Chess

Ismét nemzetközi porondon bizonyított az ELTE-BEAC sakkcsapata

2011. 10. 16.
Chess

A következő megálló a novemberi Magyar Egyetemi és Fősikolai Sakk Bajnokság lesz az ELTE-BEAC szervezésében. Csapatunkban rátok is számítunk!

A Barcza Gedeon emlékére szerveződő verseny bekerült a hagyományos nemzetközi csapatverseny sorozatba is. Ennél jelentősebb változás volt a kiírásban, hogy a versenybe egyetemista csapatok is meghívást kaptak (korábban az ifjúsági korosztálynak ajánlottak csak játéklehetőséget). Már bátran nevezhetjük hagyományosnak a szerb és a magyar főiskolás csapatok összecsapásait. A belgrádi PEP magánegyetem csapata – amely lényegében megegyezik a szerb főiskolai válogatottal – ezen a versenyen már ötödik alkalommal mérkőzött meg a magyar főiskolai-egyetemi sakkozók képviselőivel, ezúttal az ELTE megerősített csapatával. Természetesen a papírformát hozva ismét a szerbek győztek, és természetesen a csapatversenyben is élen végeztek. A magyar egyetemisták azonban második helyükkel igazolták klasszisukat. Az ELTE-BEAC négy sakkozója, Kabai Zuzsa (ELTE TTK), ifj. Ádám György (ELTE TTK), Kormos Ádám (ELTE TTK), Nováky Csaba (ELTE TTK) képviselte egyetemünket.

Magyar színekben Kabai Zusza (ELTE TTK), ifj. Ádám György (ELTE TTK)

Az egyetemisták megelőzték az ifjúsági csapatokat, igaz a legjobb ifjúsági csapatot, Szentpétervár „Szpasszkij” csapatát az ELTE csak segédpontokkal. Ám egy orosz csapatot sakkban megelőzni, mindig elismerést vált ki a sakkozók közösségében. Kisújszállás lett a második az ifjúsági csapatok között megelőzve Karcag, Szlovákia, Lengyelország és a Barcza Gedeon SC második csapata előtt.

Vadlövő László, a szerb csapatot Magyarországra hozó „Gárdos” civil szervezet vezetője tolmácsolta a jövő évi visszavágó mérkőzésre a szerb főiskola meghívását, és reméljük, ott még jobban meg tudjuk szorongatni a mostani győzteseket.

Magyar színekben: Nováky Csaba (ELTE TTK), Kormos Ádám (ELTE TTK)

A főiskolásokat és egyetemistákat bíztajuk, vegyenek részt a novemberi magyar egyetemi és főiskolai bajnokságon minél nagyobb számban, mely idén az ELTE-BEAC szervezésében kerül megrendezésre.

Ha szívesen ülsz a sakktábla elé és még nincs csapatod, garantáljuk, hogy a BEAC-ban megtalálod a helyed! Kezdők és haladók jelentkezését is várja Nováky Csaba sporttársunk. Irány a novemberi Sakk MEFOB!

Hajrá ELTE-BEAC!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech