Mefob 150x150

Négyes döntők és éremesélyek a láthatáron a MEFOB csapatbajnokságaiban!

2015. 04. 06.
Mefob 150x150

Áprilisban arathatják le a babérokat hallgatóink az egyetemek közötti országos bajnokságokban: női futsalosaink már elődöntősök, férfi futsalosaink és női röpiseink karnyújtásnyira a Final Fourtól, míg egy bravúrgyőzelemmel vízilabdásaink is a dobogó közelébe férkőzhetnek.

Egyetemi hallgatóink sportpályán mutatott aktivitása, alázatos "munkája" és az évezred legtermékenyebb MEFOB-szezonja együttesen arra ösztönözte klubunk vezetőit, hogy egy új rovat formájában, két-három heti gyakorisággal adjunk hírt sportolóink teljesítményéről. Lássuk, mit hozott a tavaszi nagyüzem az egyetemek közötti országos bajnokságokban!

Március előszeleként Papp Gergely Márton öregbítette egyetemünk (sport)hírnevét a győri Széchenyi István Egyetem által szervezett ergométeres OB-n: kiegyensúlyozottságának köszönhetően a férfiak mezőnyben a dobogó legfelső fokára állt fel.

Kisvártatva házigazdaként is kitűnőre vizsgázott az ELTE és a BEAC tandemje: a cheerleading és a sakk sportágában is színvonalas döntőkről, továbbá sportolóink kimagasló teljesítményéről számoltunk be március eleji, heti körképeinkben és az elte.hu-n megjelent cikkeinkben.

A legutóbbi szezonban mind az ezüstérmes vízipólósok, mind a bronzos röpis hölgyek fittyet hánytak a sokéves aszályra, és sikereikkel jó alapot teremtettek klubunk felfelé ívelő jövőképének. Miközben kritikusok, irigyek kifutott eredménynek tudták be eredményüket, addig sportolóink a 2014/15-ös évadban nyújtott teljesítményükkel rácáfolnak a kétkedőkre.

A hazai rendezésű tornák "árnyékában" nagy dobásra készül a tavaly ezüstéremig jutó, idén a "halálcsoportban viaskodó" vízilabda együttesünk. A kétfelvonásos bajnokság nyitóhétvégéjén Szabó Attila legénysége a PTE legjobbjait szoros mérkőzésen 14-12-re, a Károli Gáspár Református Egyetem csapatát 19-5 arányban múlták felül, miközben az alaposan megerősödött BGF gárdájától egygólos vereséget szenvedett. Az első "kör" zárultával fiaink a csoport 3. helyéről, a két nagy fővárosi ellenlábasa mögül várják a folytatást. Ráadásul április közepén rögvest a Corvinus elleni továbbjutásról – sőt, kimondva-kimondatlanul: MEFOB-érmekről – döntő találkozóval!

Egyetemünk másik sikersportágának számító női röplabdában Vári Péter tanár úr irányította együttesünk előbb az örök rivális BME-t múlta felül két sima, három szettes meccsen, majd a Szegedi Tudományegyetemet "küldte haza" hasonló eredménnyel. Utóbbi párharcban a visszavágó még várat magára, de lányaink előtt kiváló lehetőség nyílt az előző évi dobogós helyezés megismétlésére. Csapatunk tagjai: Nagy Kitti (TÓK), Bleicher Nóra (PPK), Horváth Petra (BTK), Tóth Eszter (TáTK), Molnár Anna (BTK), Kóczián Kata (TÓK), Lakatos Enikő (TÓK), Kötél Dóra (PPK), Hackl Szilvia (PPK), Szabó Luca (BTK) és Szabó Beatrix Xénia (BTK).

Ugyancsak egy lépésre van a Final Four-ba jutástól futsal egyetemi válogatottunk! Árendás Tamás vezette csapatunk március idusán előbb regionális szinten, a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság négyes döntőjében méretett meg: az elődöntőben a Corvinus, a kisdöntőben a TF fektette két vállra a mieinket, akik a vereségek ellenére is felülmúlták a korábbi évek legjobb szereplésének számító 6. helyezését. Országos viszonylatokban a gyöngyösi selejtezőkör nem jelentett különösebb akadályt fiainknak: a házigazda Károly Róbert Főiskola csapatát már-már gálajátékkal és nagy gólkülönbséggel búcsúztatták a további küzdelmektől. A Corvinus elleni 4-4-es döntetlen azt eredményezte, hogy a győri Széchenyi István Egyetem elleni sikeresen megvívott párharc választja el együttesünket a Tüskecsarnokban szervezett finálétól!

Ellenben a női mezőnyben már pont került minden kérdőjel helyére! Nagyarányú győzelemmel abszolválta a pécsi odavágót a többségében az élvonalbeli ELTE-BEAC csapatában futsalozó játékosokra építő egyetemi válogatottunk. Sajben Marcell vezette lányaink a találkozó második félidejében kapták el igazán a fonalat és a tíz perc alatt zsinórban elért öt góljuknak – valamint a mecsekaljaiak által lemondott visszavágónak – köszönhetően történelmi tettet vihetnek végbe a négyes döntőnek otthont adó Tüskecsarnokban!

Apropó, "Tüske"! A tavaly novemberben átadott egyetemi sportszentély egy MEFOB-újoncnak számító sportággal nyitotta meg az országos döntők sorát! Március végén az Ultimate Frizbi legjobbjai mérték össze tudásukat: a látványos megoldásokban bővelkedő tornán az ELTE-s alakulat az előkelő ötödik helyen zárt, míg a BME-TF finálé a műszakisok sikerével ért véget.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech