0 1

„Minden kezdet nehéz” - Tippek a sportos életmódhoz!

2019. 03. 25.
0 1

Pulay Szilvia aerobik szakosztályunk vezetőedzője néhány hasznos tanáccsal látja el a mozogni vágyókat és a sportolókat is!

Pulay Szilvia aerobik szakosztályunk vezetőedzője néhány hasznos tanáccsal látja el a mozogni vágyókat és a sportolókat is!

Néha úgy érzem, már nem is kell sulykolni, hogy mennyire fontos a rendszeres testmozgás az egészséges élethez, hiszen mindenki mozog valamit. Aztán rájövök, hogy ez nincs így, maximum az én közvetlen környezetemben, hiszen sportegyesületnél dolgozom és fitnesztermekben, sport-rendezvényeken tartok edzéseket. Az emberek többségének sajnos még mindig az ücsörgés, vagy ülő munka teszi ki a napja jelentős részét, és emellett szabadidejében sem veszi rá magát a mozgásra. Így most elsősorban hozzájuk szólok.

0. Döntés és elhatározás!

Ez az alapja az életmódváltásnak (is). Gondold át, mit szeretnél, tűzz ki egy közeli(!) időpontot, írd fel akár jól látható helyre, ahol mindig szem előtt van.

1. Gyűjts információt! Inspirálódj!

Ha fogalmad nincs, merre/hogyan/mit sportolj, kezdésként inspirálódj és informálódj barátoktól, hiteles szakmai oldalakról, nézegesd edzőtermek, sportklubok oldalait, egyeztess egy edzővel, vagy látogass el egy barátod edzésére, amire már hónapok óta próbál elcsalni.

2. Kezdd el!

Ha megvan a mozgásforma, vagy esetleg már bele is szerettél egy edzésmódszerbe, ne várj. Nézd meg előre a hetedet, hogy mikor tudnál elmenni és tervezd bele (kezdetben heti kétszer) az edzést. Nézd meg, milyen felszerelés szükséges, mit kell magaddal vinned és irány a pálya, a konditerem, a táncterem, az aerobik óra!

3. Mozogni EGYÜTT boldogság!

Kezdd el a mozgást az egyik barátoddal/barátnőddel! Menjetek el együtt sportolni és erősítsétek egymást az elhatározásban, motiváljátok a másikat a kitartásban!

4. Maradj motivált!

Az is lehet, hogy kezdetben nem fog jól menni, hogy gyengének érzed magad és ötször annyira megizzadsz egy gyakorlatnál, mint a melletted „dolgozó”. Na ez az, amivel ne foglalkozz! Tartsd szem előtt, hogy hetek, hónapok, vagy akár évek óta nem sportoltál, nem emeltél, nem futottál, és talán labdát is utoljára általánosban láttál közelről. Pont azért jöttél, hogy jobb, erősebb, kitartóbb legyél! Hidd el, a változást látni és érezni fogod Te is és mások is, ráadásul hamarabb, mint gondolnád!

+1. Már rendszeresen edzel? Reformáld meg az életstílusodat is!

Ha „valami még hiányzik” és szükségesnek érzed: Pihenj eleget, hogy regenerálódni tudj; táplálkozz egészségesen; relaxálj naponta pár percet; legyél friss levegőn minél többet és ne maradjanak el a jó kis baráti beszélgetések sem a szabadidődben. Próbálj ki új sportokat, más mozgásformákat is! Meglátod a siker és az élmény jönni fog!

Ha kedvet kaptál egy kis mozgáshoz, sok szeretettel ajánlom a szakosztályunk edzéseit, ahol 15 edzéstípus közül válogathatsz: https://www.beac.hu/aerobik/

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech