Triatlon

Dupla ELTE-s Polythlon-győzelem a 8. Délibáb félmaratonon

2011. 07. 15.
Triatlon

Az ELTE-BEAC Polythlon lett a 8. E.ON Délibáb Futás félmaratoni számának legsikeresebb csapata. A férfiaknál az ELTE Sashegyi Gepárdokkal edző Beda Szabolcs, tavalyi győzelmét megismételve, harmadszor állhatott a dobogó legfelső fokára a hortobágyi versenyen; a női elsőséget pedig Rozsnyai Lilla szerezte meg. Kis Gyula (ELTE PPK) szép versenyzéssel, tavalyi idején 1 percet javítva, másodikként ért célba.

Június 9-én a 38 oC-os rekkenő hőség sem riasztotta el a futás szerelmeseit a versenyzéstől: a félmaratonra több mint 500-an, az egész Sportfesztiválra 1800-an neveztek. Sem a kánikula, sem a vetélytársak nagy száma nem rettentette el a Polythlon sportolóit, akik a 3 dobogós hely mellett további remek eredményeket értek el: a 21 km-es küzdelemben kanadai edzőtársunk, Pierre Heydemand a 4. helyet szerezte meg, Rozsnyai Zalán 14 km-en 8., Wachtler Beáta 7 km-en 12. lett. Az Ironmanre váltóban készülő Zsigmond-család példás együttműködésben, egymást segítve küzdött meg a távval és a Nagyatádon is várható szélsőséges időjárással. Az adott hőmérsékleti viszonyok mellett senki nem várt magától egyéni csúcsot, sőt, a táv puszta teljesítése is dicséretes teljesítménynek számított. Kitartásból és akaraterőből – mint azt az eredmények is mutatják – jelesre vizsgáztak futóink.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech