Sport forever

Sportos programok az ELTE ásványtani világkongresszusán

2010. 08. 31.
Sport forever

A Nemzetközi Ásványtani Társaság (International Mineralogical Association) augusztus 21-27. között megrendezésre került világkongresszusának az ELTE Lágymányosi campus-a adott otthont. A világ minden tájáról érkezett 1700 résztvevőt rendkívül gazdag szakmai program várta.

Pingpongozás, foci, kosárlabda és tenisz mellett két díjazott versenyben is összemérhették erejüket és ügyességüket a vállalkozó szelleműek. A mini duatlonban, 750m futás, 1,5km bringa és újabb 750m futást kellett teljesítenie az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub versenyzőivel kiegészített mezőnynek. Bíztatásban nem volt hiány, az északi tömb előtt játszó zenekar és az ebédszünetüket élvező résztvevők igazi versenyhangulatot teremtettek. A győzelmet az osztrák Stefan Soellradl szerezte meg, aki a hónap elején még a világ legjobbjaival versenyzett a hosszútávú triatlon VB-n, és korosztályában a 9. helyet szerezte meg. Az ELTE oktatói is sikerrel vették az akadályokat; dr. Pálfy József tanszékvezető (TTK) nyerte az oktatói versenyt, és dr. Székely Mózessel (PPK) és dr. Horváth Ákossal (TTK) együtt megmutatták, hogy nem „csupán” a tudományos életben vannak otthon.

Az esti futóversenyen joggal számíthatott mindenki az osztrák triatlonista újabb győzelmére, de Horváth Ákos, a konferencia sportfelelőse, nem szokványos pályával várta a rajtnál megjelenő mintegy 20 konferencia résztvevőt. Az északi és déli tömb valamint a BEAC sporttelep körül elhelyezett pontokat térkép alapján kellett felkeresni, a rajtoltatás egyenként, fél perc különbséggel történt. Az osztrák fiút gyorsabb tájékozódásának köszönhetően a német Axel Müller legyőzte, harmadik helyen pedig Markus Bauer futott be. A női kategória győztese az amerikai Barb Duttrow lett. Az ELTE oktatóit dr. Pálfy József képviselte, aki a többi résztvevőhöz hasonlóan értékes nyereménnyel térhetett haza.

Reméljük a jövőben egyre több konferencián találkozhatunk hasonló kezdeményezésekkel. A sport ugyanis egészségmegőrző hatása mellett remek kikapcsolódást biztosít, és ami talán még fontosabb: óriási kapcsolatépítő ereje van.

A versenyekről készült fényképek megtekinthetők a http://polythlon.elte.hu/kepek/main.php?g2_itemId=38422 honlapon

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech