Pol ironman webre

Sportolj velünk! Bemutatkozik az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub

2011. 02. 09.
Pol ironman webre

A legjobb hallgatók is mozognak, a legjobb sportolók is tanulnak. Így is megfogalmazhatnánk a futókat, úszókat, kerékpárosokat és persze triatlonistákat egybegyűjtő ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub legfontosabb alapelvét. Újabb szakosztály-bemutatónk következik…

A Polythlon Klub 20 esztendős tradícióra építve 2007 márciusában jött létre az ELTE támogatásával. A cél úszás, futás és kerékpározás népszerűsítése, mozgáslehetőségek biztosítása mindhárom sportágban, és a vállalkozó kedvűek versenyeztetése (külön-külön a három sportágban, és persze együtt is, triatlonban) volt. Az indulás évében a nagyobbrészt egyetemi hallgatókból álló Klub legfontosabb feladata az edzések megszervezése volt: heti 2-3 úszás, 2 futás és 1-2 kerékpározás elsősorban a lágymányosi BEAC-pályán és a szomszédos Gellért-hegyen. Az egyre növekvő taglétszám mellett a csonka szezon ellenére 38 sportolók 73 versenyen vett részt .

2008-ban jelentős mértékben bővült a csapat, miközben a családias hangulat megmaradt. A triatlon mellett futókörökben is elkezdődött a munka, de sokat erősödött a csapat úszásban is. A legjobb sportolók egészen kiváló versenyeredményeket értek el, ami az amatőrök teljesítményét is fokozta. A felkészülés egyre tudatosabban zajlott a rendszeres edzések mellett nagyobb hangsúly került az életmódra, és a szakmai munka irányítására egy profi élsportoló lett felkérve. Ú;j versenyeket, próbákat és közös rendezvényeket indított el a Klub, de az elsődleges cél továbbra is a tagok fejlődésének elősegítése maradt.

A klub a 2009. évben is sikeresen tovább tudott fejlődni létszámában és sikereiben egyaránt. Mindezt úgy sikerült megvalósítania, hogy megőrizte egyetemi sportegyesület jellegét, sőt, eredményeit is ezen a területen javította leginkább. A triatlon mellett az ELTE Sashegyi Gepárdok futókör jelentősen bővült, de sokat erősödtünk úszásban és kerékpárban is. 90 induló 137 versenyt teljesített; átlagosan 9 polythlonos ért célba versenyenként.

2010 volt a Klub eddigi legsikeresebb éve:a folyamatosan növekvő taglétszámmal együtt nőtt a kiemelkedő eredmények száma. A csapat első helyen végzett a hazai amatőr ranglistán, 69 dobogós sportoló összesen 123 aranyat, 94 ezüstöt és 77 bronzérmet vihetett haza. Az egyre jobb eredmények mindenképp köszönhetők annak, hogy a sportolók felkészítéséhez a Klub – Kis Gyula ironman élsportoló (PPK) irányításával – egyre növekvő mértékben tud hozzájárulni, heti 10-12 szervezett edzéssel, folyamatos edzéstervekkel és edzőtáborokkal. Tovább erősödött az egyetemi sportegyesületi jelleg, hallgatóink lényegében minden karról verbuválódnak és egyre nagyobb számban kapcsolódnak hozzánk egyetemi dolgozók, köztük professzorok. A csapat a legtöbb úszáshoz, kerékpárhoz és futáshoz kapcsolódó egyetemi rendezvény szervezője lett és így egyre több hallgatót tud bevonni a rendszeres mozgásba.

A csapat legfőbb vonzereje mégsem az eredményesség, hanem a családias légkör és az igazi „csapat-hangulat”. A sport mellett számos más jellegű rendezvényen találkozhatnak a tagok; évek óta megrendezésre kerül minden tavasszal a Triatlon Est sorozat, melynek keretében neves sportszakemberek, élsportolók beszélnek a triatlon 3 sportágáról külön-külön és együtt is. Állandó eseménynek számít az évzáró-évértékelő összejövetel, ahol a sportév értékelése mellett vidám műsorok és versenyek, majd akár hajnalig tartó beszélgetés teszi fel az i-re a pontot. Hasonló hagyomány az Ironman-afterparty, ahol közös főzés és beszélgetés közben elevenítődnek fel az év egyik legnagyobb megmérettetésének eseményei.
2010-ben a klub egy maroknyi lelkes csapata elindított egy mozi-est sorozatot is; a 3-4 hetente tartott filmvetítéseken sportos filmek és persze a csapat legjobb szakácsainak és cukrászainak mestermunkái kerülnek terítékre.

Hogyan csatlakozhatsz? Látogass el honlapunkra ,vagy keresd Kis Gyulát (vezetőedző): [email protected]; 30/371-6771

Töltsd le plakátunkat és küldd el barátaidnak.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech