Telekom egyetemi futball

Közel kétszáz csapattal indultak el az ELTE futsalbajnokságai

2014. 09. 24.
Telekom egyetemi futball

Egy héttel a szorgalmi időszak kezdete után, szeptember 15-ével elrajtolt az egyetem két legnagyobb kispályás labdarúgó bajnoksága, amelyet majd októberben követ a Bölcsész Bajnokság.

A 2014-es évben a Telekom, mint kiemelt támogató állt az egyetemi labdarúgás mellé. A Lágymányosi Bajnokságban két helyszínen, a KCSSK kollégiumban és a Bogdánfy úti ELTE Sporttelepen, közel 120 csapattal, négy osztályban (A-, B-, C-, D-ligával) több mint 1100 mérkőzést játszanak a csapatok december közepéig. Minden csapat 11 mérkőzést játszik, a legjobbak tavasszal már egy osztállyal feljebb kerülhetnek. 2014 őszén már több tanári csapat is nevezett és a fiúk nagy örömére kezdenek visszatérni a női csapatok is a bajnokságba.

palya_simoszabolcsSzeptember 19-én elrajtolt a Jogász Bajnokság is, ahol szintén csúcsokat döntött a nevezők száma. Az A-liga a 12 legerősebb csapattal, a B-liga pedig az utóbbi évek legtöbb újonc csapatával, 22 csapatos mezőnnyel vág neki a 2014/2015-ös szezonnak, ahol olyan alakulatok is jelen vannak, mint a Barbárok, Apolitikusok, Atlantisz és Antarktisz vagy a West Ham and Eggs, a FEB és az Athletic Bibó.

A bajnokságok népszerűsége talán annak is köszönhető, hogy Hajdú B. István, hazánk egyik legnépszerűbb sportkommentátora is mindenkit arra buzdított, hogy a Jogász Bajnokságot válassza:

Hajdú B. István is tudja, hogy csak a JogászFoci, semmi biszem-b@szom... 😉

Közzétette: László Pálffy – 2014. szeptember 6.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech