100 2617

Ne teke-tóriázz, tarolj az ELTE-BEAC csapatában!

2015. 01. 31.
100 2617

Vizsgaidőszak végeztével ragadj golyót, és tarold le bábukat a keddenként és péntekenként az ELTE hallgatók és oktatók rendelkezésére álló, a Pénzügyőr Teke Szakosztályának Budafoki úti kétsávos automata pályáin.

Próbáld ki ingyenesen az egyik legújabb sportolási lehetőséget a Pénzügyőr SE Teke Szakosztályánál egy, a sportszervezővel előre egyeztetett időpontban!

A teke egészen az ókori görögökig nyúlik vissza, akik egy-egy véres csata vagy világmegváltó filozofálás után szívesen kapcsolódtak ki a bábuk "kifektetésével". Ám nehogy azt higgye akárki is, hogy ez csak amolyan úri muri! Az idők során ez a sport igazi népi játékká vált, ám néhanapján a királyok sem vetették meg. Itt jött a képbe Igazságos Mátyás, akinek udvarában gyakran előkerültek a fabábuk. Ez a mozgásforma később annyira elterjedté vált, hogy Lipót császár 1642-ben minden más népi játékkal együtt betiltotta, ám ez sem törte meg a több évszázados szórakozás népszerűségét. Bizonyára sokatoknak vannak olyan emlékei nyaralásokról, ahol egy Balaton-parti hekk után időnként még ma is egy kis tekézéssel égetik a zsírt az emberek.

1934 óta idehaza profi szinten is lehet űzni ezt a sportot a 80 év alatt számos névváltoztatáson átesett Magyar Bowling és Teke Szövetség szárnyai alatt. Világ- és Európa-bajnokság, nemzeti bajnokság és még sok más út és lehetőség nyílik képességeink kibontakoztatására.

Aki érez magában affinitást, hogy megízlelje a tarolás élményének édes ízét, ne habozzon, minden érdeklődőt szeretettel vár a Pénzügyőr SE Teke Szakosztálya, ahol az ELTE-s hallgatók, oktatók és BEAC-os sportolók a sok tanulás mellett, az izzasztó edzések után aktívan lazíthatnak.

Sportág: Teke

Egyesület: Pénzügyőr SE

Tekepálya: 1117 Budapest, Budafoki út 52. (Kelenföldi Erőmű - BKV-vel 33-as, 103-as, 133-as és 233-as buszok)

Osztály: NB III. Budapest csoport (versenysport); Budapesti és környéki Szabadidős Tekebajnokság (szabadidősport)

A pálya rendelkezésre áll: egész évben keddenként és péntekenként 14:00-21:00-ig

Érdeklődni a további infókról az élvonalban meghatározó játékosnak számító ELTE-s hallgatótársatoknál, Kovács Dánielnél érdemes. Telefonszáma: +36-30-340-7104, email címe: [email protected]

kontakt

forrás: ELTE Online

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech