4kek logo csak cimer

KEK 2017 – Új sportág debütál a Kárpát-medence legnagyobb egyetemi tornáján

2017. 01. 30.
4kek logo csak cimer

A 8. alkalommal megrendezésre kerülő összmagyar sportesemény, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája idén több újdonságot is tartogat a résztvevők számára.

A 8. alkalommal megrendezésre kerülő összmagyar sportesemény, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája idén több újdonságot is tartogat a résztvevők számára. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a BEAC által szervezett KEK-en korábban már megszokhattuk, hogy mindig a focié, a futsalé a főszerep, de ez idén kicsit módosul. A 16 csapatos egyetemi futsal torna, valamint az öregdiák (alumni) torna mellett 2017-ben egy új sportág is bemutatkozik; a szervezők kosárlabda tornával egészítik ki a rendezvénysorozatot.

Míg az egyetemi és öregdiák futsal mérkőzések az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén zajlanak, addig a KEK kosárlabda tornájának a szomszédos Tüskecsarnok termei adnak otthont, ahol két pályán párhuzamosan női és férfi csapatok mérhetik össze a tudásukat.

Természetesen a megszokott cheerleaderek sem maradhatnak el, március 4-én délután a KEK döntői előtt kerül megrendezésre a valaha volt legnépesebb mezőnnyel a IV. Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokság a BEAC sportcsarnokában.

A szervezők a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági csapatok mellett a vidéki és budapesti intézmények sportolóit, csapatait is várják.

A KEK-ről bővebb információkat, nevezéssel kapcsolatosan tudnivalókat a www.kek.elte.hu oldalon, ill. a [email protected] e-mail címen kaphatnak az érdeklődő intézmények, csapatok.

A KEK kosárlabda tornájának versenykiírása és a nevezési lap az alábbi linken elérhető: http://kek.elte.hu/kosarlabda

A tornának idén is lesz jótékonysági programja, melynek részleteit a következő egy hónapban ismerhetik meg a résztvevők.

A nevezés folyamatos, amíg szabad helyek vannak az egyes sportágakban.

Várjuk az intézmények jelentkezését minden sportágban!

Hajrá egyetemi sport, hajrá KEK!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech