031 Gyula

Kis Gyula a Féltáv Magyar Bajnoka!

2010. 04. 29.
031 Gyula

Kis Gyula kiemelkedő teljesítménnyel nyerte meg az idei középtávú Magyar Bajnokságot Orfűn, több mint hat perccel megelőzve a mezőnyt. A BEAC tizennyolc fős csapata is kiválóan szerepelt, mindannyian teljesítették a távot. Massányi Kinga seniorként győzött, míg Szabó Gyula második lett korcsoportjában.

Extrém pályán és extrém időjárási körülmények közt rendezték meg Orfűn az idei féltávú Magyar Bajnokságot. A triatlon versenyszámok közül a féltáv az ironman mellett az egyik legismertebb és legnépszerűbb szám (1,9 km úszás, 90 km kerékpár, 21,1 km futás). A rövidebb távra edző olimpikonok ugyanúgy ellátogatnak e versenyre, mint az extrém távok legjobbjai.
Az idei versenyen csaknem háromszázan álltak rajthoz, ebből harminc hölgy is vállalata az embert próbáló kihívást.

A férfiak versenyében kompromisszumot nem ismerően, több mint 6 perces előnnyel Kis Gyula (ELTE-BEAC Polythlon) szakíthatta át a célszalagot 3:53:33 időeredménnyel. Második helyre a többszörös duatlon bajnok, Török Dániel érkezett be. Hazánk legjobb hosszútávú versenyzője, Major József negyedik lett. A nők versenyében Csomor Erika ugyancsak meggyőző fölénnyel győzött.

A BEAC Polythlon az egyik legkomolyabb létszámú csapattal, tizennyolc fővel vett részt a versenyen, mindannyian sikeresen teljesítették a távot. A csapatból Szabó Gyula második helyezést ért el korcsoportjában és Massányi Kinga senior korcsoportban győzedelmeskedet. A csapat tagjaként rajthoz állt és sikeresen teljesítette a távot dr. Székely Mózes is, a BEAC ügyvezető elnöke, és Polythlon-Triatlon szakosztályunk vezetője.

Kis Gyula, a szakosztály vezetőedzőjeként is értékelte a teljesítményt: „Nagyon örülök, hogy egyre növekszik a BEAC Polythlon létszáma. Idén a hazai triatlon egyik bölcsőjeként számon tartott nagyatádi Ironmanen már több mint 60 résztvevőnk lesz, ebből 22 egyéni indulás. Ezzel mi vagyunk a legnagyobb létszámmal részt vevő klub. Két éve vagyok az ELTE Triatlon Klubjának vezetőedzője. Nagy öröm számomra, hogy azóta megkétszereződött az aktív létszáma a klubnak. Innen látszik, hogy a triatlon három alapsportját tulajdonképpen rengetegen űzik. Csak kell egy klub, egy hely ahol ezt formába öntve triatlon néven egyesülhet ez a három dolog.”

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech