Elte

Országos Felsőoktatási Sport- és Egészségtudományi Konferenciát szervez az ELTE Sportiroda

2015. 01. 16.
Elte

Szerezz átfogó képet az egyetemünket kiemelten érintő sport- és egészségfejlesztési kérdésekről az ELTE Sportiroda január 28-ai rendezvényén!

Az ELTE Sportiroda január 28-án, szerdán konferenciát szervez az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, amelyen többek között az egyetemi sportinfrastruktúra helyzetéről lesz szó, de az érdeklődőket az egyetemek sportszolgáltatási kínálatáról szóló kerekasztal beszélgetés, valamint egészségpszichológiai előadás is várja.

A felsőoktatási sportélet az elmúlt néhány évben komoly fejlődésen ment keresztül, ebben az időszakban több fórumon, különböző felsőoktatási intézmények vendéglátásában tartottak hasonló rendezvényt, ahol kialakulhatott egyfajta szakmai párbeszéd. Ennek a folyamatnak a következő állomása az ELTE-n rendezett konferencia, amely egyúttal az egészséges, aktív életmód támogatása is a felsőoktatási szférán belül.

A rendezvényt Mezey Barna, Egyetemünk rektora és Simicskó István, sportért felelős államtitkár nyitja meg. Az esemény elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a felsőoktatást kiemelten érintő sport- és egészségfejlesztési kérdésekre és az aktuálisan jellemző hazai, illetve nemzetközi tendenciákra. A konferencia emellett segítséget kíván nyújtani a felsőoktatási sport- és egészségtudatosság folyamatos növeléséhez hazánkban.

A célkitűzések között a felsőoktatási sport szereplői számára tudományos keretek között zajló tapasztalatcsere lehetősége szerepel, valamint a különböző nézőpontok, módszerek megvitatása a felsőoktatás által kínált sportszolgáltatás és egészségfejlesztés kapcsán. A konferencia délelőtti és kora délutáni programja során a sporttudományi kérdések, a délutáni szekcióban egészségtudományi témák kerülnek előtérbe.

Az Országos Felsőoktatási Sport- és Egészségtudományi Konferencia átfogó képet kíván nyújtani mind az egészségtudományok, mind a sporttudományok aktuális, a felsőoktatás szempontjából is releváns kérdéseiről. Ennek fényében a következő témák kerülnek bemutatásra:

  • az egyetemistákra jellemző szabadidő fogyasztási szokások, tendenciák
  • a felsőoktatási sport menedzsment szemléletű megközelítése, gazdasági alapokon való működésének lehetőségei
  • az egyetemek sportszolgáltatási kínálatának kérdései
  • az egyetemi sportinfrastruktúra helyzete
  • a sport, mint a megküzdés eszköze a felsőoktatásban
  • a sport szerepe a köznevelésben és hatása a felsőoktatásra
  • az egészségfejlesztés lehetőségei ma a felsőoktatásban
  • hatékony programok az egészségfejlesztésben
  • a stressz és testi és lelki egészség összefüggései
  • a jövő egészsége, egészség a digitális világban: internet, játékok, alkalmazások

További részletekért keresse fel az ELTE weboldalát!

Regisztrációt követően a részleteket a megadott e-mail címre is megküldjük. Itt regisztrálhat:

Regisztrációs link: https://docs.google.com/forms/d/1kf5ZGFDbusSstyOL3PVGDhVE5iPBMAw0lJ7b7d6t-oY/viewform

Programbontás: Sport és Egészség konferencia programbontás

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech