Tájfutás1

Sportolj velünk! Bemutatkozik az ELTE-BEAC Tájfutó szakosztálya

2011. 06. 14.
Tájfutás1

Egy nagyon izgalmas sportágat kínál számotokra a BEAC tájfutó szakosztálya, mely immár 50 éve hívja és várja sorai közé az ELTE hallgatóit és munkatársait. Igazi szellemi és fizikai kihívás, mindez gyönyörű környezetben, teljes kikapcsolódás a mindennapok szürkeségéből.

A tájékozódási futás (röviden tájfutás) olyan sport, amelyben a versenyzőnek térkép és tájoló segítségével kell a terepen ellenőrzőpontokat érintenie. A pontérintés sorrendje kötött, de a pontok között a versenyző maga választja meg útvonalát.

A sportág egyszerre jelent szellemi és fizikai kihívást, hiszen futás közben igen nehéz feladat a térképet olvasni és tájékozódni is. A tájfutás emellett lehetőséget biztosít a család minden tagjának, hogy egészségesen töltse el szabadidejét a természetben, a friss levegőn.

A BEAC tájfutó szakosztálya immár 50 éve hívja és várja az ELTE hallgatóit és dolgozóit, de szakosztályunknak természetesen bárki tagja lehet. Tagjaink között olyan senior sportolók is vannak, akik hozzátok hasonlóan az ELTE hallgatójaként lettek szakosztályunk tagjai sok évtizede, és az egyetemi klub iránti kötődésük máig megmaradt. Ez is mutatja egy jó egyetemi sportközösség erejét és értékét.

Versenyeket kora tavasztól késő őszig minden hétvégén rendeznek, ahol általában teljesen kezdőknek is kínálnak könnyű, rövid pályákat. Az ismerkedésre még jobb lehetőség a budapesti szerda délutáni edzőversenyek sorozata, ahol gyakran parkokban, városi részeken vezetnek a pályák, így az elveszés veszélye nélkül kipróbálható a sportág.

Szakosztályunk évente 2-3 ilyen szerda délutáni edzőversenyt rendez, ezek helyéről és idejéről a BEAC honlapján és az ELTE oldalain is hírt adunk számotokra.

Legnagyobb rendezvényünk az Eötvös Loránd Emlékverseny, az év egyik rangos országos versenye, 2011-ben augusztus utolsó hétvégéjén rendezzük Budapest közelében. Egyetemünk alapítójáról elnevezett sportesemény részleteiről is hamarosan beszámolunk, és várunk rá minden ELTE hallgatót és oktatót, akár versenyzőként, akár nézőként, akár segítőként egyszerű rendezési feladatokra.

Várjuk minden csatlakozni vágyó jelentkezését az [email protected] e-mail címen.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech