogy rögtön bekerült a mélyvízbe: egy mix váltóban nehéz pályán élt kitartóan a tanulás lehetőségével és teljesítette a váltó pályát - ennek nagy szerepe volt a 2. napi bravúros futásában.

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről:

Férfi kosárlabda: Magabiztos győzelmet ért férfi kosarasaink számára 20-0-s villámrajtjuk az első hazai bajnokin! Az NB II. Közép csoportjában a Kandó FSC legjobbjai látogattak a BEAC Sportcsarnokába, akiket Szabari Krisztián vezette fiaink valósággal állva hagytak az első negyedben. Mire a vendégeknek sikerült bemérniük a dobótávolságot, addigra már 20-0-s állást mutatott az eredményjelző. Az első játékrészben kialakított előnyt a mieink a mérkőzés végéig megtartották, sőt, tovább is növelték, így egy könnyed győzelemmel sikerült szépíteniük az eddigi felemás mérlegüket. A két együttes közötti minőségi különbség azt is lehetővé tette, hogy a csupa ELTE-s legényt felvonultató kosaraink mindegyike pályára lépett. Ugyan a folytatásban most egy kéthetes pihenő következik a másodosztályú pontvadászatban, de ez idő alatt sem tétlenkednek kosarasaink: november 4-én Győrbe utaznak, ahol megkezdik az idei MEFOB-szereplésüket. ELTE-BEAC - Kandó FSC 83-58 (27-10,16-18,16-13,24-17)

Női kosárlabda: Sikerrel vívták meg a tatabányaiak elleni presztízsmérkőzést Balogh Bubu lányai! Együttesünk a tavalyi nagy ellenfelüket a BEAC Sportcsarnokában fogadták és az ilyen összecsapásokra jellemző módon ezúttal is kissé döcögősre sikeredett a kezdés. Az első negyed végére mégis 9 pontos BEAC-fórt mutatott az eredményjelző, amelyet a félidei dudaszóig jelentős növeltek lányaink ötletes és eredményes játékuknak köszönhetően (50-26). Innentől fogva már csak az eredmény után futott a Tatabánya, de már felzárkózni nem tudtak. A második félidőben lányaink már kevésbé bizonyultak hatékonynak - az utolsó negyedben mindösszesen 12(!) pontot termeltek a felek -, de még ez is bővel elegendő volt a tavalyi második helyezett Tatabánya ellen. ELTE-BEAC Újbuda – Tatabányai KC 70-48 (24-15, 26-11, 16-14, 4-8)

Futsal: fiúk: ELTE-BEAC – Újpesti FC;

utánpótlás (U17): ELTE-BEAC – Tolna 4-1; ELTE-BEAC – Ferencváros 4-4, ELTE-BEAC – Vecsés 4-5

lányok (NB I.): Kevés babér termett Kénoszt Ferenc tanítványai számára az éllovas otthonában. A múlt héten a mieink ugyan megszerezték első győzelmüket, de most minimális esélyük nyílt a jó folytatásra, annak ellenére, hogy a hazaiak igen foghíjasan álltak ki a nagypályás válogatottak miatt. A kiskunfélegyházi tortúra alkalmával az első félidő hajrája bizonyult végzetesnek: az utolsó percekben kapott góloknak köszönhetően a szünetre 5-0-s előnnyel mentek pihenőre a hazaiak. A folytatásban sokáig úgy tűnt, a negyedórás szusszanás jó hatással bírt a lányokra, de a végjátékra megint jött egy rövid zárlat, ami után rövid időn belül újabb négy találat következett, így végül ELTE-BEAC gól nélkül és kiütéses Astra-sikerrel zárult az összecsapás. Astra Kiskunfélegyházi Bulls– ELTE-BEAC 9-0!

Kézilabda: Ugyancsak az éllovasok egyikével mérkőztek meg kéziseink a Budapest Bajnokság hétvégi fordulójában. A Rippert Bálint vezette csapatnak már a mérkőzés elejétől kezdve futnia kellett az eredmény után, és ez jelentősen megnehezítette számukra azt, hogy a végén lövőtávolságba kerüljenek a MÖSE csapatához. ELTE-BEAC – MÖSE 26-30 (13-19)!

Nagypályás labdarúgás: A Halloween közeledtéhez "méltóan" kísértetiesen hasonló mérkőzéseket játszott első és második számú focicsapatunk. A játék összképét tekintve mindkét együttes egy kiegyenlített mezőnyjátékot hozó összecsapást produkált, de a kisebb-nagyobb védelmi megingásoknak köszönhetően a "nagyok" és a "kicsik" is 2-0-s hátrányban találták magukat. Fiaink küzdőszellemét azonban nem érheti panasz: a szépítés itt is, ott is sikerült, sőt, egy-egy ígéretes helyzetnél még a pontszerzés lehetősége is a levegőben lógott - legnagyobb szomorúságunkra, a levegőben is maradt. (BLASZ III.) Budakeszi LA – BEAC 2-1; (BLASZ IV.) BEAC II. – Újpesti Haladás II. 1-2

Vízilabda: Úszóversenyben maradtak alul pólósaink! Hétvégi mérkőzésük egyik fő pikantériájának az számított, hogy az ugyancsak a Tüzér utcában edződő Honvéd csikócsapatát látták "vendégül" Szabó Attiláék. Fiainknak a fegyelmezett visszazárásokkal az első félidőben még sikerült ellensúlyozniuk a két csapat közti fizikális különbséget, azonban ennek köszönhetően támadásban a lövéseink többsége már kevésbé bizonyult pontosnak, hatékonynak. A második félidő sportértékéről mindent elmond, hogy a Honvéd az edzéseken kedvelt "egyes leúszás, lövés" feladatot gyakorolta a kapunk előtt. Ezen a meccsen erőnlétben nem tudtuk felvenni a versenyt az ifjakkal, így a végső dudaszó pillanatában a két csapat közti különbség 10 találat fölé (k)úszott. ELTE Vízilabda DSK – Honvéd Utánpótlás VK SE 7-20!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech