110 ironman png2

Félmaraton OB ötödik helyén végzett az ELTE csapata

2011. 09. 15.
110 ironman png2

Az ELTE-BEAC Polythlon triatlonistái és futói évek óta nagy számban vesznek részt az egyik legnagyobb hazai futóeseményen, a Budapest Nemzetközi Félmaratonon. Szeptember 4-én is több mint harminc sportolónk állt rajthoz.

Bár a nap legfényesebb BEAC-os sikere kétségkívül az atléta Csere Gáspár (ELTE PPK) U23-as aranyérme volt, azért a triatlon szerelmesei is megállták helyüket az ország legkiválóbb hosszútávfutói között. A Polythlon e napon elsősorban váltóban vétette észre magát. A Mórocza Nóra (PPK), Pach Péter Pál (TTK) felállású Gepárd Johnny Barátai 1:22:18-cal megnyerte a páros-vegyes kategóriát, nagyot meccselve a szintén Polythlonos Koronika Judit (TTK) ezüstérmes csapatával. Kiss Mirella (BTK) Szabó Zoltánnal kiegészülve az ötödik helyen végzett a vegyes váltóversenyben.

Egyéniben Beda Szabolcs, az ELTE Sashegyi Gepárdok futója érte el a legjobb időeredményt, ez összetettben a tizenhatodik, korosztályos verenyben a második helyre volt elég számára. Vezetőedzőnk, Kis Gyula (PPK) két Ironman közé iktatta be a félmaratoni távot, így is jobban futott tavalyi önmagánál, és csapattársával, Makár Lászlóval óriásit hajrázva 1:14.33-as idővel korosztályos negyedik helyen zárta a versenyt. A Polythlonos különversenyt egyébként Makár Laci nyerte, ő korosztályos harmadik lett.

Kis Gyula beszámolójában is megemlékezett a versenytársak által nyújtott inspirációról. „Szépen daráltam le az embereket. Jó volt, mert mindig kitűztem egy célembert és addig nem lassíthattam, amíg be nem érem. Így volt ez Pelsőczy Atival is, akit a Parlament előtt futottam le. A következő cél Makár Laci volt. Nagyon lassan, de biztosan értem utol 20 kilinél. Innen elindult a taktikai harc, és az utolsó emelkedőn úgy gondoltam, itt az idő robbantani. Ő viszont gyorsabb volt. Nem baj, így is időn belül értem célba. A cél 1:15 volt, és hogy lefussam a legjobb nőt. Ez is pipa, mert Kálovics Anikó pont fél perccel utánam ért be. Végig ott futott mögöttem, úgyhogy megvolt a motiváció.” A fent említett Pelsőczy Attila is nagyot futott, 1:15:07-tel korosztályos nyolcadik lett. Hatalmas gratuláció jár még Rozsnyai Lillának, aki a nők között abszolút tizenkilencedik., korosztályos negyedik helyen végzett.

Az idei budapesti verseny egyben a Magyar Köztársaság Félmaraton Országos Bajnoksága is volt, ahol az amatőr sportolókból álló férfi ELTE-s csapat kitűnően szerepelt. Beda Szabolcs, Kis Gyula és Pach Péter Pál (TTK) összeállításban a „profikat” is megszégyenítő 5. helyet érték el, olyan klubokat megelőzve, mint az ARAK vagy a Honvéd. Más egyesületek színeiben, de további ELTE-s sikereket ért el Tóth Tamás 3. és Őri István 18. helyével, mindketten a PPK hallgatói.

Az elismerés persze mindenkinek jár, aki ebben a hőségben végigfutotta ezt a 21 km-t (további 10 ELTE-s teljesítette a távot), legyőzve a budapesti hidakat, rakpartokat és az ominózus Nyugati-felüljárót. Hasonló kitartást és ha lehet mégnagyobb sikereket kívánunk az ősz további futóversenyeire, a Spar Budapest Maratonra és a Tudás Ú;tja Félmaratonra is.

Hajrá Polythlon!

Kapcsolódó linkek:

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech