0

Információs Rendszerek Tanszék Vízi-nap 4.0

2018. 07. 17.
0

Az Információs Rendszerek Tanszéken hagyomány a tavaszi vízisportnap, amely idén már negyedszerre került megrendezésre a BEAC Sportpályázatának támogatásával.

Az Információs Rendszerek Tanszéken hagyomány a tavaszi vízisportnap, amely idén már negyedszerre került megrendezésre a BEAC Sportpályázatának támogatásával. Az eseményről Gombos Gergő a Tanszék tanársegédje számolt be.

Az oktatóknak ez egy kis kikapcsolódás a szorgalmi időszak lezárására. Idén sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk. Minden előrejelzés nagy esőket mutatott június 29-re. Sajnos több oktató is megijedt ettől a hírtől, de azért volt 15 lelkes sportember, akiket nem riasztott el a rossz idő.

Délután egykor meg is érkeztünk a telepre. A hőmérséklettel nem volt gond, majdnem 30 fok volt. Első lépésként beüzemeltük a zenét, hogy jó hangulatban teljen az előkészület a marhapörkölthöz. A munka után a kötetlen beszélgetéseké és a BEAC által biztosított „fesztiváljátékoké” volt a szerep. Volt foci, mini ping-pong vagy épp amerikai foci.

Az előrejelzés szerint 3 órakor volt várható egy nagy vihar. 2 óra 59 perckor meg is érkezett. Ha mindig ilyen pontosak lennének ezek az előrejelzések. Nagy dörgés, villámlás, szél, de szerencsénkre a telepet csak súrolta, így csak egy kis záport kaptunk, és a pörköltből se lett leves. A vihar eltűnte után ismét a melegé volt a szerep. Ekkor jött el az idő, hogy a hajók is vízre szálljanak. Két bátor tengerész 1-1 kajakkal szelte a hullámokat. Amíg ők a vízen voltak, addig a többiek kockapókereztek a sörpadoknál.

A sárkányhajót ekkora létszámmal sajnos nem tudtuk megtöltetni, így idén azt kénytelenek voltunk kihagyni. Délután ötre már mindenki nagyon megéhezett, és mindenki nagyon várta, hogy elkészüljön a bográcsos. Egyre türelmetlenebbül kérdezgettük a szakácsot, hogy „Kész van már?”, de ő nyugodt hangvétellel csak annyit mondott „Még 5 perc.”. Ez volt a leghosszabb 5 percünk, hisz majd 1 óráig tartott. Amikor végre elkészült, akkor mindenki elégedve mondta, hogy megérte várni. A korai vacsora után jöhetett a pakolás, rendrakás, majd a nap lezárása. Ismételten egy kellemes délutánt töltöttünk el a vízitelepen, és biztos vagyok benne, hogy a hagyományt folytatjuk.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech