Korkep mix cik Robi

Kezeskedtek a sikerről - nagyító alatt a labdajátékok

2017. 11. 10.
Korkep mix cik Robi

Kézi- és vízilabdában emlékezetes, futsal-, kosárlabda- és focipályán felejthető hétvégét tudhatnak maguk mögött sportolóink.

Együtteseinknek az őszi szünetben jobban ment kézzel, mint lábbal: pólósaink nagyarányú győzelmet arattak, míg az egyetemi bajnokságban szereplő férfi és női kézilabdázóink is diadalittasan hagyták el a pályán. Egyesületünk többi szakosztályi csapatának sikerből és kudarcból egyaránt kijutott: U17-es és U20-as futsalosaink továbbra is veretlenek az NB I.-ben, az ugyancsak élvonalbeli női kosarasainkat csupán 4 perc választotta el, hogy borítsák a papírformát az európai kupaszereplő győriek vendégeként; míg nagypályás focicsapatunk és asztaliteniszezőink kijózanító pofonban részesültek.

Asztalitenisz

Ez a hét nem a pingpongozóinké volt... Az őszi szünetben az első számú együttesünk halasztani kényszerült aktuális bajnokiját, így a rivaldafénybe az ELTE-BEAC II. került. Fiaink az eddig veretlen, a bajnoki címre is joggal pályázó REMMERS III. együtteséhez látogattak. Nem tápláltak hiú ábrándokat, főleg miután kiderült, hogy csak 3-an tudják képviselni csapatunkat ezen alkalommal. Az előjelek tudatában nem könnyű asztalhoz állni, de Csetverikov Dmitrij, Bitai Tamás, és Molnár Emil minden tőle telhetőt megtett. Ez most nem mutatkozott meg győzelmekben, így a nagy arányú hazai siker egyértelműen jelezte, melyik gárda tart előrébb.

(férfiak – Dél-Budapesti régió csapatbajnokság) Remmers III. – ELTE-BEAC II. 16-0

ELTE Sikerek

Hírneves, ELTE falai közül kikerült Alumnisok beszélnek munkájukról, sikereikről és ELTE-s kötődéseikről azon az előadássorozaton, amelyet „ELTE Sikerek” címmel az ELTE Alumni Központ szervez. A sorozat következő előadója Nagy Tímea az Universiade Bajnokok Klubja elnöke lesz. Olimpiai bajnok vívónőnk az Universiade Bajnokok Klubja elnöke, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karon végzett logopédusként. A november 15-ei rendezvény ingyenes, de az Egyetemi téren található ELTE Aula Magna terem befogadóképessége miatt a regisztrációköteles!

Az "ELTE Sikerek" előadássorozat keretében részleteket hallhatunk az előadók munkásságáról, legfrissebb törekvéseiről, eredményeiről, esetenként megtudhatjuk azt is, ki hogyan emlékszik vissza az egyetemen töltött évekre, oktatókra. Milyen szerepet játszott az életében, a karrierje későbbi alakulásában az ELTE? Milyen útmutatást adna azoknak, akik most építik a saját vagy gyermekük karrierjét? Melyek korunk figyelemreméltó kezdeményezései, irányai, hol vannak a jelen ígéretes tehetségei? Az előadások végén lehetőség nyílik kérdések feltevésére is.

A sorozat védnökei: Borhy László rektor, Scheuer Gyula kancellár, Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke, Hudecz Ferenc fővédnök, korábbi rektor.

Futsal

Veretlenül az élvonalban: Sajben Marcell irányította U20-as fiataljaink a Nyírgyulaj ellen győzelmet követően pontot loptak Csömörről. A hazaiak rutinos és jó csapatnak számít a legidősebb utánpótlás bajnokságban: Takó mester fiai közül legtöbben állandó szerepet kapnak a NB II.-es pontvadászatban feljutásért küzdő felnőtt csapatban, míg ketten az utánpótlás válogatottban is az alapemberek közé tartoznak.

Az első félidő kiegyenlítettre sikerült, a hazaiak irányították a játékot, de jól álltuk a sarat a védekezésünk jól működött. A félidő második felében már egyre többet kerültünk a kapu elé mi is, főleg pontrúgásokból és kontrákból veszélyeztettünk. Az első játékrészben végül nem született találat, így 0-0 eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőre a ‘tigrisek’ jöttek ki jobban, és temérdek helyzetet alakítottak ki kapunk előtt, de amikor a csapat már verve volt a parádésan védő Tóth Marcell óvta meg kapunkat a góltól. A harmincadik perchez közeledve már sejthető volt, hogy a hajrára hárul a döntés. Így is lett, és a 37. percben egy védekezési hiba után oldalberúgásból Nehéz parádés lövést eresztett el, ami után vezetést szereztek a hazaiak. A maradék 2,5 perc heroikusra sikeredett hiszen Diós szűk két perccel a vége előtt egyenlített azonban arra nem sokan tettek volna hogy az utolsó 7 mp-ben két találat is születik majd. A 39. perc végén Víz parádés keresztpasszába Kiss ‘stukkolt’ bele, és szerezte meg a vezetést a fekete-sárgáknak. A csapatban azonban maradt tartás és Diós 1.7 mp a vége előtt egalizált. Az összkép alapján értékes egy pontot szereztünk egy kiválóan felkészített csapat ellen.

(férfiak U20 – NB I.) Rubeola FC Csömör – ELTE-BEAC 2-2 (0-0)

Egy korosztállyal "lejjebb" Béni Zoltán vezetőedző igen bő és tehetséges kerettel dolgozhat együtt az idei szezonban, köszönhetően a Budai FC-vel kötött együttműködési megállapodásnak is. Az első mérkőzésen a 2002-es születésű fiatalok parádéztak, míg Csömörön a 2001-esek, "idősebbek" szerepeltek kiválóan. A futsalt még tanuló csapatunk 10 gólos győzelmeivel lerakta névjegyét az első osztályban - reményeink szerint a folytatás is hasonlóan sikeresen alakul. A főként 2002-2004 játékosokkal felálló Rubeola FC Csömör szimpatikus és lelkes csapat benyomását keltette, és a jövő évi bajnokságban már komoly meglepetéseket is tudnak szerezni!

(férfiak U17 – NB I.) Rubeola FC CsömörELTE-BEAC 1-11 (0-5)

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) UTE – ELTE-BEAC 3-2 (0-1)

(nők – NB II., Nyugati csoport) Készenléti Rendőrség SE – ELTE-BEAC 3-2 (0-1)

Kézilabda

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Bajnokság) PPKE –ELTE-BEAC 19-34

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Bajnokság) SEELTE-BEAC 17-18

Kosárlabda

Közel állt a meglepetéshez Balogh Judit együttese a kupaszereplő győriek otthonában! Nagy lelkesedéssel és óriási szívvel játszottak élvonalbeli női kosarasaink, akik 5 ponttal ugyan alulmaradtak a végén, de erre a teljesítményre ők lehetnek büszkék.

A győriek a héten fájó Európa Kupa-vereségbe futottak bele hazai pályán, és egyértelműen az volt a céljuk, hogy a válogatott szünet előtti utolsó fordulóban egy önbizalom-növelő győzelmet szerezzenek. Mi sem érkeztünk azonban feltartott kézzel Győrbe, hiszen az erősebb ellenfelek ellen is megvannak a saját céljaink, feladataink, és persze minden esetben szeretnénk megnehezíteni az esélyesebb csapatok dolgát.

Az első félidőben Völgyi Péternek volt kevesebb oka az elégedettségre - már ami a motivációt és a lelkesedést illeti. A hazaiak nem égtek a legmagasabb hőfokon, miközben együttesünk csak a saját játékával foglalkozott. Mérséklődött a korábbi meccseken sok problémát okozó labdaeladásaik száma, és a lepattanózásban is egyenrangú partnerek tudtunk lenni, a dobóformával viszont sajnos hadilábon álltunk, nem egyszer a legnagyobb ziccerek is kipördültek. Ennek ellenére az első félidőben abszolút meccsben tudtak maradni lányaink: az első 10 percben főleg Barnai Judie, a másodikban pedig Süle Krisztina pontjai révén. A félidőben 33-30-cal fordultunk, ami a vendéglátóinkra nézve volt hízelgő eredmény.

A harmadik negyed az utóbbi mérkőzéseken a gyenge pontunk volt, nagy kérdés volt, hogy ezúttal hogyan sikerül ez a játékrész. Sajnos ezúttal is az öltözőben maradtunk a nagyszünet után, 4 perc alatt 10 pontra hízott a különbség a két csapat között. De ezúttal nem hagytuk magunkat! Sőt, Süle Krisztina-György Timi-Suppán Anna triója hátára vette a csapatot és egy 0-12-es sorozattal már a mieink kerültek előnybe. Innentől felváltva estek a kosarak: Suppi triplájánál három volt az előnyünk, de a negyed vége a hazaiaké volt, így ők mentek kétpontos előnnyel az utolsó 10 percre.

Kevesen hitték, hogy 30 perc után még mindig meccsben leszünk, de azt talán még kevesebben, hogy négy perccel a vége előtt lányainknál lesz az előny! Pedig így történt. A negyed elején Süle Krisztina gyors egymásutánban berámolt egy duplát és egy triplát, míg a Győr főleg magas emberei révén igyekezett a lépést tartani. A negyed közepén Pusztai Petra másolta Süle Krisztina korábbi teljesítményét, majd a rivális technikai faultja után, négy perccel a lefújás előtt 65-66-ra vezettünk. Az utolsó percekben aztán a Győr érvényesítette a papírformát, és egy 9-2-es sorozattal a maguk javára fordították a mérkőzést. Erre az eredményre mi sokkal inkább lehetünk büszkék, méghozzá joggal, mert egy jóval erősebb ellenfél otthonában csupán karnyújtásnyira voltunk egy óriási bravúrtól.

(nők – NB I.) CMB CARGO UNI Győr – ELTE-BEAC Újbuda 76-71 (18-16, 15-14, 22-23, 21-18)

Győrből is elhozták a bajnoki pontokat U23-as női kosarasaink! Az első félidőben nem alakult ki nagyobb különbség a két csapat között, a nyitónegyed után egy ponttal, a félidőben néggyel vezettek lányaink. A harmadik negyed hozta a fordulópontot: előbb tíz pontra sikerült tornázni a különbséget, sőt idővel a húsz pontos differenciát is súroltuk. A hajrában már kiengedett Balogh Judit együttese, de 6 pontot végül sikerült megőriztünk az előnyünkből. Említésre méltó tény, hogy csapatunk minden kezdőjátékosa átlépte a tíz dobott pontot, hárman pedig dupla-duplát értek el.

(nők – amatőr NB I., Fehér csoport) Széchenyi Győri KA – ELTE-BEAC Újbuda 70-76 (20-21, 18-21, 14-25, 18-9)

Küzdelmes mérkőzést követően is nyeretlen maradt az újonc ELTE Fortis együttese. Már a bemelegítés során nagyon érződött lányainkon, hogy nyerni jöttek a Kiss Lenke KS legjobbjai ellen. A félidőig fej-fej mellett haladt a két csapat, csapatunknak minden kapott pontra volt válasza. A harmadik negyed döntött a bajnoki pontok sorsáról: ellenfelünk letámadó harcmodora és hölgyeink védekezésváltása azt eredményezte, hogy a vendégek tizenegy ponttal nyerték ezt a felvonást. Az utolsó 10 percben a különbség állandósult, ezen már a rengeteg lepattanót gyűjtő Galli Hirling Borka és 16 pontig jutó Kapornai Dóra sem tudott változtatni.

(nők – amatőr NB I. , Piros csoport) ELTE Fortis – Kiss Lenke KS 69-80 (19-21, 20-23, 13-19, 17-17)

beac-ffi-kosar-nbii

(férfiak – NB II., Közép csoport) Tehetséges Fiatalok-Basketball Player SE – ELTE-BEAC 65-69 (20-21, 22-13, 12-22, 11-13)

Nem jött ki a 70-ből férfi kosárlabdacsapatunk a legutóbbi MEFOB fordulókban. Vendégként és vendéglátóként sem tudtak bajnokit nyerni Varga Zsolt fiai: előbb Nyíregyházán nem tudták feltartóztatni a Czura Attila - Gáspár Balázs-Bus Iván trió vezette hazaiakat, majd a Tüskecsarnokban megvívott fővárosi derbin a harmadik negyed bizonyult végzetesnek. Csapatunk jelenleg a Keleti csoport 6. helyén áll.

(férfiak – MEFOB, Keleti csoport) Nyíregyházi Egyetemi SE – ELTE-BEAC 87-68 (22-12. 23-21, 24-20, 18-15)

(férfiak – MEFOB, Keleti csoport) ELTE-BEAC – Közgáz SC és DSK 67-78 (18-17, 17-21, 19-25, 13-15)

Magabiztos sikerrel indították a MEFOB-ot női kosárlabdázóink! Alaposan bekezdett a Miskolci Egyetem csapata a lámpalázas ELTE-s lányok ellen: a vendégek imponáló játékkal rukkoltak elő és tíz ponttal nyerték az első negyedet. A folytatásban magukra találtak a hosszabb kispaddal rendelkező hazaiak: fokozatosan kezdte ledolgozni hátrányát, olyannyira, hogy az első félidő végére át is vette a vezetést. A nagyszünetet követően az ELTE–BEAC agresszív védekezésével nem tudtak mit kezdeni a fáradó miskolciak, fokozatosan nőtt a hazai előny. A szünet utáni 10 percben nyújtott lendületes, pontos játékával a vendéglátók el is döntötték a meccset a maguk javára.

(nők – MEFOB, Keleti csoport) ELTE-BEAC – Miskolci Egyetem 85-58 (10-20, 26-13, 29-7, 20-18)

Labdarúgás

Elindult az eltefoci.hu, az ELTE és a BEAC fociközösségének új weboldala! MLSZ alapító labdarúgó szakosztályunk régi célja volt egy olyan felület létrehozása, ahol az egyetemi fociélet iránt érdeklődők minden információt egy helyen megtalálhatnak a női futsaltól kezdve egészen a nagypályás labdarúgásig. Ráadásul nem csak az eredményeket és az összefoglalókat követitek majd a honlapon, hanem olvassátok szeretettel a BEAC labdarúgásának történelméről szóló írásokat a Meccs után rovatunkban.

(férfiak – BLASZ III/2.) '33' FC – ELTE-BEAC I. 6-1 (3-0)

(férfiak – BLASZ IV/2.) ELTE-BEAC II. – MAC 2-1 (2-0)

Modern jazztánc

Telt házas foglalkozások a kiemelten nagy népszerűségnek örvendő Őszi Intenzív Kurzuson! Már az október 28-29-ei kezdés előtt napokkal korábban le kellett zárni az egyes kurzusokra való jelentkezéseket: az érdeklődők létszáma már a 30 fős óránkénti határt is meghaladta. A résztvevők társulatunk oktatóitól tanulhattak: Szén Lilla óráin jazz dance tréninget és koreográfiát sajátíthattak el. Nagy érdeklődést mutattak Pék Kriszti Dirty Dancing 2 zenére koreografált táncai is a latin Ladies Stlye órákon. Valamint zárásképpen művészeti vezetőnk, Wéber Edi egy kétórás haladó art jazz tréninggel és egy kis kombinációval építette tovább a táncosok tudását. A jelenlévők és a tanárok mind nagyon jól érezték magukat, januárban újabb hétvégi kurzus várható, immáron újabb stílusú táncóra bevonásával.

Röpabda

(nők – Budapest Bajnokság II/A.) ELTE-BEAC – Dragon SC-A 3:0 (25-12, 25-12, 25-8)

(nők – Budapest Bajnokság II/A.) Vasas Óbuda U17 – ELTE-BEAC 3:1 (22-25, 25-13, 27-25, 25-17)

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) ELTE-BEAC – Csepeli RC 0:3 (11-25, 25-27, 21-25)

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) ELTE-BEAC – ÓSSC 1:3 (25-20, 17-25, 15-25, 25-27)

Úszás

Indulj ELTE-s színekben az úszó MEFOB-on! Idén november 25-én az új Tüske-uszodában rendezik meg az évek óta sikeres úszó MEFOB, ahol versenyzőként és szurkolóként is képviselheted egyetemedet, így mindenképp érdemes lesz kilátogatni a nemrégiben átadott épületbe. Az ország összes egyeteméről érkeznek sportolók az úszófesztiválra emlékeztető rendezvényre, ahol azonban egyedülálló módon a hivatásos úszók és az amatőrök egy kategóriában indulnak. Ha úgy érzed készen állsz a megmérettetésre jelentkezz a [email protected] e-mail címen, míg a versenyszámok listáját, pedig ide kattintva értheted el.

Vízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, B-csoport) Sunday Boys – ELTE-BEAC Vízilabda DSK 11-19 (2-8, 3-4, 4-3, 2-4)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech