Korkep mix cik Robi

Kikosaraztuk ellenfeleinket

2016. 11. 24.
Korkep mix cik Robi

A hibátlan hetet záró kosarasaink és futsalosaink mellé az egyéni sportágak is felzárkóztak: a futópályán, az úszómedencében és a páston is érmes helyezésekkel halmoztak el sportolóink!

Nem tudtak hibázni: korosztályos és felnőtt futsalosaink az öt mérkőzésükből hárman gólszüretet rendeztek; 24 óra leforgása alatt két mérkőzést - köztük a Hepp-kupa nyolcaddöntőt - is sikerrel vívtak meg fáradhatatlan kosarasaink, míg női egyetemi kéziválogatottunk hat meccse őrzi veretlenségét. Eheti hírösszeállításunkban számot adunk még a K&H mozdulj! Balaton maratont megnyerő atlétáinkról és az úszó MEFOB-ot remek eredményekkel záró ELTE-s kontingensről.

Asztalitenisz

pingpong

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) BVSC Zugló Senior II. – ELTE-BEAC I. 7-9

Atlétika

ELTE-s sikerek születtek a szezonzáró versenynek tekinthető K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon! A tizenharmadik alkalommal lebonyolított futóverseny szerencsét hozott a maratont három részletben teljesítő Simona Staicu és Németh Gábor számára. A női, illetve a férfi mezőny tagjai is kivétel nélkül versenyzőink hátát nézték, akik tisztes előnnyel és meggyőző teljesítménnyel nyerték meg kategóriájukat. A futók az első körben épp csak érintették a Balaton partját, és jobbára a város hangulatos utcáin haladtak, míg a második 10,5 kilométer jelentős része már az Aranyparton haladt. A napsütéses, nyárias futóruhát igénylő idő kiváló lehetőséget biztosított a mozgásra, míg a hangulatot a temérdek szurkolói is emelte. Az összesen 5557 embert megmozgató esemény eredményhirdetése a siófoki Erzsébet Szállodában vasárnap délután le is zajlott.

Nők, egyéni:
1. Staicu Simona (Dunakeszi VSE) 2:40:46 óra [14 km: 53:55 perc; 7 km: 25:57 perc; 21 km: 1:20:54 óra]

Férfiak, egyéni:
1. Németh Gábor (ELTE ADSK) 2:24:14 óra [14 km: 48:45 perc; 7 km: 22:45 perc; 21 km: 1:12:43 óra]
2. Varga Dániel (Sashegyi Gepárdok) 2:28:33 óra [14 km: 49:55 perc; 7 km: 24:11 perc; 21 km: 1:14:27 óra]

Futsal

Rangadón találtak vissza a győzelem ösvényére férfi futsalosaink! Két vereséget követően hatalmas akarással utazott el Somogyi Gábor irányította együttesünk a GARVITTAX elleni másodosztályú bajnokira. Ez a lelkesedés már a kezdeti percekben kifizetődött: kisebb lehetőségeink után Gallatz Kristóf forintos passzából Soltész Levente lőtt a kifutó kapus lábai között lőtt a hálóba. Együttesünk dominanciája a félidő derekáig tartott ki. Vendéglátóink sorra alakították ki a gólhelyzeteket, amelyből egyet használtak ki a szünetig. A folytatásban a mezőnyjáték került előtérbe: a támadásvezetések helyét a sok, apró szabálytalanság vette át. Említésre méltó akciókra 10 percet kellett várni , de a hálóőrök megingathatatlannak bizonyultak. Végül egy kivédett tízméteres hozta meg a meccs fordulópontját: Sajben Marcell bravúrja új lendületet adott és pár perccel később Gallatz Kristóf üres kapuba passzolt labdája nyomán már az ELTE-BEAC vezetett. A hajrában sem unatkoztak a szurkolók: egy gyors gólváltás közé beékelődött egy folyamatos reklamálás okán a hazaiak egyik játékosának felmutatott piros lap, amit részükről egy perccel később újabb kiállítás követett. Ehhez képest az utolsó perc már eseménytelenül pergett le, így értékes három ponttal gazdagodott felnőtt csapatunk.

eltebeacffifutsal

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) GARVITTAX – ELTE-BEAC 2-3

Nem tud hibázni Béni Zoltán vezette U17-es gárdánk! Egyedül a házigazda váciaknak sikerült pontot szerezni az első játéknapon sikert sikerre halmozó ifjainktól, akik most azt is megtapasztalták, hogy csoportjukban a kezdeti sikerek ellenére minden meccsre tökéletesen összpontosítva kell készülniük. A nyitófordulóban sérülések és eltiltások miatt távol maradó vendéglátóink rögvest kihasználták a mieink dekoncentráltságát és újra meg újra vezetéshez jutottak. Együttesünk nehezen tudott felpörögni és reagálni a váciak ritmusváltásaira, így csak a folytonos egyenlítésre futotta erőnkből. Az 5-5-ös döntetlent koncentráltabb játékra sarkallta fiataljainkat, ami már az Airnergy elleni összecsapás hajrájában megmutatkozott. Ez a felszabadultság futsal fiesztába torkollott: a Dunakeszi Kinizsit imponáló, a tavalyi bajnoki döntőt idéző teljesítménnyel fektették két vállra Béni Zoltánék.

u17

(férfiak U17 – NB II., Közép 3. csoport) Vác Futsal SE – ELTE-BEAC 5-5

(férfiak U17 – NB II., Közép 3. csoport) Airnergy FC – ELTE-BEAC 2-6

(férfiak U17 – NB II., Közép 3. csoport) Dunakeszi Kinizsi Futsal – ELTE-BEAC 0-17

Magabiztos győzelemmel tették emlékezetessé Szabó Annamari visszatérését női futsalosaink! Sajben Marcell edzette csapatunk sok hiányzóval, de már a súlyos fejsérüléséből felépülő kapusunkkal a fedélzeten fogadta a piliscsabaiakat a BEAC Sportcsarnokban. Az első percek tompaságát követően ritmust váltó együttesünk teljesítményét a vezetőedző értékelte:

"Az első félidő első felében a lányokon játszott, hogy soha nem látott összeállításban lépnek pályára, és ezen felül a pontossággal is komoly problémák akadtak. Keretünk szerencsére sok játékosból áll, így akik eddig kicsit kevesebb játékidőt kaptak, azok most bizonyíthattak - és bizonyítottak. Feljavult a játékunk, és Kókány Regi három gólja mellett Kókai Marcsi is hálóba talált. A második félidő első felében egy szabálytalanság után 3 főre fogyatkoztak a vendégek. Ezt a lehetőséget egyből kihasználtuk: Kovács egy szép szabadrúgás kombináció végén lőtt a kapuba. Sőt, a félidő közepéhez érve Horváth-Bors és Kókány tovább növelte az előnyünket. A hátralevő időben sajnos már nem tudtunk többször a hálóba találni, ám így is tömérdek helyzetet alakítottunk ki. A mérkőzésen először lépett pályára az ELTE-BEAC színeiben Horváth Eszter, aki ha kicsit jobban koncentrál, góllal debütálhatott volna."

futsal-noi-eo

(nők – NB II., Nyugati csoport) ELTE-BEAC – PAFC MITRE 7-1

Hastánc

Repülőszőnyeggel a Föld körül – mesés keretekbe öltöztetett táncházi előadás a Mérnök utcában! December 3-án, szombaton este 5 órakor az ELTE Mérnök utcai Sporttelepében az ELTE Oriental hastáncos lánycsapata igazi keleties hangulatot költöztet egy órára a hétköznapok egyhangúsága közé. Betoppanva a bejáraton finom sütemények rengetege és gőzölgő tea illata fogadja a vendégsereget, akik ingyen tekinthetik meg az előadást. Hölgyeink ezzel a produkcióval szeretnék megköszönni a segítséget mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy csoportjuk az elmúlt években egyre sikeresebben működjön. Már nyílik az ajtó, minket vár a világ!

keleti-mese

Kézilabda

Kötelező győzelmeknek indult... Divéki Péter irányította egyetemi válogatottjaink közül a hölgyek jártak jobban, akik visszafogott játékkal fektették két vállra a létszámgondokkal küszködő Corvinus legjobbjait. Amíg női csapatunk őrzi makulátlan mérlegét és vezeti a bajnokságot, addig legényeink a mezőnyből utolsóként vesztették el veretlenségüket. Teljesítményükről maga a mester számol be a pontvadászat honlapján:

" Örülök a győzelemnek, de a most mutatott játékunk nem volt az igazi. Nagy különbséggel nyertünk, de azt hozzá kell tenni, hogy a Corvinus öt mezőnyjátékossal játszott, és ebből a perspektívából nézve már nem is olyan nagy a differencia. Ráadásul a mérkőzés első gólját még a hazaiak szerezték, azonban a lányok perceken belül átvették a stafétát és azt a mérkőzés végéig kézben is tartották. Jó teljesítmények is így akadtak, de ezzel a játékkal nem lesz könnyű dolgunk a visszavágón. A célt teljesítettük és továbbra is veretlenek vagyunk, aminek örülni kell."

noi-kezi

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) Budapesti Corvinus Egyetem – ELTE-BEAC 23-14 (6-11)

"Sajnos gyengén játszottunk a Schönherz A elleni mérkőzésen, motiválatlan csapat benyomását keltettük. Ennek már az odavágón látszottak a jelei, de azt az akadályt még sikeresen vettük. Ellenfelünk a kezdetektől jó iramban játszott, védekezésben ütköztek ahogy kell, jobban akarták a győzelmet. Nálunk kicsit rendet kell tenni a fejekben. Az összképen mit sem változtat, hogy egyik meghatározó játékosunk, Törteli Olivér nélkül léptünk pályára. Semmi dinamikát nem láttam az akcióinkban, míg a védekezésünkben olyan érzésem volt, hogy faultok nélkül játszunk. Ellenfelünk kihasználta az összes hibánkat és megérdemelten nyert. A meccs elején súlyos vállsérülést elszenvedő játékosuknak mielőbb felépülést kívánok."

kezi

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) Schönherz A– ELTE-BEAC 16-11 (7-5)

Nem sikerült túllépni az árnyékunkon! Akár komoly meglepetést is okozhatott volna Budapest Bajnokságban edződő együttesünk a hat bajnokijából hatot megnyerő Csepel DSE otthonában, de a bravúr elmaradt. Hiába kezdtük jobban és gólerősebben az első perceket, ám a listavezető hazaiak egy 5-0-s széria után úgy tűnt, faképnél hagyják fiainkat. Számos technikai jellegű hiba borzolta a kedélyeket, így képtelenségnek tűnt a felzárkózás. A szünetre így is sikerült faragni a hátrányból, már csak néggyel ment az ellen. A pihenő jót tett legényeinknek, támadójátékunk élettelivé vált, így a 49. percre már csak két gól választotta el a feleket. Viszont ennél nem sikerült közelebb kerülni a lendületesen játszó csepeliekhez, akik megérdemelten győztek és továbbra is vezetik a pontvadászatot.

(férfiak – Budapest Bajnokság I./A) Csepel DSE – ELTE-BEAC 26-21 (15-11)

Kosárlabda

Fáradhatatlan fiatalság: röpke 24 óra leforgása alatt egy bajnoki siker és egy negyeddöntőbe jutás a Hepp-kupában! Kosáresőt zúdított U23-as gárdánk a Gabányi László Sportcsarnokba látogató Bajai NKK és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem legjobbjaira. Már az Amatőr Nemzeti Bajnokságban szereplő bácsiak elleni találkozó kezdetén óriási tempót diktált kezdőötösünk: kiválóan működött a Lelik Réka – Boros Dorka alkotta tengely, mialatt Suppán Anna, Kocsis Fanni, Barnai Judie remekül használták ki magassági fölényüket. Az első negyedben dobott 40 pont még az ilyesfajta mérkőzéseken ritkaságba megy: a 27 ponttal megnyert első etap gyakorlatilag el is döntötte a két pont sorsát. Szünet után sem termett sokkal több babér a vendégeknek, igaz a védekezésbeli kihagyások miatt többször is felemelte hangját vezetőedzőnk, Balogh Judit. Lányaink ezzel együtt is magabiztosan hozták a kötelezőt, a mezőnyből abszolút kiemelkedett a 48 IBM (!) pontot szerző Lelik Réka, rajta kívül Boros Dorka és Suppán Anna is rengeteget tettek a sikerért.

Ismétlés a tudás anyja: változatlan forgatókönyv mellett jutottak női kosaraink a Hepp-kupa legjobb 8 csapata közé! Személyi változás is mindösszesen két helyen történt az előző naphoz képest: a padon Szabari János helyettesítette a hivatalos elfoglaltsága miatt távol maradó vezetőedzőnket, Balogh Juditot, míg a parketten Király Lili helyén Tarnai Klára kezdett. Sem a szokatlan szerkezet, sem az előző napi bajnoki nem érződött hölgyeink játékán, akik már az első félidő végére dűlőre vitték a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ellen vívott ütközetet. Vezéregyéniségünknek ezúttal is Lelik Réka bizonyult, aki ezúttal 45 IBM pontig jutott, de rajta kívül még Kocsis Fanni, Suppán Anna és György Timi neve mellé is kétszámjegyű pont került a statisztikai lapon. Magabiztos diadalunk üzenetértékű a még állva maradt csapatok számára a további párharcokra.

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) ELTE-BEAC Újbuda U23 – Bajai Női Kosárlabda Klub 111-56 (40-13, 16-18, 25-11, 30-14)

(nők – Hepp Ferenc Kupa) ELTE-BEAC Újbuda U23 – Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület 97-38 (24-11, 31-8, 17-8, 25-11)

beac-ffi-kosar-nbii

(férfiak – NB II., Közép csoport) ELTE-BEAC – Treff 07 SE 85-69 (30-18, 12-15, 25-22, 18-14)

A végén kell vezetni: már hazai környezetben sem nyeretlen férfi MEFOB-csapatunk! A zárónegyedben fordította a maga javára egyetemi válogatottunk a soproniak elleni Tüskecsarnokban lejátszott bajnokiját, és újabb sikerével megkezdte a felzárkózást a kilenccsapatos Nyugati Csoport középmezőnyéhez. Legényeink aktuális mérkőzéséről és az azon nyújtott teljesítményről centerünk, Mayer Patrik számol be:

"A mérkőzés kezdetén kicsit megilletődött a hazai ELTE csapata az ellenfél zónája láttán, így a soproniak meg is léptek az elején. Ehhez kellett Forrai, Szegedi, de leginkább Berneczei kiváló játéka. Szerencsére a hazaiak edzője, Varga Zsolt nem nézte sokáig tétlenül, ahogy elhúz a vendég soproni alakulat, egyből kikérte az idejét, és ez hatásosnak is bizonyult. Sikerült felráznia fiait, akik szigorítottak védekezésükön, és a 20. percre ledolgozták hátrányukat. Innentől kezdve nem is alakult ki jelentősebb különbség a csapatok között, a félidőben egy pont volt a vendégek előnye. Az ELTE csapatában Gyurcsányi Péter és Jakucs Balázs pontjai rendre jókor jöttek, többször is kritikus időszakokban sikerült betalálniuk távolról, ezzel demoralizálva ellenfelüket.

A második félidőben az ELTE-BEAC együttese végig 3-4 pontos hátrányban volt. A végén aztán Dévényi Gábor és Bognár Domokos fontos kosarainak köszönhetően a legjobbkor vették át a vezetést a hazaiak, amit a végső sípszóig már nem is engedtek ki a kezükből. A végére úgy tűnt, a SMAFC csapata el is fáradt, de ezzel együtt is fontos hazai győzelmet aratott az ELTE-BEAC, ezzel megszerezve a szezonbeli második győzelmet az egyetemi bajnokságban."

ffi-kosar

(férfiak – egyetemi bajnokság, Nyugati csoport) ELTE-BEAC – SMAFC Nyugat-Magyarország Egyetem 84-79 (22-30, 18-11, 22-25, 22-13)

Labdarúgás

1

(férfiak – BLASZ III.) ELTE-BEAC I. – 3R Spartacus 6-1

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – ASR Gázgyár SE II. 0-7

Nemzetközi Sportnap

Let’s move together – ezzel a mottóval rendezi meg november 27-én az ELTE és Hallgatói Önkormányzata, valamint az ESN ELTE és a BEAC felejthetetlen sportnapját, az University Sports Festival Budapest eseményét. A nap célja, hogy a sporton keresztül olyan közösségi élményt nyújtson a fővárosban tanuló külföldi egyetemisták számára, mely összeköti a különböző intézményekbe járó fiatalokat a világ minden tájáról. A külföldi hallgatók betekintést nyerhetnek a budapesti egyetemi sportéletbe, kötetlen formában, jó hangulatban próbálhatják ki a legnépszerűbb, legújabb sportágakat. Az USF Budapesten egyaránt lehetőség lesz egyéni és csapatsportágak kipróbálására, valamint egy intézmények közötti versenynek is teret adunk. Sőt, a nap végén a legsportosabb felsőoktatási intézményt is díjazzuk.

beac_hu_cover-1

Úszás

Mint hal a vízben: remek eredményekkel, érmekkel zárták ELTE-s hallgatóink az úszó MEFOB-ot! Rekordszámú, huszonhárom fős csapattal - köztük vízilabdásokkal, kenusokkal, triatlonozókkal, öttusázókkal és szinkronúszókkal -jelent meg egyetemünk a november 19-ei megmérettetésen. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is riói bronzérmes úszónk, Kapás Boglárka bizonyult csapatunk zászlós hajójának a Tüske Uszodában: 100 méter gyorson és 100 méter háton harmadik lett, míg 400 méter gyorson, 100 méter pillangón és 200 méter vegyesen elsőként csapott célba. A többiek sem maradtak adósak az eredményekkel: Kiss Ádám hallássérült sportszervezős hallgatónk a 100 méteres mellúszásban pontszerző helyen csapott célba, negyedikként zárt. Csapattársa, Mezei Sándor 400 méter gyorson a riói résztvevő Papp Márk mögött ezüstérmes pozícióban zárt.

Idén a profi versenyzőket külön értékelték az amatőröktől, így további csodálatos eredményeknek örülhetett népes küldöttségünk. Szücs Bernadett sportszervező hallgatónk 100 méteres pillangón és 400 méteres gyorsúszásban lett országos bajnok. Révfy Laura pszichológia szakos hallgatónk 5. helyen végzett a 100 méteres hátúszásban. Molnár Bence, a TáTK nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója 100 méteres pillangón ugyancsak ötödikként ért célba. Női 4×100 méteres vegyes váltónk 4. helyezett, míg férfi váltónk 5. lett. Ezekkel a remek eredményekkel az ELTE csapata összesítésben a negyedik helyen végzett, a Testnevelési Egyetem a BME és a Pécsi egyetem mögött.

uszo

Vívás

Bravúros bronzérmet szerzett Márton Annát is soraiban tudó női kardválogatottunk Orléans-ban. Alig 18 év átlagéletkorú csikócsapattal lépett pástra nemzeti csapatunk a franciaországi világkupaversenyen: pszichológia szakos hallgatónk mellett Záhonyi Petra, Pusztai Liza és László Luca is sikeresen vette fel a küzdelmet a riválisokkal. A honi szövetség beszámolója szerint lányaink nyolcaddöntőben 45-31-re verték a lengyeleket, majd a legjobb nyolc között 45-41 arányban múlták felül a kissé szintén megfiatalított orosz válogatottat, amelyben ugyanakkor ott volt a Rióban kétszeres aranyérmes Jana Jegorjan. A szoros műsorrendnek köszönhetően hölgyeink szinte pihenő nélkül estek be az olaszok elleni elődöntőre, amelyet 45-27-re vesztettek el. Ez nem szegte kedvét együttesünknek, amely a házigazda franciák elleni bronzmeccsen hihetetlen izgalmak közepette 45-43-as győzelemmel és egy jól megérdemelt harmadik helyezéssel zárta ezt a nemzetközi megmérettetést. A siker értékét az már csak tovább növeli, hogy ebben a szakágban több mint három évvel ezelőtt zárt dobogós pozícióban a magyar válogatott a Világkupán.

Vízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, "A" csoport alapszakasz) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – MAFC BME 0-5

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech