DSC 0788

Kétszáz gyerek szebb ünnepe

2017. 12. 18.
DSC 0788

Kétszázkét doboznyi ajándékot juttathat el az Age of Hope Alapítványa általunk Borsod-Abaúj-Zemplén megye legszegényebb településeire.

Messze várakozásainkon felül érkeztek adományok az Age of Hope Alapítvánnyal közös felhívásunkra. Az alapítvány Ezer Gyerek Karácsonya felhívásához belső kezdeményezésre, egyik utánpótlás játékosunk javaslatára csatlakozott szakosztályunk.

A kezdeményezés lényege, hogy az ünnepek közeledtével az Alapítvány mélyszegénységben élő és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek szeretné szebbé tenni a karácsonyt. Az összegyűlt ajándékok olyan szegény településekre kerülnek, ahol jellemzően nincs áram, meleg víz, főleg fával fűtenek, de abból sem a legjobbal, így minden gyereknek füstszaga van, hiába mosakodnak. Az Alapítvány idei célja, hogy 1000 gyerek számára tegyék szebbé a karácsonyt.

Egyesületünk kezdeményezéséhez rengetegen csatlakoztak. Felnőtt és utánpótlás csapataink játékosai, edzői, szülők és gyerekek hozták sorra az ajándékdobozokat, a BEAC irodába és a Szekszárd elleni mérkőzésre. Volt játékosunk, Pál Szandra iskolájában szervezett gyűjtést, több mint harminc doboz érkezett az Amerikai Iskola diákjaitól. A Szekszárd elleni bajnoki mérkőzésünk szünetében több mint 140 csomag sorakozott a pálya mellett. Másnap reggel az Alapítvány munkatársai összesen 202 dobozt vittek el a BEAC-ról – közös összefogásunk eredményeként ennyi gyereknek lesz szebb, mosolygósabb, és pillanatokra talán gondtalanabb az idei karácsonya.

Mindenkinek nagyon köszönjük, aki hozzájárult kezdeményezésünkhöz és hogy együtt tehetjük boldogabbá a rászoruló gyerekek ünnepét!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech