Férfi foci

Pünkösdi királyság helyett feltámadások hétvégéjét produkálták labdarúgóink!

2015. 05. 26.
Férfi foci

A BLASZ III. listavezetőjét fogadó Szabó András együttese kétgólos hátrányból egyenlített és fontos pontot szerzett a bronzcsatában, míg második számú csapatunk 1-4-es állást követően röpke fél óra alatt négy találattal válaszolt és nyert.

Nagypályás labdarúgás:

Életben tartották bronzos álmaikat labdarúgóink! A BLASZ III. égisze alatt játszó együttesünk szűkös kerete miatt a bajnokság legutóbbi három fordulójában mindösszesen egy pontot tudott szerezni, így a Büske csapatával a harmadik helyezésért vívott versenyfutásban lemaradni látszott. Az összképet tovább árnyalta, hogy a legutóbbi fordulóban a listavezető Pénzügyőr II. gárdája látogatott a BEAC katlanba, s Szabó András irányította fiaink újabb veresége és a többi mérkőzés számunkra kedvezőtlen alakulása esetén már csak a matekórák segíthettek volna...A feltétles mód azonban több szempontból is indokolt: a nagy rivális botlása megnyitotta a lehetőséget az utolsó pillanatig nyílt hajrához.

Hazai pálya ide vagy oda, a bajnokaspiráns elleni meccsre 12 hadra fogható játékos alkotta a keretet, ráadásul belső védőnk húzódása miatt ideje korán elfogyott a cserelehetőség is. Mégis az igazán fájónak az számított, hogy két helyzetéből - egy jól eltalált szabadrúgásgól és egy elegáns egyéni alakítás - kettőt is gólra váltott az ellen, míg a játékban velük pariban levő csapatunk nem élt a lehetőségeivel. Azonban a 36. perc meghozta az áttörést: Nizák Jenő 30 méterről eleresztett lövése nyomán a labda mintha zsinóron húzták volna, úgy száguldott nyílegyenesen a bal felső sarokba. Ez a bombagól érezhetően jól hatást gyakorolt az elmúlt 3 bajnokin mindösszesen egyszer kapuba találó játékosaink önbizalmára, ám ez az első félidő hátralevő részében inkább a mezőnymunkában nyilvánult meg.

Fordulást követően nagy fokozatba kapcsolt a három ELTE-s hallgatót is keretükben tudó vendéggárda: Pápai Ádám kétszer is nagy gólszerzési lehetőséget alakított ki magának, de előbb Sziráki András védett, majd a hazai kapufa is besegített. Harmadjára azonban már nem tudott a védősorunk megálljt parancsolni a tarthatatlan támadónak, aki egy újabb technikás befejezést követően visszaállította a kétgólos különbséget. A duplára azonban duplán jött a válasz: Nizák Jenő két pontrúgását követően Porogi Mátyás a kapu torkában két ízben is kihagyhatatlan helyzetbe került önzetlen csapattársaink köszönhetően, így a 88. percre már 3-3-as állást mutatott az eredményjelző. A félidő közepén szervező középpályását vesztő Pénzügyőr az utolsó percekre végleg a kapuja elé szorult, ám a mieink már nem tudták begyötörni a győzelmet jelentő negyedik gólt. A bravúros pontszerzésnek köszönhetően két fordulóval a zárás előtt két pontosra olvadt Szabó András legényeinek hátránya, ám a némiképp kedvezőbbnek ígérkező sorsolásuknak köszönhetően előzésre készek.

(férfiak - BLASZ III.) ELTE-BEAC – Pénzügyőr II. 3-3

Nem mindennapi fordulatokból bőven jutott Kovács Gergely vezette második számú csapatunknak is! A BLASZ IV. legutóbbi játéknapján a középmezőnyhöz húzó csapatunk a tabellán kedvezőbb pozícióban álló Unione II. társaságát fogadta a Kövér Lajos utcai sporttelepen. Az első félidő kiegyenlített küzdelmet és egy gyors gólváltást hozott: előbb Rumbold Ákos talált be a 20. percben, ám az előnyt mindösszesen másfél percig élvezhették ki a mieink. Sőt, a fordulást követő első 10 percben úgy tűnt, a vendégek gyorsan dűlőre akarják vinni a három bajnoki pontért vívott harcot és szempillantás alatt 3 gólos fórt alakítottak ki. Ez azonban amilyen könnyen jött, olyannyira könnyen ment is: együttesünk igazi férfimunkát végzett és hatalmas tartásuknak köszönhetően előbb Püsök Ruben góljával szépítettek, sőt negyedórával a lefújás előtt Rumbold Ákos második és harmadik találatával egyenlítettek is. Az eredménynek ezen hektikus alakulása megfelelt a játék képének is, így az utolsó 15 percre fordulva már csak annyi kérdés maradt, ki tud úrrá lenni és felülkerekedni a másikon. A csattanó a 86. percben érkezett meg: Major Tibor ismét a mieinket juttatta előnyhöz, amelyet sikeresen őriztek meg a hármas sípszó pillanatáig.

(férfiak - BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Unione II. 5-4

Kosárlabda:

(férfiak - NB II. Közép csoport) JKC – ELTE-BEAC 85-72 (24-12, 19-24, 26-20, 16-16)

Kézilabda:

(férfiak - Budapest Bajnokság I/A) ELTE-BEAC – Pénzügyőr II. 36-20

Röplabda:

(nők - Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – MAFC Bercsényi 2:3 (27-25, 14-25, 21-25, 25-17, 14-16)

(nők - Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Ráckeve VSE-Ady

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech