Kis gyula

OB-aranyakat és Eötvös Emléktúrát hozott a hétvége

2013. 10. 01.
Kis gyula

Kis Gyula és az ELTE-BEAC duatlonban szerzett elsőségei mellett a csapatsportágak képviselői is jeleskedtek: az ELTE-BEAC futsalosai és kézisei kiütéses győzelmet arattak, míg pólósaink rangadót nyertek a SOTE ellen.

Kezdjük a legörömtelibb hírrel! Kis Gyula és az ELTE triatlonosainak győzelmével ért véget a Duna-parton megrendezett Duatlon Egyetemi-Főiskolás Magyar Kupán. Az idén 10. alkalommal megrendezett országos versenyen ismét a triatlonisták uralták a futó és kerékpárpályát. A bevezető futás végére még csak másodpercekkel vezetett a három fős élboly, Hadházi Máté, Kis Gyula és Róth Balázs. A depóból egyszerre törtek ki a kerékpárpályára, ahol remekül összedolgozva további 2 perces előnyre tettek szert. A futást végül a két egyetemista bírta jobban, és a háromszoros középtávú magyar bajnok Kis Gyula (ELTE-BEAC Polythlon) tartalékai bizonyultak a hajrához elegendőnek. A férfiak legjobb három befutó eredményéből számított csapatversenyében az ELTE több mint 10 perccel verte meg a Széchenyi Egyetem csapatát, megduplázva ezzel a bajnoki érmek számát.

Mozgalmasra sikerült az ELTE Sport7 zárása. A jubileumi 5vös 5km-es futóversenyt és a nagy népszerűségnek örvendő ELTE Fit Night 3 rendezvényét követően az ELTE-BEAC természetjárói egy kellemes hangulatú nyár- és hétvégi kirándulást szerveztek a festői szépségű Börzsönybe. Az V. 5vös Emléktúrán az egyetemisták és az ELTE Alumnisok népes tábora a nagymarosi vasútállomásról indulva a Hegyes-tetőn levő kilátót is érintve sétálták le a mintegy 10 kilométeres távolságot Zebegényig. A túráról képek is készültek, amelyeket a természetjárók facebook-oldalán találtok meg.

Egy sima, egy fordított. Futsalosaink felemás hétvégét zártak: fiaink a Dream Team otthonába látogattak és rémálomszerű péntek estét okoztak a vendéglátók számára. A négygólos Kiss Gergő vezette ELTE-BEAC csapata a 40 perc alatt 19-szer(!) mattolta a hazaiak kapusát, s ezzel a gólkülönbség javító sikerrel az NB II. Közép csoport képzeletbeli dobogójának legalsó fokára kapaszkodtak fel. A lányoknak lényegesen kevesebb sikerélmény jutott: az élvonalban szereplő csajok Dunakeszin vendégeskedtek és bár Vida Orsi révén kétszer is betaláltak, a jelenlegi és ex-válogatottakkal felálló Kinizsi 7 gólig meg sem állt.

A férfi kézisek is nagy különbségű sikernek örvendhettek a hétvégén. A Budapest Bajnokság I/A osztályban szereplő csapatunk 42-16-ra múlta felül a Sirályok SE együttesét. Fiaink edzőjének, Rippert Bálint véleménye szerint egyre jobban formálódik a csapata, amelyből ezúttal a 9 gólos Szamosfalvi Bálint vitte a prímet. A következő fordulóban az Emericus KSE együttese látogat a BEAC csarnokba.

Végezetül következzen egy igazi vízipóló rangadó! A 2013/14-es bajnokság nyitómérkőzésén a Csörsz utcai uszodában egy fordulatos, végletekig kiélezett mérkőzést vívott egymással a Semmelweis VKS és az ELTE DSK együttese. A csapatok nem sok energiát öltek a védekezésbe, így az összesen 27 gólt hozó találkozó igazán látványos akciókban és gólokban bővelkedett. A rövidebbet ezúttal a SOTE húzta: a négy találatig jutó Szabó Attila vezérletével fiaink egy 14-13-as győzelemnek örvendhettek az idénynyitón.

2,3, ELTE-BEAC!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech