110 ironman png2

Nyolc új Ironmant avatott az ELTE csapata!

2010. 08. 30.
110 ironman png2

Augusztus közepén az állóképességet próbára tevő triatlon legnehezebb versenyét, az Ironman Országos Bajnokságot rendezték meg az izzasztó kánikulában. Az ELTE-BEAC Triatlon Klubja 65 versenyzővel indult neki a 226 kilométernek, amit úszva, kerékpározva és futva kellett egyetlen nap alatt megtenni. A csapat 3 ezüst és egy bronzérmet gyűjtött be, de talán ennél is fontosabb, hogy 19 egyéni teljesítő és 13 váltó ért célba a nem mindennapi viadalon.

Augusztus közepén az állóképességet próbára tevő triatlon legnehezebb versenyét, az Ironman Országos Bajnokságot rendezték meg az izzasztó kánikulában. Az ELTE-BEAC Triatlon Klubja 65 versenyzővel, 16 ELTE-s cheerleaderrel és kísérőikkel indult neki a 226 kilométernek, amit úszva, kerékpározva és futva kellett egyetlen nap alatt megtenni. A csapat 3 ezüst és egy bronzérmet gyűjtött be, de talán ennél is fontosabb, hogy 19 egyéni teljesítő és 13 váltó ért célba a nem mindennapi viadalon.

Idén 8 polythlonos lépett be az Ironman teljesítők elit körébe. Teljesítményük alapján (3800 m úszás, 180 km kerékpár és 42,2 km futás) indokolt, hogy név szerint is megemlítsük őket: Nyári József, Borsós Tibor (TTK-doktorandusz), Margull Dániel (TTK), Somogyi György, Szakács Dávid (TTK), Mórocza Nóra (PPK), Torontáli Tamás és Vajk Tamás. Természetesen ez egy verseny, és a Kis Gyula (PPK) vezette klub sportolói közül egyéniben négyen is dobogóra állhattak: Massányi Kinga (BTK), Nyári József és Pálmafy Marianna a második, Mórocza Nóra (PPK) pedig a harmadik helyen végzett korosztályában.

Az ELTE amatőr és élsportoló hallgatói és oktatói számára az egyéni Ironman teljesítés „előszobája” az, ha váltókban indulhatnak. A Polythlon 13 váltója közül 9 ELTE-sekből, vagy ELTE-s családokból állt össze. A teljesség igénye nélkül érdemes megemlíteni néhányukat. A már kétszer győztes, a karok közötti együttműködést is szimbolizáló ELTE-váltó: Csajági Tímea (ÁJTK), Bérdi Márk (PPK), Szabó Gábor (TTK) idén egy műszaki hiba (pedáltörés) miatt „csak” a 4. helyen végzett. A klub legjobb bringásának Pálfy Máténak (TTK) csapata az erős mezőnyben 6. lett, pedig a négyszeres magyar bajnok maratonfutó, Holba Zoltán tért vissza velük a pályára közel másfél évtized után.

Az oktatók és doktoranduszok is kiálltak magukért. A két egyéni teljesítő - Borsós Tibor és Székely Mózes (PPK) - mellett több váltóban is sikerrel küzdöttek. Nyitray László tanszékvezető (TTK) csapata az ELTE Biokém Trió Süveges Dániellel és Kiss Bencével győzte le távot. Hasonlóképp Princzinger Péter (PPK) és Horváth Ákos (TTK) díjazott váltója (Szabó Kincsővel), akik már tavaly is kipróbálták magukat, és ismét visszatértek.

Több ELTE hallgató párban vállalta a teljes távot, ők így készülnek arra, hogy jövőre egyéniben teljesítsenek: Torma Noémi (PPK) a no name Polythlon Duó tagjaként Bernhardt Balázzsal, Koronika Judit (TTK) pedig a Poylthlon Smile Pár váltójában Mátyási Zsófiával. Horváth Bernadett (PPK dolgozó) Preznánszky Dittével ugyancsak két fős váltóban küzdötte végig a kilométereket.

Az ELTE csapata volt a verseny legnépesebb résztvevője. A sportolókkal legközelebb a Budapesti Triatlon Világbajnokságon találkozhatunk, ami éppen az ELTE Lágymányosi Campusa mellől indul (a versenyközpont a Kopaszi-gáton lesz), és a Roosevelt térre futnak be az elit és az amatőr triatléták. Szurkoljunk együtt a Cheerleaderekkel a csapatnak. Forrás: (http://polythlon.elte.hu/)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech