1

Magyar bajnok a BEAC U17-es futsal csapata

2016. 05. 17.
1

Érdemes a fiatalokra építeni: nem elégedtek meg Béni Zoltán tanítványai az NB II.-es négyes döntőbe jutás tényével, és az Energia SC Gyöngyös és a Kelen SC legjobbjait is két vállra fektették a Kruj Iván Sportcsarnokban.

Története legnagyobb sikerét érte el a BEAC futsal szakosztálya: a Béni Zoltán vezette U17-es csapat lehengerlő teljesítménnyel nyerte meg az NB II.-es bajnokság négyes döntőjét! A továbbiakban Rácz Roland beszámolóját olvashatjátok.

"Bizakodva várhatta a 17 éven aluliak final four-ját az ELTE-BEAC, és a srácok nem okoztak csalódást a Kruj Iván Sportcsarnokba kilátogató szurkolóknak! Szinte teltház előtt, az elődöntőben a keleti középdöntő győztese, az Energia SC Gyöngyös ellen lépett pályára Béni mester legénysége. Annak ellenére, hogy jól kezdte a mérkőzést az ELTE, mégis a gyöngyösiek szereztek vezetést, amelyet a félidő végéig meg is tudtak őrizni.

A BEAC-os srácok viszont nem adták fel, és erőfeszítéseik eredményesnek bizonyultak, először a 21. percen, ekkor Csonka egalizált. Továbbra is a BEAC dominált, ám ennek ellenére újra az Energia szerzett vezetést, amelyre csak a 38. percben érkezett válasz, Dajka részéről. Többen már a hosszabbításra készültek, de az ELTE nem! Egy szemet gyönyörködtető támadás után Östör talált be, amelyre már nem érkezett válasz, így hatalmas erőről tanúbizonyságot téve döntőbe jutott az ELTE!

ELTE-BEAC – Energia SC Futsal Gyöngyös 3-2

ELTE-BEAC: Somogyi Krisztián(k), Boros Roland(c), Diós Péter, Szlovicsák Csaba, Dajka Krisztofer, Csonka András, Kerékgyártó Zalán, Kerékgyártó Marcell, Östör Martin, Borbély Gyula(k), Stégner Norbert

Edző: Béni Zoltán

Gólszerzők: Csonka András, Dajka Krisztofer, Östör Martin

A másik elődöntőből az Airnergyt lelépő Kelen SC jutott a fináléba. A párosítást látva is izgalmas mérkőzésre lehetett számítani, ennek megfelelően léptek fel a csapatok a mérkőzés elejétől. A kezdetektől nyíltan játszottak a csapatok, a meccs legelején pedig a Kelen volt veszélyesebb, de Somogyi többször is bravúrral mentett, amelyek fontossága Diós Péter első találatánál nyert igazán érdemet! Kapusunk meccsben tartotta a csapatot, a mezőnyjátékosok pedig a szó szoros értelmében fiesztát rendeztek: 13 perc leforgása alatt 7, káprázatos gólt szerezve döntötték el a döntő végkimenetelét! Meg kell jegyezni, hogy az első félidőben teljesen széteső Kelen a második félidőben mindent megtett, hogy visszajöjjön a meccsbe, becsülettel végigküzdöttek a második félidőt, de ezen a napon nem volt ellenfele az ELTE-nek! A végeredmény 9-3, elsöprő és megérdemelt ELTE bajnoki cím!"

ELTE-BEAC – Kelen SC Futsal 9-3

ELTE-BEAC: Somogyi Krisztián(k), Boros Roland(c), Diós Péter, Szlovicsák Csaba, Dajka Krisztofer, Csonka András, Kerékgyártó Zalán, Kerékgyártó Marcell, Östör Martin, Borbély Gyula(k), Stégner Norbert

Edző: Béni Zoltán

Gólszerzők: Kerékgyártó Zalán (3) Csonka András (2), Diós Péter, Kerékgyártó Marcell, Boros Roland, Dajka Krisztofer

A győzelem kapcsán nem mehetünk el Kénoszt Ferenc utánpótlásedző meghatározó munkássága mellett sem, aki a játék alapjaira tanította meg a srácokat.

Aktuálisan, a május 6-i "BEAC – Az elsők" kiállítás után, Béni Zoltán mester, a csapathoz intézett szavai mindent elmondanak, mekkora sikere ez mind a futsal szakosztálynak, mind az BEAC-nak: “Azt gondolom tényleg csak évek múltán fogjátok majd igazán fel micsoda csodát élhettünk ma át. Kitörölhetetlenül ott vagyunk a történelem lapjain és Ti is elsők vagytok…a BEAC történetének első FUTSAL MAGYAR BAJNOKAI”

A tornáról készült galériát itt találjátok.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech