Atléták1

Olimpiai kvalifikációs versenyen indultak atlétikakiválóságaink

2014. 06. 02.
Atléták1

F. Tóth Anna 800 méteres síkfutásban, Südi Anna 5000 méteres gyaloglásban képviseltette Magyarországot a nankingi ifjúsági olimpiára kvalifikáló megmérettetésen.

Egyesületünk két atlétája, F. Tóth Anna és Südi Anna is elindult a hétvégi, Bakuban rendezett európai olimpiai kvalifikációs versenyen, amelyen a nankingi ifjúsági olimpiára szerezhettek indulási jogot a résztvevők. A 43, kvótára áhítozó magyar atléta még múlt hét kedden találkozott Budapesten, hogy aztán isztambuli átszállással érkezzenek meg az azeri fővárosba.

A verseny nyitónapján került sor az 5000 méteres gyaloglásra, amelyben a magyarok figyelme a mi lányunkra, Südi Annára irányult. Anna a 15 fős mezőnyben derekasan helytállt, egyéni legjobbja körül teljesített és 27 perces időeredményével két riválisát is megelőzte, ám mindez kevésnek bizonyult a kvótaszerzéshez.

Másnap F. Tóth Anna került a fókuszba, hiszen a női 800 méteres futás előfutamaira került sor. Az egyéni legjobbjától néhány másodperccel elmaradó lányunk a roppant kiegyensúlyozott, 8 főt felvonultató futamban az utolsó helyen végzett. Apró szépségtapaszt jelenthet számára, hogy az összesített eredménysorok alapján honfitársát, Novák Natáliát sikerült megelőznie, így legalább kettőjük "házibajnokságában" ő végzett legelöl.

Mindezek mellett a magyar atlétika válogatott eredményes három napot tudhat maga mögött: ezt hivatott minősíti, hogy az éremtáblázaton a negyedik, míg a ponttáblán a nyolcadik helyen végeztek fiataljaink. Nem mellesleg, kilenc atlétánk is kvótát szerzett Nankingbe. Ezzel az utazó csapat biztos létszáma már 43, június 9-én zárul a teniszezők junior világranglistája, s ekkor dől el a magyar csapat teljes létszáma.

Az esemény honlapja és eredménysorok

Forrás: MOB

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech