Ob bajnok

Polythlonos sikerek a rövidtávú duatlon országos bajnokságon!

2014. 04. 14.
Ob bajnok

Nagyszerű hétvégét az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub: női csapatunk megszerezte idei első bajnoki címét a duatlon ob-n, míg Gelencsér Gabriella a teljes mezőnyt meglepte harmadik helyezésével.

Triatlon: Nagyszerű hétvégét zárt az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub csapata, amely a rövidtávú duatlon országos bajnokságon megszerezte idei első bajnoki címét. Akár nézőként, akár a mozgás örömért érdemes volt ellátogatni Káptalantótiba, a Balaton-felvidék hullámzó lankáira. A 10 km futás - 40 km kerékpározás - 5 km futás triója kemény megterhelését jelentett az indulók számára, a váltogatott sportágak kihívásait kevesen bírták. Női csapatunk abszolút első, míg Gelencsér Gabriella berobbant a triatlonos-duatlonos hazai élmezőnybe bronzérmével. Az ELTE-s oktatókkal felálló szenior csapat a negyedik helyen végzett.

Eredmények:

Gelencsér Gabriella 2:25:34; Orbán Ferenc 2:27:18; Székely Mózes 2:30:14; Pulsfort Diána 2:32:27; Horváth Ákos 2:33:33; Balázs Eliza Adrienn 2:48:49

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

Vívás: Egy tuson múlt Tallár Ákos végső győzelme a vívó MEFOB-on! A Békessy Béla Vívócentrumban összesen 75 nevezővel indult el a rendezvény, amelynek első napján a házigazda Debreceni Egyetem versenyzői taroltak. Pénteken a párbajtőrözők mérték össze az erejüket, kezdve az egyéni versenyekkel, majd a csapatok is pástra léptek. A férfiaknál nagy figyelem szegeződött Serra Soltra, a Debreceni Egyetem vívójára, aki 2012 után ismét fel akart kerülni a dobogó tetejére. Ugyan a selejtezők során becsúszott neki egy vereség, de az egyenes kieséses szakaszban nagyon magabiztosan küzdött és egészen a fináléig jutott. A másik ágon az ELTE-t képviselő Tallár Ákos az egész nap során kiválóan teljesített, így a felek párharc a nap fénypontját jelentette. Kettősük egy adok-kapok asszót vívott, amelyen Serra Solt végül a hosszabbításban, döntő tussal (9/8) aratott győzelmet. A vívó MEFOB további eredményeiről, történéseiről a MEFS honlapja számol be!

Női kosárlabda: Újabb lépést tett meg a bajnoki döntőhöz vezető úton Balogh "Bubu" Judit együttese! Az amatőr női NB I. legutóbbi játéknapján játékosainkat lenyűgöző látvány fogadta a 2012 őszén átadott szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban. Szerencsére ez az ámulat csak a labda feldobásáig tartott, és a lányok azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést és lendületes játékkal megnyugtató előnyre tettek szert. A hazai csapat a remek napot kifogó Tarnai Zsuzsa vezetésével többször is egyenlített, azonban a rendkívül motiváltan játszó BEAC-os hölgyek ellen most ez kevésnek bizonyult.

(Amatőr Női NB I. rájátszás) BKG DSE – ELTE-BEAC Újbuda 70-80 (12-16, 19-21, 22-21, 17-22)

Férfi kosárlabda: Idegenben aratott bravúrgyőzelmével férfi kosarasaink kézzelfogható közelségbe kerültek az NB II. Közép csoport pontvadászatának dobogós helyezéseihez.

(NB II. Közép csoport) Kőbányai Darazsak ELTE-BEAC 91-92 (16-20, 24-19, 21-29, 30-24)

Férfi kézilabda:

(Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC Híd Unió SE Varánuszok 31-26 (15-13)

fővédnökökFérfi futsal: Hatodik helyen zártak az ELTE futsalosai a Selye Cup-on! Április 8-án és 9-én immáron negyedik alkalommal került megrendezésre – a révkomáromi Selye János Egyetem hallgatói szervezésében – a KEK Selye Cup, amely egyben a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája sorozat felvidéki állomását képezi. Az ELTE-BEAC számára fontos, hogy a határontúli egyetemek szervezésében megrendezésre kerülő sporteseményeken képviseltesse magát. Csapataink eddig mind a négy alkalommal szerepeltek a Selye Cup-on, Székelyudvarhelyen négyszer, Sepsiszentgyörgyön kétszer, Csíkszeredában egy alkalommal vettek részt a KEK tornáin. A Selye Cup fővédnöke, a Rába ETO Futsal elnöke, Dr. Drucskó Zoltán volt. A tornán Győrből a Széchenyi István Egyetem, Budapestről a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, az Óbudai Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem, illetve a hajdúságból a Debreceni Egyetem legjobbjai. Az április eleji tornán résztvevő hat csapat közül a házigazdák bizonyultak a legjobbnak.

A csapatok körmérkőzéseken döntöttek a helyezésekről. Az ELTE csapata első és másodéves hallgatókból álló fiatal gárda volt, akik most szerepeltek először együtt a KEK-en. A csapat több szoros mérkőzést vívott, de ez csak a hatodik helyre volt elég. Az ELTE-s csapat legjobb játékosa, az ELTE-BEAC Futsal Nb2- es csapatának tagja, Soltész Levente volt, aki számos góllal, remek egyéni megoldásokkal erősítette az ELTE-BEAC-ot.

(NB II. Közép csoport rájátszás) Romhány SE – ELTE-BEAC 3-3

Nagypályás labdarúgás:

(BLASZ III.) ELTE-BEAC – Újpesti Haladás 4-3

(BLASZ IV.) Újpesti Haladás II. – ELTE-BEAC II. 1-1

Rögbi: Megindult az egyetemi tojáslabda áradat húsvét előtt két héttel! Az első fordulót az BEAC Mókusai szervezték Vácott április 6-án. A szokásokhoz híven a jó hangulat és a kemény meccsek jellemezték a mérkőzéseket, ahol is megközelítőleg nyolcvan egyetemista passzolt szabályszerűen hátrafelé a most már olimpiai sportágban. A rangadón hat egyetem képviseltette magát és küzdött az első helyért és 100 néző izgulta végig a meccseket.

Csoportmeccsek: SZIE – BEAC 36-12; DUF – SZTE 0-42; SZIE – PTE 52-0; DUF – DE 7-22, BEAC – PTE 19-14; SZTE – DE 21–0

Helyosztók: PTE – DUF 7–29; BEAC – DE 5-21; SZIE – SZTE 28-21

Torna eredménye: I. SZIE; II. SZTE; III. DE; IV. BEAC; V. DUF; VI. PTE

Női röplabda: Bravúros röpigyőzelem Angyalföldön! Az első két szett megnyerését követően női csapatunk figyelme lankadt, így a hazaiak könnyedén felzárkóztak. Hölgyeink messze földön híresek arról, hogy egy meccsen belül is képesek megélni összeszedett és kapkodó érzést egyaránt. Hullámzó teljesitményünk miatt a negyedik szett se hozott sikert számunkra, így egy utolsó, mindent eldöntő szettre került sor. Korábbi stratégiánk átvariálásával pár játékosunk új posztra került és - utólag - ez bizonyult a siker kulcsának: amíg az új felállás csapatunkat megerősítette, ellenfelüket annál jobban összezavarta. A hirtelen jött ötlet és a lányok kemény munkája fontos bajnoki pontokat hozott együttesünk konyhájára!

(Budapest Bajnokság) ATTE – ELTE-BEAC 2:3

Férfi röplabda:

(Budapest Bajnokság) MAFC Kármán ELTE-BEAC 3:0 (25:23, 25:18, 25:20)

Férfi vízilabda:

(Budapest Bajnokság) ELTE Vízilabda DSK – Bánki VSE 17:11 (5-1, 4-5, 3-3, 5-2)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech