Korkep mix cik Robi

Nem tudtak lépést tartani atlétáinkkal a 32. Spar Budapest Maratonin

2017. 10. 18.
Korkep mix cik Robi

Ellenáll6atlanok az ELTE Sashegyi Gepárdok: olimpiai távon hét év alatt hat felnőtt országos bajnoki címet nyertek Szabó Gáborék.

Futóink kisajátították minden idők legnagyobb hazai futóversenyének dobogóját: az ELTE Sashegyi Gepárdok nem mindennapi sikersorozata újabb fejezettel bővült, sőt az első ízben kiírt duók versengésében is történelmet írtak, míg olimpikonjaink, Csere Gáspár és Simona Staicu tiszteletet parancsoló idővel teljesítették a 42 km-es távot. Eheti körképünkben az ELTEfeszt rendezvényén túl beszámolunk élvonalbeli női kosarasaink heroikus csatában elvesztett mérkőzéséről, továbbá az ősztől ugyancsak első osztályban szereplő utánpótlás futsalcsapataink bemutatkozásáról.

Asztalitenisz

Meglehetősen sűrű és ellenkező előjelű hét áll pingpongozóink mögött: ezúttal második számú csapatunk szállította a győzelmet, míg az "egy" nyeretlenül zárt a pótlásokkal teli héten. A hatodik forduló mérkőzései mellett a korábbról elhalasztott találkozók szerepeltek a programban, így keddtől péntekig hol az ELTE-BEAC I., hol az ELTE-BEAC II. csapatának térfelén pattogott a labda.

Első számú együttesünk vendégként először szerzett pontot a szezon során: az első játéknapról pótolt összecsapáson a Puskás DSK II. otthonában vendégszerepeltek fiaink, ám az ellenfél játékosainak védekező stílusa határozta meg a párharc végkimenetelét. Eduardo Charters hiába szállított négy győzelmet a csapatnak, a többiek már csak egy sikert tettek a közösbe. Másnap változatlan kerettel, de ütősebb játékkal rukkolt elő az ELTE-BEAC I.! Ismét vendégségben szerepeltek legjobbjaink, ám a Szufla SE IV. elleni mérkőzésen Eduardo mellett Váczi Attila is nyertes labdamenetek hadával rukkolt elő. Sőt, Wiener Gábor is betett egy győztes meccset a közösbe, így pontosztozkodással zárult a bajnoki.

Második számú együttesünk a hét folyamán először a MÁI SE csapatának otthonába látogatott pályaválasztóként - a mozgáskorlátozottakból álló gárda érthető okokból nem jött el az Izabella utcába. Olyan játékosok ragadtak ütőt az asztal túloldalán, akik az életben már bebizonyították, mekkora küzdők. Többször is kellemetlen játékstílussal néztek szembe fiaink, akik végül magabiztos sikernek örvendtek. A mozgalmas hetet záró, Szufla SE VII.-Supernovák elleni találkozóra sorcserét hajtottak végre legényeink, ám a frissesség kevésnek bizonyult a nagyobb játékerővel szemben.

(férfiak – Budapest Bajnokság II/1. ) Puskás DSK II. – ELTE-BEAC I. 11-5

(férfiak – Budapest Bajnokság II/1. ) Szufla SE IV. – ELTE-BEAC I. 8-8

(férfiak – Dél-Budapesti régió csapatbajnokság) ELTE-BEAC II. – MÁI SE 13-3

(férfiak – Dél-Budapesti régió csapatbajnokság) ELTE-BEAC II. – Szufla SE VII.-Supernovák 10-6

Atlétika

A legismertebb hazai sportportál, a nemzetisport.hu címlapon számolt be atlétáink a 32. Spar Budapest Maratonin elért sikereiről. Helyszíni tudósítások a rekordok versenyének nevezték a V4 Futóhétvégét: a rendező Budapest Sportiroda közlése szerint 31 920 futót regisztráltak - köztük számos atlétánkat. Ők kivétel nélkül jó időeredménnyel teljesítették a 42 km-s távolságot.

Csere Gáspár, az ELTE volt hallgatója, a BEAC olimpikon atlétája az idei Maraton Országos Bajnokságon ezüstérmet szerzett. 2:21:03 órás ideje tiszteletet parancsoló, különösen ezen a nem igazán gyors pályán a vasárnapi melegben, és mindössze 3 héttel berlini egyéni csúcsa után. A nők mezőnyében a jelenleg is ELTE-hallgató Staicu Simona, aki már 5-szörös magyar maraton bajnok, szintén a második helyen végzett, ideje 2:51:41 óra.

Velük egy időben nyerte meg az ELTE SE Sashegyi Gepárdok csapatának szintén volt ELTE-s futója, Varga Dániel a 30 kilométeres távot (1:52:01), 1163 hazai és külföldi futót megelőzve. Gepárdjaink a most 30 éves ELTE-BEAC Polythlon klubban edzenek, s az ünneplésre a Margull Dániel – Nyári József páros „Polythlon 1987” maraton-váltója tette fel a koronát, amikor a Budapest Maraton történetében első ízben kiírt 2 fős duók versengésében 2:54:45-ös idővel elsőként szakították át a célszalagot.

Indulóink eredménylistáját a Sashegyi Gepárdok életben maradását önkéntes munkával fenntartó ELTE-BEAC Polythlon Klub Facebook csoportjában böngészhetitek.

ELTEfeszt

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC), az ELTE sportegyesülete is bemutatkozott az ELTEfeszten: a Gólyavár előtt a BEAC standján az egyesület munkatársai mellett az ELTE sportösztöndíjasai, valamint szakmai gyakorlatos hallgatók tájékoztatták az érdeklődőket az egyetemi- és szabadidősportról és versenyzési lehetőségekről. A standon a rengeteg fesztiváljáték kapott helyett, így többek között egy trambulin is, amelyen a vállalkozó szellemű hallgatókról látványos fényképek készültek. Az alkotásokat a BEAC Facebook-oldalára töltöttük fel, a legtöbb kedvelést begyűjtő résztvevők értékes BEAC-os nyereményekkel gazdagodhatnak.

Futsal

Újra az élvonalban: három évvel ezelőtt női csapatunk már járt az NB1-ben, azonban férfi csapataink számára még elérhetetlen volt az első osztály. A szakosztály vezetése azonban idén úgy döntött, hogy nevez az U17-es és az U20-as országos NB I-be, és összeméri a tudását Magyarország legjobb utánpótlás futsal csapataival. Már az első fordulóban mindkét gárda sikerrel járt!

Sajben Marcell irányította U20-as fiataljaink a hiányzók és az újoncok ellenére megérdemelten tartották otthon a pontokat a Nyírgyulaj ellen. Az első pár percben még a nyírségi együttes dominált, sőt a harmadik percben Mizsei Szabolcs révén megszerezték a vezető gólt. A vendégek ekkor jártak a legközelebb a mérkőzés megnyeréséhez, mivel alig egy perccel később Simon Viktor és Dajka Krisztofer szép összjátéka után utóbbi gólra váltotta első helyzetünket. Innentől fokozatosan átvette az irányítást az ELTE-BEAC, és gólokra, majd győzelemre váltotta mezőnyfölényét és helyzeteit.

(férfiak U20 – NB I.) ELTE-BEAC – Nyírgyulaj KSE 10-7 (4-1)

Egy korosztállyal "lejjebb" Béni Zoltán vezetőedző igen bő és tehetséges kerettel dolgozhat együtt az idei szezonban, köszönhetően a Budai FC-vel kötött együttműködési megállapodásnak is. Ez már a nyitómérkőzésen is eredménnyel párosult: ifjaink az első 5 perc után átvették a mérkőzés irányítását, és a játéknap egyik legnagyobb arányú győzelmét aratták.

(férfiak U17 – NB I.) ELTE-BEAC – Nyírgyulaj KSE 11-1 (4-1)

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) Göcsej SK – ELTE-BEAC 5-3 (1-0)

(nők – NB II., Nyugati csoport) TFSE-Szertarsport.hu – ELTE-BEAC 1-0 (0-0)

Kézilabda

Kézben tartott szezonnyitó: mindkét csapatunk két vállra fektette a Károly Róbert Főiskola legjobbjait a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság első fordulójában. Edzőváltáson átesett együtteseink szoros mérkőzéseket vívtak a BEAC Sportcsarnokban: a szurkolói támogatásnak is köszönhetően fiaink 1, hölgyeink 2 találattal múlták felül a riválist. A folytatásban újabb hazai páros meccs következik: a Corvinus kézilabdázói látogatnak a Bogdánfy úti sporttelepre.

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Bajnokság) ELTE-BEAC – Károly Róbert Egyetem 19-17

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Bajnokság) ELTE-BEAC – Károly Róbert Egyetem 19-18

Magabiztos győzelmet aratott Budapest Bajnokságban szereplő férfi együttesünk! Számos hiányzónk miatt alaposan megfogyatkozott kerettel jelentek meg legényeink a Sirály Életmód SE elleni idegenbeli meccsükön. Ezek a tényezők megalapozták álmos kezdésünket, de a hamar összeszedett háromgólos hátrányt már az első félidő közepére sikerült eltüntetni. Amilyen hatékonyan működött a védekezés, annyira akadoztak a támadások, így a szünetig fej-fej mellett haladtak a felek. A második félidő is szoros véghajrát jövendölt, amikor egy kétperces kiállításunk reklamálás végett négypercesre duzzadt. Ennek ellenére a mieink találtak magukra, és pár lerohanásból szerzett gólnak hála az addigi egygólos előnyünk ötre, majd hétre duzzadt.

(férfiak – Budapest Bajnokság) Sirály Életmód SE – ELTE-BEAC 19-26

Kosárlabda

Nem sikerült kupán vágni a kupainduló ceglédieket! Három negyeden át kiválóan, szívósan tartotta magát Balogh Judit irányította női együttesünk, amely a nemzetközi porondon is érdekelt Pest megyeiek otthonába látogatott. Bár 7-0-s rohammal kezdtek a hazaiak, a BEAC elsősorban Pusztai Petra (14 pont) eredményessége révén nem engedte el a Nagy-Bujdosó Nórát nélkülöző ellenfelet, hanem tapadt rájuk, sőt a nyitó felvonás végén Suppán Anna (16 pont, 2-2 lepattanó, szerzett labda és gólpassz) villanásaival fordított is. A második szakasz közepéig fej-fej mellett haladtak a felek, majd 25-25 után centerei jóvoltából egy 10-0-s futással megugrottak az esélyesebb hazaiak. A nagyszünet utáni folytatásban sem hagyta lerázni magukat női kosarasaink, visszajöttek a mérkőzésbe, így a zárónegyed előtt csupán 7 ponttal vezettek a tavalyi bronzérmes. A befejező etapban Medgyessy Dóra jó szervezőjátékának is köszönhetően újra riválisunk került nyeregbe, s innen már nem volt visszaút együttesünk számára. Balogh Juditéknak erre a meccsre, a jó periódusokra, a harcosságra és a küzdeni tudásra bátran lehet alapoznia az év során, bár vezetőedzőnk elmondása szerint az ebédidőre kiírt bajnokik is sokat dobhatnak a csapat szekerén.

(nők – NB I.) Ceglédi EKK – ELTE-BEAC Újbuda 77-62 (20-21, 17-10, 16-15, 24-16)

Teljes kerettel léptek pályára U23-as fiataljaink Tatabányán, és a minőségbeli különbség nem csak a pályán, hanem az eredményben is tükröződött. Lányaink minden negyedet megnyertek a mérkőzésen, és az egyaránt 18 pontig jutó Szabó Dóri és Pusztai Petra vezérletével magabiztosan hozták el a két pontot a bányászvárosból.

(nők – amatőr NB I., Fehér csoport) Tatabányai Kosárlabda Club – ELTE-BEAC Újbuda 45-69 (9-13, 11-16, 11-19, 14-21)

A küzdelmes mérkőzés első félidejében a gyengén, 27 százalékkal dobó ELTE Fortis ellen 10 pont fölötti előnyt szereztek a diósgyőri fiatalok. Térfélcsere után ugyan egyszer 4 pontra is feljöttek a Galli-Hirling Borbála és Kulcsár Bianka vezette hazaiak, ám ennél szorosabbá nem tudták tenni a meccset.

(nők – amatőr NB I. , Piros csoport) ELTE Fortis – Aluinvent DVTK Miskolc U23 42-51 (10-19, 8-11, 12-6, 12-15)

Szárnyaltak legényeink a Malév SC elleni idegenbeli bajnokin: a második negyedbeli rövidzárlatnak hála hátrányból kezdte meg együttesünk a második félidőt, ám az utolsó negyedben szinte állva hagyta a riválisát. Ezzel a sikerrel az ELTE-BEAC csapata némiképp feledtette a hazai szezonnyitón elszenvedett vereségét.

beac-ffi-kosar-nbii

(férfiak – NB II., Közép csoport) Malév SC – ELTE-BEAC 65-77 (9-22, 25-9, 16-17, 15-29)

(férfiak – MEFOB, Keleti csoport) ELTE-BEAC – Debreceni Egyetem 70-74 (16-22, 24-16, 14-20, 16-16)

Labdarúgás

(férfiak – BLASZ III/2.) ELTE-BEAC I. – MAFC Wanderers 4-1 (2-1)

(férfiak – BLASZ IV/2.) Romhány SE – ELTE-BEAC II. 2-1 (1-1)

Polefitnesz

Erős szezonkezdés sikeres versenyfelkészülést szült! Október 15-én a Hegyvidéki Fitparádé keretein belül rendezték meg az V. Pole Fitness Beauty versenyt a Mom Sportközpontban. Ez a megmérettetés ritkaságszámba megy a magyar szinten. Egyrészt ősszel nagyon kevés verseny szerepel a naptárban, másfelől itt pódiumos rúdon kell bemutatni az elemeket, kötött 2 percben. Mindemellett a Fitparádé jegyében a zsűri nagy hangsúlyt fektetett az arányosan izmos testalkatra, a rúd trükköket összekötő talaj elemekre, és a sportos összképre.

Az ELTE BEAC Polefitness színeiben a mindössze 17 éves Borbély Ágnes indult, akinek ez volt élete első erőpróbája, de egyből a felnőtt mezőny haladó kategóriájában kellett indulnia. Ági február óta rudazik, korábban modern táncolt, egy éve pedig akrobatikázni is elkezdett, így egyértelmű volt, hogyan tölti ki a nem rúdon töltött időt, hajlékonysági és akrobatikus elemeit nagyra értékelte a zsűri. Ifjú tehetségünk 135 pontos teljesítményével ezüstérmes pozícióban végzett - méltán büszke rá a szakosztály egésze.

„Nagyon izgultam az első versenyem miatt, főleg, mert rögtön felnőtt haladó kategóriában kellett indulnom. De kellemes csalódás volt, sokkal jobban féltem tőle, mint amennyire kellett volna, végül nagyon élveztem, nagyon tetszett az egész légkör. Jó élmény, hogy kedvesek voltak az ellenfelek, a zsűrik és a szervezők is.” – írta nekünk Ági a verseny után.

A sikeres bemutatkozás óriási lökést adhat Ági számára a következő időszakra: egy hónap múlva már három és fél perces koreográfiával kell színpadra állnia a Pole Art Hungary nemzetközi versenyen. A Pole Art Hungary után a téli BEAC-os rendezvények, továbbá a decemberi szintvizsga kerül reflektorfénybe. Reméljük a tavaszi versenyszezonnak ismét egy legalább tíz fős csapattal vágunk majd neki, kezdőtől a profi szintig.

Vízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, B-csoport) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – BVSC 11-11 (5-4, 1-2, 2-2, 3-3)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech