EFN WEB re

Sportolj, bulizz – közeleg az ELTE FIT Night 3!

2013. 09. 23.
EFN WEB re

A szeptember 26-i ELTE FIT Night kapcsán a rendezvény főszervezőjével, az ELTE SPORT Kft. ügyvezetőjével, dr. Gömör Ivánnal beszélgetett az ELTE Online sportrovata.

2013. szeptember 26-án immáron harmadik alkalommal – így lassan mondhatni, hagyományként – kerül megrendezésre egyetemünk egyik legmozgalmasabb éjszakája, az ELTE FIT Night. A közelgő esemény kapcsán a főszervezővel, az ELTE SPORT Kft. ügyvezető igazgatójával, dr. Gömör Ivánnal beszélgettünk.

Miben lesz más ez a FIT Night, mint az eddigiek?

Bátran kimerem jelenteni, hogy a harmadik ELTE FIT Night minden eddiginél grandiózusabb és magasabb színvonalú lesz – és ez itt most valóban nem csak PR-szöveg. A programok igen széles skálán mozognak majd, az aerobiktól a karatéig, a jógától a krankingig vagy éppen a mini triatlonig, szinte tényleg mindent ki lehet majd próbálni. A sport mellett a zenei felhozatal sem lesz gyenge, hiszen idén a Zorall együttes személyében egy igazi nagyágyút köszönhetünk majd a színpadon. A színes programokon kívül az idén egy újítással az ELTE-s diákok mellett egy kicsit a többi egyetem hallgatóinak is szeretnénk kedvezni…

Ami, ha jók az információim, nem más, mint hogy a III. ELTE FIT Nighton már intézménytől függetlenül valamennyi magyar felsőoktatási intézmény diákja ingyenesen vehet részt.

Pontosan így van. Nem tagadom, ez egyelőre egy kísérlet lesz, hiszen ez az újítás igazán akkor nyer értelmet, ha a többi egyetemről és főiskoláról is nagy számban érkeznek majd a hallgatók. Az eddigi két FIT Nightra javarészt az ELTE-s diákok jöttek el, ezt a kört szeretnénk most bővíteni.

Maradjunk még kicsit a létszámnál: az eddigi FIT Nightokon nagyjából hányan vettek részt?

Az első rendezésen még csupán 150-en voltak, ám tavaly már dokumentálhatóan meghaladtuk az 1000 főt, amit nagyszerű eredménynek és hatalmas előrelépésnek tartok. Azt azonban látni kell, hogy ez a szám javarészt ELTE-s hallgatókból állt össze. Az EHÖK-kel, az ELTE-BEAC-cal, az ELTE Karrierközponttal és az ESI-vel kötött együttműködési megállapodásaink sok más egyéb mellett ennek a számadatnak a feltornászásában is segítséget nyújtanak. Gondolok itt arra, hogy például a Karrierközpont hírlevele közvetlenül 70 ezer hallgatóhoz (és volt hallgatóhoz) tudta eljuttatni az ELTE FIT Night3 megrendezésének hírét.

Mikor kezdődött a szeptember 26-i program szervezése?

A tervezés folyamata az idei FIT Nightra 2013. április elején kezdődött el. Ez nyilván nem egy egész napos, nyolcórás feladat – ráadásul az ELTE SPORT Kft-nek közben számos más alapfeladatát ugyanúgy el kell látnia –, ám azért bőven akad körülötte tennivaló. A szervezési elvem az, hogy inkább kezdődjön el hamarabb a szervezés – legyen folyamatos a munka –, minthogy aztán az utolsó pillanatban jöjjön a kapkodás…

Mekkora stáb dolgozik azon, hogy minden zökkenőmentesen menjen?

Nos, ez egy igen összetett kérdés. Azzal kezdeném, hogy rengeteg segítséget kapunk a hallgatóktól, ami óriási pluszt jelent számunkra, hiszen az ELTE polgárainak közvetlen elérésében, a mozgósításban nekünk szűkebbek a lehetőségeink. Az egyetemi hallgatói önkormányzatokkal remek a kapcsolatunk, amit szintén elengedhetetlennek tartok a sikerhez. Ez tulajdonképpen tekinthető egy széles „szervezői-segítői körnek”, a konkrét feladatokat ellátó stáb azonban igen kicsi. Ez áll az ELTE SPORT Kft. két irodavezetőjéből, egy külsős menedzserből, aki a támogatók, szponzorok megnyerésén munkálkodik, továbbá fontos része a csapatnak Répási Károly, az ELTE Sportügyi alelnöke, Miskolczi Tamás, aki a plakátok és a különböző reklámanyagok tervezésén dolgozik fáradhatatlanul, továbbá Karsai Gergő, aki a Facebook kampányban van segítségünkre. Végül pedig jómagamat is megemlítem, mint aki igyekszik koordinálni ennek a létszámra kicsi, ám annál elhivatottabb csapatnak a munkáját.

Mennyire lehet cél egy ilyen rendezvény esetében, hogy profitot termeljen?

Nem vagyunk könnyű helyzetben, így alapvetően a kezdetektől fogva az volt az elképzelés, hogy rentábilissá tegyük a FIT Nightot: tehát amennyibe került a rendezvény, legalább annyi jöjjön be a bevételi oldalon. Tavaly ez sikerült, igaz, ez jelentős részben annak is volt köszönhető, hogy kiemelt szabadidős rendezvényként sikeres MOB-pályázaton vettünk részt. Ebből származott a bevétel 65-70%-a. A fennmaradó részt a szponzorok segítségével sikerül hoznunk. Idén egyébként a Decathlon mellett a Sportkártya a főtámogatónk, már csak utóbbi miatt is érdemes lesz eljönni, és például a tombolán részt venni, hiszen a nyeremények között értékes, sportolásra beváltható utalványok is lesznek majd.

Összességében mi a Te személyes elvárásod a harmadik ELTE FIT Nighttal kapcsolatban?

Azt szeretném, hogy mindenki, aki ellátogat ezen a napon a Bogdánfy utcába – márpedig bízom benne, hogy nagyon sokan leszünk majd – a sport és a mozgás élményével gazdagodva érezze magát nagyon jól nálunk. Ahogy már mondtam, mindenkit szeretettel várunk, ELTE-s diákokat és más egyetemek hallgatóit egyaránt. A program idén nagyon „ütős” lesz, így azt kívánom, hogy legyen ez egy felejthetetlen este, ahol egy nagyszerű sportélmény mellett egy hatalmas buli is vár majd minden érdeklődőt!

Időpont: 2013. szeptember 26. (csütörtök) 15 órától másnap hajnalig

Helyszín: 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10/B.

A belépés 22 óráig bármely magyar felsőoktatási intézmény érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatója számára ingyenes, utána egységesen 500, külsősöknek 1000 forint!

Részletes program az ELTE FIT Night 3 weboldalán: http://fitnight.eltesport.hu/

és a Facebookon: ELTE FIT Night 3 | Sportolj, bulizz!

(Forrás: ELTE Online; Fotó: Kelemen Ádám)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech