MEFOB 14 DSCN3569

Lecsapták a magas labdát

2014. 06. 02.
MEFOB 14 DSCN3569

Tollasozóink egyéniben ismét vitték a prímet a bajnokság legutóbbi fordulójában, miközben a legtöbb csapatsportágban már javában tombol az uborkaszezon.

Tollaslabda: Március 31-én folytatódott az amatőr tollaslabda bajnokság a Honvéd Zrínyi szervezésében. Az ELTE színeiben 5 játékos lépett pályára 2 hölgy és 3 férfi személyében. A verseny az egyéni számokkal kezdődött, ahol Váczi Vivien veretlenül szerezte meg az aranyérmet, mögötte Seress Júlia és Cseh Anita végeztek.

zrinyi_kupaA férfi mezőnyben Szabó Dániel és Gálik Krisztián a középmezőnybe, Tóth Richárd a döntőbe küzdötte be magát. Krisztián egyébként a helyi egyesületnél, a Honvéd Zrínyinél is látogatja az edzéseket, csakúgy, mint az előbb már említett Cseh Anita. A döntőben Ricsi a MAFC egyik kiváló játékosával, Kutasy Tamással mérkőzött meg, akit szoros, három játszmás mérkőzésen tudott csak legyőzni. A dobogó legalsó fokára szintén egy MAFC-os játékos, Vasvári Viktor állhatott fel. Az egyéni verseny végén így mindkét vándorserleget ELTE-s játékos kaphatta meg, Ricsi immár másodszor, hiszen az előző, áprilisi versenyen is diadalmaskodni tudott.

A torna a páros számmal folytatódott, ahol igencsak erős mezőny gyűlt össze, de játékosaink így is remekül helyt álltak: Cseh Anita és Gálik Krisztián a középmezőnyben, a korábban említett egyéni győztesek, Váczi Vivien és Tóth Richárd pedig dobogón végeztek, miután a bronzmeccsen megverték a Balla Éva – István Zoltán kettőst. A páros döntő rendkívüli izgalmakat hozott, és a legfényesebb érmet végül a MAFC párosa, Ferenczi Zoltán és Kutasy Tamás gyűjtötte be úgy, hogy a döntő játszmában a legszorosabb, 15-14-es eredménnyel tudtak ellenfelük fölé kerekedni. A versenysorozat júniusban folytatódik.

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

Női kosárlabda:

(Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Gödöllői Bocskai SE 73-76 (12-24, 14-20, 20-14, 27-18)

ELTE-BEAC – BEAC-MAFC Újbuda Kosárlabda Akadémia 69-35 (20-9, 15-8, 12-10, 22-8)

Nagypályás labdarúgás:

(BLASZ III. ) ELTE-BEAC – Testvériség II. 4-1

(BLASZ IV.) Kormányőr II. – ELTE-BEAC II. 0-3

Vízilabda:

(Budapest Bajnokság alsóházi rájátszás) ELTE Vízilabda DSKOázis SC 8-14 (1-3, 2-4, 3-4, 2-3)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech