1 1

Ismét a bronzig menetelt futsal csapatunk a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságban

2017. 04. 06.
1 1

Az ELTE-BEAC Futsal PPK-s csapata 3. helyen végzett a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságban

2016/2017-es tanévben negyedik alkalommal írta ki az MLSZ Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a budapesti intézmények hallgatói számára az egyetemi futsal bajnokságot. Az április 5-én megrendezett BEFB Final Fourban végül az ELTE-BEAC Futsal PPK-s csapata a bronzmérkőzésen a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája győztes Óbudai Egyetem legyőzésével megvédte a tavalyi bronzérmét!

„Négy év alatt eljutott az esemény odáig, hogy minden jelentős budapesti intézmény csapata elindult a 2016 őszén kezdődő alapszakaszban, így ezzel már komoly presztízst jelent a négyes döntőbe jutás” – mondta Lovász Tamás, az MLSZ budapesti igazgatója.

„Az egyetemi futsal rohamosan fejlődik. Minden évben legalább 8-10 egyetemi klub képviselteti magát a magyar bajnokság másodosztályában és grassroots szinten is közel 6000-en űzik a sportágat Nyíregyházától Szombathelyig”- nyilatkozta Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője, a budapesti torna egyik társszervezője.

A korábbi években kétszer lett bajnok a Testnevelési Egyetem (TE), míg a BME csapat mondhatta el magáról, hogy Budapest Bajnok.

A Gabányi-sportcsarnokban rendezett mérkőzéseken az első elődöntőben az ELTE maradt alul az alapszakasz győztes TE ellen (1-3), míg a BME magabiztosan jutott döntőbe, a friss Kárpát-medencei bajnok, Óbudai Egyetem legyőzésével (7-2).

A harmadik helyet az ELTE-s csapatunk szerezte meg a megfogyatkozott III. kerületiekkel szemben (6-4), míg egy izgalmas hosszabbítással záruló döntőben, telt ház előtt 2-1-re a műszakisok diadalmaskodtak, ezzel a négy éve tartó BME-TE párharcot kettő-kettőre egalizálták.

A torna díjátadóján részt vett Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, Dr. Genzwein Ferenc, a TE kancellárja és az MLSZ futsal szakágért felelős, korábbi kiváló játékos Mersich Péter.

Különdíjban részesült a négyes döntő legjobb játékosa Barna Zsombor (BME), a legjobb kapus Papp Endre (BME) lett. Az alapszakasz gólkirálya Bencze János (Pázmány) és Faragó Bálint (TFSE) lett 23-23 találattal.

A final fourba négy olyan csapat jutott, akik még versenyben vannak az Nb2-es magyar futsal bajnokságban az első osztályba jutásért, így az egyetemi csapatok közötti rivalizálás a budapesti döntővel idén még nem fejeződött be.

A BEFB Final Fourban készült összes fénykép elérhető a BEAC FB oldalán.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech