Chess

Sakkozz Varga Zoltán nemzetközi nagymesterrel az ELTE-BEAC-ban!

2011. 12. 07.
Chess

A nagymester rendszeresen tart edzéseket a BEAC-ban, melyen a részvétel ELTE-s diákok és oktatók számára ingyenes. Ha érdeklődsz a sakk iránt, szeretnél játszani és fejlődni, köztünk a helyed!

Varga Zoltán - Polgár Zsófiával holtversenyben - jelenleg az ötvenedik a magyar ranglistán, de a 2011 évi nyílt magyar bajnokságon elért ezüstérme alapján joggal nyert meghívást a legjobbak közé (ott is, itt is Erdős Viktor lett a bajnok). Eredménye pedig - három előrébb rangsorolt ellenfelet is megelőzött - sikernek tekinthető.

Hozzá kell tenni, korántsem élete legnagyobb sikere, hiszen egyszer meg is nyerte ezt a zárt magyar bajnokságot, kétszer győzött a nyílt magyar bajnokságon, kétszeres olimpikon, a világbajnokságon ötödik helyezést szerző magyar csapat tagja volt, válogatottként szerepelt az Európa-bajnokságon is. Nemrégiben Kínában a szellemi sportok világjátékán nagy sikerrel szereplő magyar sakkcsapatban volt tartalék (de egy hetedik helyezett csapatban szerepelt is). Legnagyobb nemzetközi sikerének azonban azt tekinti, hogy Almási Zoltánnal együtt Magyarország képviseletében háromszor is győztek a közép-európai országok fiatal sakkválogatottjainak versenyében, a Mitrópa kupán, amely egyike a legszínvonalasabb európai csapatbajnokságoknak.

Csapatunkban 1987-89 között még ifjúsági játékosként mutatkozott be, és idén nyáron igazolt hozzánk, hogy segítsen feljutási terveink valóra váltásában. Számtalan magyar csapatbajnoki címét sajnos nem a BEAC csapatával, hanem a Miskolccal és a Budapesti Honvéddal szerezte. Azért bizakodunk benne, hogy ezúttal a BEAC csapatával is aranyat nyerhet, amely feljutást jelenthet számunkra az első osztályba.

2011/12-ben rendszeresen edzést tart a BEAC-ban, amelyre továbbra is meghívunk minden egyetemistát. Az edzés az ELTE hallgatók számára ingyenes.

Zoltán, gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Csatlakozz szakosztályunkhoz!

További információk: itt

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech