KEK 2015 BEAC HU COVER

Segítsünk együtt a tusnádfürdői gyerekeknek - jótékonysági program a KEK-en

2015. 02. 19.
KEK 2015 BEAC HU COVER

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját szervező Eötvös Loránd Tudományegyetem és Budapesti Egyetemi Atlétikai Club az egyetem polgárait, a magyar felsőoktatás és a hazai sportélet szereplőit kívánja megszólítani felhívásával.

Fontosnak tartjuk, hogy a Kárpát-medencei magyar közösség figyelmét felhívjuk az egyetemi sport helyzetére és a fiatal, magyar értelmiségi közösségek kapcsolatának ápolására, építésére. Célunk, hogy minden évben olyan rendezvényeket szervezzünk, amely a magyar fiatalok számára nyújt ismerkedési és sportolási lehetőséget.

Három éve minden rendezvényünk egy-egy jótékonysági gyűjtéssel volt összekapcsolva. Ennek jegyében 2013-ban a Kárpátalján található Tiszakeresztúri Általános Iskola magyar diákjai számára szerveztünk jótékonysági gyűjtést, tavaly pedig a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont tanulói számára gyűjtöttünk sportfelszereléseket, sportjátékokat és az iskolai sportnapon lehetőségünk volt személyesen is átadni a rászoruló gyerekeknek.

Segítsük együtt a tusnádfürdői gyerekeket_1 (1)A nemes cél érdekében most is összefognak a KEK szervezői és résztvevői, hogy a sporton keresztül segítsenek ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Az idei karitatív kezdeményezés során a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ tanulóit, ifjú sportolóit szeretnénk minél több sportfelszereléssel támogatni.

A Szent László Gyermekvédelmi Központot Böjte Csaba testvér és nevelői 2006-ban alapították Tusnádfürdőn. Az intézmény a Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthona, célja az Erdélyben embertelen körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. A gyerekek mindennapjaiban és nevelésében nagyon fontos szerepet játszik a sport, minden lehetőséget igyekszenek kihasználni: foci- és kézilabda edzést tartanak, úszni és biciklizni járnak, még a síelést is kipróbálják telente. A gyermekvédelmi központról bővebb információ itt olvasható: http://kek.elte.hu/2015/02/12/hatranyos-helyzetu-erdelyi-gyermekeknek-gyujtunk-az-idei-kek-en-2/

Segítsünk együtt a tusnádfürdői gyerekeknek!

Kérjük, hogy felajánlásaival Ön is csatlakozzon a kezdeményezésünkhöz!

A felajánlott sportszereket az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén, a BEAC irodájában lehet leadni hétköznapokon 8:30-16:30 között, ill. a KEK ideje alatt.

Rendezvény időpontja:
2015. március 5-7.
Gyűjtés határideje:
2015. március 7.

Támogatóink:

MLSZ, MEFS, Joma, Mayer Pincészet, BEAC, ELTE EHÖK, ELTE Sport Kft., ELTE Karrierközpont –ELTE Sportiroda, ELTE PPK, ELTE BTK

A KEK fővédnökei:
Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora
Dr. Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára
Tarlós István, Budapest főpolgármestere

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere

Nyilasi Tibor, Ezüst-cipős, 3x magyar bajnok, 70x válogatott labdarúgó
Prof. Dr. Karácsony András, BEAC elnök
Prof. Dr. Kiss Ádám, Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnök

Kapcsolat, információ:
Tel.: 061-209-06-17
E-mail: [email protected]
Cím: 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön út 10.

forrás: www.kek.elte.hu

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech