Sportpont

SportPont Fesztivál a BEAC-on

2012. 04. 17.
Sportpont

Április 19-én az ELTE ad otthont a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája által meghirdetett SportPont Program Budapesti Regionális fordulójának.

A három legnépszerűbb labdás sportágban, labdarúgásban, kosárlabdázásban és röplabdázásban mérhetik össze tudásukat a hallgatók. Az összesen hat állomásból álló rendezvénysorozat lezárása az országos döntő, mely az EFOTT-on kerül megrendezésre.

A rendezvény ennél a három sportágnál azonban sokkal több, a Sport Pont és Fesztivál számos szabadidős programot ötvöz. Olyan sportágakat próbálhatnak ki a vállalkozó szellemű hallgatók és dolgozók, mint az amerikai foci, freeline, kettlebell, speedminton, TRX és tollaslabda. A fesztivál bajnokságok a csocsó, a feleség és barátnőcipelő verseny, a kviddics, a laser tag és a mobiltelefon hajítás lesznek. Ez a felsorolás azonban közel sem fedi le a teljes kínálatot. A lányok táncos és akrobatikus edzéseken vehetnek részt, úgy mint pilates, kick-box és latin aerobik, valamint hastánc. Persze a kiváncsi természetű fiúk is csatlakozhatnak, itt mindenkinek szabad a mozgás. Akiket a keményebb sportok vonzanak, azok kipróbálhatják magukat a harcművészeti edzéseken. Az egészséges életmód iránt nem csak a testmozgáson keresztül érdeklődőket az Országos Egészségfejlesztési Intézet egészségügyi mérésekkel és életmód-tanácsadással várja.

A Magyar Válogatott – Múlt és Jövőkép című kerekasztal beszélgetésre 12:00-kor kerül sor. Az asztal köré Mészöly Géza, Hegyi Iván és Várhidi Péter ülnek le, hogy kivesézzék a témát, és válaszoljanak a felmerülő kérdésekre.

A szabadidős programok mellett a Fesztiválon gyűjtést szerveznek a Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola diákjai számára. Aki szívesen továbbadná már nem használt játékait, ruháit, az hozza el magával 19-én. A gyűjtéshez kapcsolódó jótékonysági koncertek fellépői a Yellow Spots, a Hollywood Rose, a Copy Con, Hevesi Tamás és az Animal Cannibals. Akik éjszaka is folytatnák a fesztiválozást, azok a Corvin tetőn mozoghatják le a még megmaradt energiáikat.

A szervezők várnak mindenkit, akinek versenyezni, sportolni, ismerkedni vagy nézelődni támadt kedve.

Ne csak hallgass, mozdulj is!

További információk:

A rendezvény videója

A rendezvény holnapja

A SportPont Program Facebook oldala

Afterparty-ról itt olvashattok

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech