DSC 7054

Megrendeztük a KEK-történelem első sajtótájékoztatóját

2017. 02. 28.
DSC 7054

A 2017-es KEK sajtótájékoztatóját a megnyitó helyszínén, a Ráday utcai Közgardenben tartottuk.

A 2017-es KEK sajtótájékoztatóját a megnyitó helyszínén, a Ráday utcai Közgardenben tartottuk február 28-án, ahol a társszervező ELTE képviseletében a fővédnök, dr. Scheuer Gyula kancellár kiemelte, a KEK milyen kiváló alapot ad az egyetemi sportélet fejlesztéséhez határon innen és túl. „A közösen szerzett élmények nemcsak emlékek, az elért eredmények nemcsak a polcon szépen csillogó érmek lesznek a fiataloknak, hanem ennél sokkal több: új kapcsolatok, barátságok születnek.” – hangsúlyozta a kancellár.

Dr. Scheuer Gyula beszélt a KEK helyszínéül is szolgáló Bogdánfy úti ELTE sporttelepének tervezett felújításáról is, amely a BEAC Kosárlabda szakosztályának és a TAO sporttámogatási rendszernek köszönhetően valósulhat meg, valamint szót ejtett az ELTE a felsőoktatás egyéb területein megvalósuló, kárpát-medencei együttműködéseiről is.

Egy új sportág is csatlakozik

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának 2017-es jelszavai a jótékonyság, az önkéntesség és a turizmus – mondta Simon Gábor főszervező, a BEAC ügyvezető igazgatója. Az esemény felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági csapatok mellett a vidéki és budapesti intézmények mintegy hétszáz sportolóját látja vendégül. Az összesen öt ország egyetemistáit megmozgató 16 csapatos futsal torna résztvevői mellett az öregdiákok is pályára lépnek az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén, míg a szomszédos Tüskecsarnokban két pályán a női és férfi kosárlabdacsapatok küzdhetnek a legjobbnak járó trófeáért.

A KEK segít

A rendezvény – idén már ötödik alkalommal – jótékony célokat is szolgál, 2017-ben a kárpátaljai Péterfalvai Református Líceum tanulói, valamint sportolói részére gyűjtünk sportfelszereléseket és sportjátékokat. Az akcióhoz idén védnökként csatlakozott a Ferencváros labdarúgócsapatának 59-szeres válogatott középpályása, Hajnal Tamás is, aki egy dedikált mezt valamint autogramkártyákat ajánlott fel. A jótékonysági programban tevékenyen részt vesz az Országgyűlés Hivatala, Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és az összes résztvevő egyetem is.

A Campus Hungaricus Alapítvány mellett a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága, valamint Szendrei József is az esemény mellé állt: a korábbi válogatott kapus a Joma márka magyarországi képviselőjeként hetedik éve kitartóan támogatja a KEK-et. A rendezvény fővédnökségét dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke vállalta, amely jelzi a torna egyre jelentősebb rangját.

Nincs KEK cheerleaderek nélkül

Idén sem maradhat el a cheerleaderek immár megszokott küzdelme. A IV. Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságon a sportág hazai legjobbjai mérik össze tudásukat a BEAC-sportcsarnokban – a valaha volt legnépesebb mezőnnyel.

Kovácsik Rita, a Magyar Cheer Szövetség alelnöke elmondta, a bajnokság kifejezetten az egyetemista korosztálynak szól, ahol egy versenyrendszerben mérhetik össze tudásukat a cheerleading sportágat illetve Performance Cheer sportágat választók. A Magyar Cheer Szövetség tagja a Nemzetközi Cheer Szövetségnek, és minden a nemzetközi szabályok és pontozás alapján zajlik, ezzel biztosítva a szakmaiságot és fair versenyt.

A sajtótájékoztatón megjelent Balogh Patrícia és Szabó Hanna, az első páros, amely Magyarországot képviselte a cheerleaderek világbajnokságán. A lányok már az orlandói vb-indulással sporttörténelmet írtak, az ott megszerzett előkelő 15. helyük már csak hab volt a tortán.

Az eseményen készült fényképek elérhetőek a Facebook-oldalunkon.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech