Cheers

Sportdiplomáciai sikert ért egyesületünk vezetőinek kezdeményezése

2014. 06. 03.
Cheers

Az ELTE és BEAC sportolói, vezetői “robbantották be azt a motort”, amelynek köszönhetően a MEFS által is támogatott cheerleading május végén felvételt nyert a FISU események körébe.

Örömhír a cheerleading és az egyetemi sport világában! Az International Cheer Union (ICU) és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közös együttműködése révén az ICU csatlakozott az Nemzetközi Egyetemi Sportszövetséghez. (FISU). A nemzetközi egyetemi sportprogramok közé számos új sportág szeretett volna bekerülni, ám a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség Végrehajtó Bizottságának május végi döntése nyomán az öttusa és a cheerleading sportága került ki győztesként.

„Ez volt az a két sportág, amelyeket a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség is jó ideje, nagy mellszélességgel támogatott, ezért nagy örömmel értesültünk a hírről”– fogalmazott Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke.

A cheerleading a nemzetközi szervezetek döntésének értelmében már a 2018-as egyetemi világjátékokon is jelen lesz, mint sportág. Magyarországon már 4 éve él az egyetemi sport köztudatában eme sportág, de többek között egyesületünk edzőjének, Kovácsik Ritának áldásos tevékenysége révén került sor idén először hivatalos Cheer MEFOB-ra. Ennek a jelentős sportdiplomáciai sikernek köszönhetően a cheerleading világa egy újabb óriási lépést tett az egyetemi sport felé.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója a FISU döntése nyomán azt mondta: „joggal örülhetnek a magyar sportvezetők és sportszeretők a változásnak, hiszen várhatóan számos szép eredményt érnek majd el a magyar sportolók a jövőben az új sportágak bekerülésének köszönhetően az egyetemi világbajnokságokon.”

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech