Kosarasok

Megállíthatatlan az ELTE-BEAC kosárexpressz!

2013. 12. 03.
Kosarasok

Női kosárcsapataink az elmúlt másfél hétben megvívott 5 mérkőzésükből 4-et is sikerrel vettek: “Balogh Bubuék” hozták a kötelezőt, míg a sportösztöndíjasunk vezette együttes bravúrgyőzelmet aratott Győrött.

Körkép a hétvége ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

Női kosárlabda (amatőr női NB I.): Nekik 8! Balogh "Bubu" lányai tovább nyújtották a veretlenségi szériájukat: ezúttal a Nagykanizsa együttesét fogadták hazai környezetben az amatőr női NB I. legutóbbi fordulójában. Lányaink az első negyedben alaposan állva hagyták a "vadmacskákat", akik mindösszesen 6 dobott pontig jutottak a pattogós, jól rendezett védekezésünk mellett. A játék képe egyedül a második negyedben változott egy keveset: a viszonylag szoros játékrészben így is tovább 5 ponttal nőtt együttesünk fórja. A fordulást követően mind védekezésben, mind támadásban önfeledt játékot mutattak be Csicsai Katáék, akik 35 ponton tartották az ellenfelüket, miközben lányaink közül négyen is legalább 10 pontot dobva fejezték be a találkozót.

ELTE-BEAC Újbuda – Kanizsai Vadmacskák SE 96-35 (27-6, 20-15, 22-10, 27-4)

MEFOB: Sportösztöndíjas vezette csapatunk előbb Győrött, majd alig 48 órával később Pécsett vendégszerepelt a MEFOB bajnokságban. A Rába partján a hazai csapat kezdett jobban, és Fekete vezérletével uralta is a játékot az első negyedben. A győriek eredményesen kezdő játékosának azonban a 9. percben kifordult a bokája. Ez megtörte az élvonalban edződő játékosokat is a soraiban tudó hazaiak lendületét, lányaink egyre feljebb és feljebb zárkóztak. A középső negyedekben kemény küzdelem, nagy harc folyt a pályán - kevés kosárral. A záró szakaszban aztán a harcosabb, a sikert talán jobban akaró, érte jobban küzdő, többet tevő fővárosi csapat a hazai együttes fölé kerekedett, s Wunderlich vezérletével végül megérdemelten nyert.

UNI Győr Széchenyi KA – ELTE-BEAC 49-55 (22-18, 8-10, 12-10, 7-17)

ELTE: WIESNER 22/3, WUNDERLICH 9, Csajkó 7/3, Hangliár 6, HORVÁTH K. 8. Cs: Rojik 3.

Küzdelmes de nem túl színvonalas játékot hozott a két hasonló nevű együttes, s PEAC és a BEAC ütközete. A mérkőzésen a védekezés dominált, míg támadásokat mind a két oldalon sok hiba tarkította. A bajnoki címvédő valamivel pontosabban játszott szívósan küzdő együttesünkkel szemben. A pécsiek szekerén a kritikus helyzetekben Ignácz és Szabó rendre lendíteni tudott, a mieinknél támadásban egyedül Szabolcsi tudott átlagon felül teljesíteni. Az előnyét szép lassan, fokozatosan növelő pécsi együttes végül a vártnál talán valamivel nehezebben fektette két vállra a jól küzdő lányainkat.

PTE-PEAC - ELTE BEAC 51-36 (12-8, 17-15, 12-8, 10-5)

ELTE: Winderlich 2, Mangliár 2, SZABOLCSI 14/6, Halász 4, Wiesner 7. Cs: Horváth K. 1, Szekeres 6, Csajkó, Rojik.

Budapest Bajnokság: Továbbra is vereség nélkül menetel a sportösztöndíjas vezette ELTE-BEAC csapat, amely a Budapest Bajnokság legutóbbi két fordulójában közel 50 pontos különbséggel tört győzelemre. A fölényes sikerek ellenére az mondható el, hogy most kezd összeállni támadásban és védekezésben egyaránt a több újonnan érkező játékossal felálló csapat játéka.

ELTE BEAC - Viharos Szenyórák 90 - 34 (10-6, 24-4, 29-10, 26-14)

ELTE-BEAC - BEAC-Senior 81 - 32 (18-8, 25-8, 18-8, 20-8)

Futsal (fiúk): Oktatás az NB II. Közép csoportjának éllovasa ellen! Férfi együttesünk naptárában rangadó rangadót követ az elmúlt időszakban: a múlt heti váciak elleni győzelmet követően ezúttal a másodosztály jelenlegi első helyezettje, a Dunaújváros látogatott a BEAC-katlanba. A küzdelmes első félidőben mindösszesen egy találat született: egy szemre is tetszetős akció végén együttesünk legrutinosabb tagja, Eőri János - aki nem mellesleg pedagógusként keresi a kenyerét - tanári mozdulattal helyezett a kapuba. A fordulást követően kiegyenlített az Újváros, amelyet egy gyors gólváltás követett. A hajrára minden tartalékjait megmozgatták a csapatok és két perccel a végső dudaszó előtt Eőri János harmadik találata már győzelmet érőnek bizonyult. A fennmaradó időben derekasan próbálkozott a listavezető, de a hazaiak ihletet formában védő kapusán nem lehetett kifogni. Sikerükkel fiaink egy jókora lépést tettek a hőn áhított feljutásért vívott rájátszás felé.

ELTE-BEAC – Dunaújvárosi Főiskola 3-2

Vízilabda: Mezőnyjátékos védte ki a HETE játékosainak szemét! A BVLSZ Gyarmati Dezső Férfi Bajnokság legutóbbi fordulójában férfi együttesünk tagjai kapushiány miatt kényszerhelyzetbe kerültek, ám végül Szabó Attila vállalta el a hálóőri feladatokat. Nem is akárhogyan. Fiaink szinte a mérkőzés teljes egészében magukhoz ragadták a karmesteri pálcát: az első negyed végi 3-3-as állást követően végig vezetve irányították az összecsapást. Ebben nagy szerepe van az újdonsült kapusnak is, akinek 80%-os védési mutatója még a magyar élvonalban is tekintélyt parancsolónak számítana. Említsük meg Rompos Gilbert teljesítményét is, aki nem csupán 4 gólt szerzett, hanem találatait rendre kulcsfontosságú pillanatokban szerezte.

ELTE - HETE 12-10 (4-3; 1-1; 4-3; 3-3)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech