Kuk

Sportdömping a KUK sportnapján

2014. 03. 17.
Kuk

Aki nem koliban lakik, annak mindig különleges élmény beszabadulni egy kollégiumba: az ELTE Online írói múlt héten a KUK-életérzést próbálták ki egy délutánig a Kerekes Sportnapon.

Kerekes Sportnap: Aki nem koliban lakik, annak mindig különleges élmény beszabadulni egy kollégiumba, és ez általában a kolinapokon szokott megtörténni. Az ELTE Online írói múlt héten a KUK-életérzést próbálták ki egy délutánig a Kerekes Sportnapon, és annyira fittek lettek, hogy akár a tizedikre is gond nélkü felszaladnának.

Táncos feszültség-levezetés

A bejárat melletti konferenciateremben 18 órai kezdettel folyamatosan váltották egymást az ELTE Aerobik edzői. A hangulatébresztő bemutatók között a hallgatók ki is próbálhatták a zenés-táncos mozgásforma különböző típusait az edzéseken. Az hip-hop stílus és a tánc kedvelői Nagy Fanni dance aerobik óráján adhatták ki magukból a szorgalmi időszak során felgyülemlett a feszültséget. Az óra egy könnyebb koreográfia megtanulása és gyakorlása mellett formálja az alakot, valamint javítja a koordinációs képességeket is. A keményebb ütemeket sejtelmes keleti muzsika váltotta fel a hastánc bemutató keretében. A kecses mozdulatok látványának hatását tovább erősítették a csörgőkendők érméi keltette ritmusok, felidézve az ezeregy-éjszaka meséinek hangulatát. Az est felénél a résztvevők az alakformáló órán izzadhattak. Karsai Kriszti tréningjén az állóképesség fejlesztése, a feszesítés és az erősítés mellett a jókedv is garantált volt. Akik a sportnap elején még bátortalanabbak vagy lustábbak voltak, azoknak motivációul szolgált a dance aerobikosok profi előadása. Levezetésként pedig Lakatos Eszter tartott zumbát. Az edzésen a vállalkozó szelleműek latin ütemekre mozgathatták át testüket. Itt sem volt követelmény a ritmusérzék, csak a felszabadultság és a magabiztosság, ami ha a kezdetekben még hiányzott is, az óra végére mindenképpen megérkezett. Zárásként pedig az ELTE verseny aerobik csapata mutatta meg, hogy milyen magas szintre fejlődhetnek a szorgalmas és kitartó aerobikos lányok.

Kenderesy Anna és Murányi Kriszti írása teljes egészében az ELTE Online hasábjain olvasható!

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

Női kosárlabda:

(Amatőr Női NB I. rájátszás) Kecskeméti KC – ELTE-BEAC Újbuda 58-74 (12-13, 18-18, 15-18, 13-25)

(Budapest Bajnokság) FSZSE Angyalok ELTE-BEAC

Női futsal:

(NB I. alsóági rájátszás) Tolna-Mözs – ELTE-BEAC 4-2

(NB II.) ELTE-BEAC – Obistos SE 0-4

Férfi futsal:

(NB II. Közép csoport rájátszás) Monori SE – ELTE-BEAC 5-5

Nagypályás labdarúgás:

(BLASZ III.) ELTE-BEAC MTK Baráti Kör 1-2

(BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – 1908 SZAC KSE II. 0-3

Női röplabda:

(Budapest Bajnokság) Kertvárosi SE ELTE-BEAC 3:1 (20:25, 25:21, 25:15, 25:20)

Férfi vízilabda:

(Budapest Bajnokság) ELTE Vízilabda DSK – Budaörsi ÚVVSE 6:18 (3-4; 1-3; 1-6; 1-5)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech