20160506 megnyito 007 1920x1272

Örökbefogadással a kultúra szolgálatában

2016. 05. 12.
20160506 megnyito 007 1920x1272

Ludovicus Crucius drámakötetének jelképes örökbefogadásával rótta le tiszteletét egyesületünk Pázmány Péter előtt a „BEAC – Az elsők” című kiállítás megnyitásának és a Pázmány-nap alkalmából.

A Pázmány-nap és a „BEAC-Az elsők” c. kiállítás megnyitásának alkalmából egyesületünk az Egyetemi Könyvtár egyik könyvének jelképes örökbefogadásával rótta le tiszteletét az egyetemalapító, Pázmány Péter előtt. A könyvtár állományából a híres spanyol jezsuita, Ludovicus Crucius drámakötetének restaurálási költségét vállaltuk magunkra.

A pergamenkötésű kötet először 1628-ban, majd 1632-ben került katalogizálásra a nagyszombati jezsuita jogelőd könyvtárban. A könyv azóta az ősgyűjtemény része.

A restaurálás során a könyv viseltes állapotban lévő borítója és a belív is teljesen megújul.

Az ünnepélyes szerződéskötést az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Kiszl Péter, az örökbefogadó részéről pedig Dr. Karácsony András, a BEAC elnöke hitelesítették kézjegyükkel.

Dr. Karácsony András, a BEAC elnöke, és Wohlmuth István Belváros-Lipótváros Kulturális Tanácsnoka aláírják az örökbefogadási szerződést

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech