2k19 Restart 688

Négy BEAC-os érem a III. Restart Rúdsport és Légtorna versenyen!

2019. 07. 17.
2k19 Restart 688

Idén tizenhárom BEAC-os rudas produkciót nevezett polefitness csapatunk a harmadik alkalommal megrendezett zalaegerszegi Restart versenyre

Idén tizenhárom BEAC-os rudas produkciót nevezett polefitness csapatunk a harmadik alkalommal megrendezett zalaegerszegi Restart versenyre, sőt egy sportolónk karika szeren is indult.

A felkészülés sajnos nem zajlott zökkenőmentesen, négy versenyzőnknek is vissza kellett lépnie sérülés, egészségügyi probléma, illetve külföldre költözés miatt. Kőfalvi Melinda például a verseny előtt négy nappal sérült meg, amikor a főpróbán egy szerencsétlen érkezés következtében bokazúzódást szenvedett, és bár az utolsó pillanatig vártunk, hogy javuljon a lába, végül nem tudott a csapattal utazni a hétvégén.

Összesen tíz BEAC-os tizenegy számmal lépett fel a versenyen, amelyre idén is a gödöllői Catwalk Ironairbase stúdióval és Sárai Tíciával közösen zajlott a felkészülés és az utazás. Először a karika versenyre került sor a Dísz téren, az ebben a számban induló Horváth Eszter élete első versenyén mérettette meg magát, s rögtön duplázott is: délelőtt a légtorna mezőnyben, majd délután rúdon is színpadra állt.

Délután épp az ő fellépése közben szakadt le az ég, hirtelen villámok és dörgések közepette zúdult a résztvevőkre az eső, így a középhaladó kategória felénél meg kellett szakítani a versenyt. Addig a kezdő kategóriában Kurucz Kíra és Sitku Leila, míg középhaladó kategóriában Hodálik Hanna, Tardos Virág és Horváth Eszter mutathatta be koreográfiáját.

Több órás szünetet kellett tartani, mivel az eső nem csillapodott, sőt, a színpadon is állt a víz. A versenyzők mellett a technikai felszereléseket, a stábot és a nézőket sem tudták megvédeni az esőtől, ezért kényszermegoldást kellett találni. A verseny elhalasztására nem volt lehetőség, miután sokan távolról utaztak a helyszínre – nem mi mentünk a legmesszebbről (Budapestről Zalaegerszegre), volt, aki Szarvasról, Szegedről, Hódmezővásárhelyről érkezett, ők se szívesen mentek volna haza verseny nélkül.

Végül a szervező, Arany Médea helyi rúdsport stúdiójában, a PoleCats-ben alakították ki közösen a szervezők, a versenyzők, a zsűri és a nézők a körülményeket, hogy a lehető legszakszerűbben folytatódhasson a verseny. Sportszakmai érdekesség, hogy így kisebb volt a belmagasság, de a szükség hozta azt is, hogy a nézőknek háttal adta elő mindenki a produkcióját, hogy kellő méretű nézőtért alakítsanak ki, és a zsűri is megfelelő közelségből, illetve megfelelő szögből figyelhesse a produkciókat.

Az este legváratlanabb pillanata csak ezután következett, a stúdió szomszédságából egy lakó sérelmezte a zajt, pedig a körülmények miatt messze nem volt verseny minőségű hangosítás. Rendőrségi bejelentéstől tartva az utolsó koreográfia halk zene mellett került bemutatásra és a tapsolást is mellőzni kellett. Vagyis, az biztos, hogy a legemlékezetesebb és a legkalandosabb versenyre sikeredett így a zalaegerszegi hétvége.

A versenyzők szempontjából mégis az a legfontosabb, hogy kiállhattak a zsűri elé és bemutathatták, mivel készültek az elmúlt hónapokban, vagy években. Örömteli, hogy ezúttal is előkelő helyezésekről számolhatunk be. Kezdő kategóriában Sitku Leila 2., Kurucz Kíra 3., középhaladó kategóriában Hodálik Hanna 2., Tardos Virág 5. lett, haladó kategóriában pedig Ivancsó Viktória bronzérme tette fel a koronát az estére, aki így 11 versenyzőt utasított maga mögé, de büszkék vagyunk Havadtői Emese és Kecskeméti Judit középmezőnybe fért szereplésére is.

Ivancsó Viktória a legrutinosabb versenyzőnk, a haladó kategória bronzérmese örömmel mesélt a felkészülésről és a versenyről. Egy éven keresztül nem állhatott színpadra, de a tavaszi duó siker után most egyéniben is bizonyított:

„Korábban több rúdfitnesz versenyen indultam, nem az eredmény, hanem főként az egyéni fejlődés és a lámpaláz legyőzése miatt. A tavalyi évben viszont két súlyosabb combsérülést szenvedtem, melyek bizonyos mozdulatoknál még a mai napig fájdalmakkal járnak, és arra is nagyon oda kell figyelnem, hogy ne sérüljek le újra. A felépülés hosszú és nemcsak testileg, de lelkileg is nehéz volt, de erőt merítettem belőle és mostanra elérkezettnek láttam az időt a versenyzésre. A Restart Rúdsport Versenyre haladó kategóriában neveztem, mely általában a legnépszerűbb: a legnagyobb létszámú és a legszínesebb mezőny ebben indul. A felkészülés sem volt könnyű munka és egyetemi tanulmányok mellett, de próbáltam minél több időt fordítani a koreográfia összeállítására és gyakorlására, mert bizonyítani akartam magamnak. Sokszor este tizenegy órakor végeztem az edzéssel. A koreográfia megalkotásában – amit még az első sérülésem előtt, tehát másfél éve megálmodtunk és elkezdtünk - Farkas Lilla, a BEAC polefitness alakulatának vezetője volt segítségemre, aki mindamellett, hogy szintén indult a versenyen, összesen tíz tanítványt készített fel és támogatott, motivált a legnehezebb időszakokban is.

A haladó mezőny éppoly erősnek mutatkozott, mint vártuk: sok hajlékony, erős, és kreatív ellenfelem volt. Az én produkciómat a dinamika, az erő, a felszabadultság, a tánc és a show jellemezte, a zsűri tetszését is elnyerte, hiszen a harmadik helyen végeztem, ami életem legjobb egyéni eredménye. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy egy év sérülés után visszatérve ilyen felszabadultan tudtam színpadra állni. A továbbiakban is folytatom a versenyzést, minden területen szeretnék sokat fejlődni, hogy még több hasonló eredményt érhessek el.”

Gratulálunk további indulóinknak is, Horváth Eszternek, aki karikán és rúdon is megmérettette magát élete első versenyén, Farkas Borbálának és Farkas Lillának. Lilla a profi kategóriában állt színpadra, mert edzőként csak itt teheti és ezúttal is a kreativitáson volt a hangsúly. Négy korábbi koreográfiáját elevenítette fel, elsősorban azért, hogy a mostani tanítványai is lássák őt színpadon, de csakúgy, mint korábban, most is, mint edző a legbüszkébb az elért eredményekre, hogy ismét ennyi tanítványa állt színpadra és ért el szép eredményeket. A felkészülést Sárai Tícia is segítette, akinek a BEAC-osokon kívül hat saját tanítványa lépett színpadra rúd vagy karika kategóriában.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech