Marathon

Rajtra készen – ELTE-BEAC a 26. Spar Maratonon

2011. 09. 29.
Marathon

Népes csapattal indul az ELTE-BEAC október 2-án, a 26. Spar Budapest Nemzetközi Maraton. Az ELTE ADSK igazolt maratonistái mellett a Polythlon hosszútávfutásban is jeleskedő triatlonistái állnak rajthoz egyéniben és váltóban, valamint azok az ELTE-sek is megismerkednek a versenyzés ízével, akik testnevelés kurzusuk keretében már vállalkoztak rövidebb távok megtételére.

Az ELTE ADSK színeiben a Polythlon triatlon szakosztály és az ELTE Sashegyi Gepárdok futókör legjobbjai indulnak. Ott lesz Szabó Gábor (TTK), a Gepárdok vezetőedzője, a tavalyi verseny abszolút 6. helyezettje, 2009 Budapest bajnoka. Férfi elit csapatunkat erősíti még Pach Péter Pál (TTK), Varga Dániel (PPK), Beda Szabolcs és Boroznaki Lajos; maratont futó lányaink között pedig ott találjuk az idei Ultrabalaton váltóverseny bronzérmeseit: Szojka Szilviát (BTK), Fischer Anitát és Korenovszkij Júliát. Az elmúlt évben férfi váltónk szerzett aranyérmet (többek között Szabó Gábor ás Varga Dániel jóvoltából), az idei versenyen a lányok bizonyíthatnak, Kiss Mirella (BTK) csapattársunk szervezte női Ekiden-váltó a triatlon kluboknak meghirdetett versenyen is elindul.

Szabó Gábor elszántan és kitörő optimizmussal nyilatkozott pár nappal a verseny előtt: „Az egyéni versenyben Szabinak és nekem az első hat közé kerülésre is megvan az esélye, de a többiek is a mezőny első felébe várhatók. Talán ennél is izgalmasabb lesz a női és férfi csapatverseny. Itt minden klubból a leggyorsabb három fiú, illetve lány ideje adódik össze. Nagyon erős ELTE-s csapatot sikerült összehoznunk, én mind a fiúkat, mind a lányokat a dobogóra várom”

Nevezni még a verseny reggelén is lehet a helyszínen, de a sportolók mellett segítőket, szurkolókat is szeretettel várunk. Találkozónk ¾ 9-kor lesz, az Ironman sátornál.

Hajrá ELTE-BEAC!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech